تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,495,853 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,757,760 |
تأثیر میوۀ بلوط و سطح متیونین جیره بر عملکرد تولیدی، وزن برخی اندامها و ویژگیهای استخوان درشتنی در مرغ گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 7، دوره 48، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 219-228 اصل مقاله (492.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2017.227014.653504 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه ندایی1؛ محمد هوشمند* 2؛ سیامک پارسایی2؛ مهرداد معمار2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه یاسوج | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه یاسوج | ||
چکیده | ||
تأثیر سطوح 0، 15و 20 درصد میوۀ بلوط بهعنوان جایگزین ذرت در جیرههای حاوی متیونین سطح توصیهشده توسط NRC (1994) و دو برابر سطح توصیهشده توسط NRC (1994) بر عملکرد تولیدی مرغ گوشتی با استفاده از 528 قطعه جوجۀ یکروزۀ سویۀ کاب 500 در قالب آزمایش فاکتوریل 3×2 بر پایۀ طرح کامل تصادفی با چهار تکرار و 22 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. در همۀ دورههای آزمایش، جوجههای تغذیهشده با جیرههای حاوی 15 و 20 درصد میوۀ بلوط، افزایش وزن کمتر و ضریب تبدیل غذایی بالاتری در مقایسه با پرندگان دریافتکنندۀ جیرۀ بدون میوۀ بلوط داشتند (05/0>P). افزایش سطح متیونین جیره به میزان دو برابر میزان توصیهشده توسط NRC (1994)، مصرف خوراک و افزایش وزن بدن در دورۀ پایانی و کل دورۀ آزمایش را بهطور معنیداری کاهش داد (05/0>P). اثر متقابل معنیداری بین سطح استفاده از میوۀ بلوط و متیونین جیره در مورد فراسنجههای عملکرد مشاهده نشد. استفاده از 20 درصد میوۀ بلوط در جیره بر برخی ویژگیهای استخوان درشتنی تأثیر نامطلوب داشت (05/0>P). بهطورکلی، جایگزینی 15 و 20 درصد ذرت جیره با میوۀ بلوط باعث کاهش عملکرد جوجههای گوشتی شد و افزایش سطح متیونین جیره نتوانست از این وضعیت جلوگیری کند. | ||
کلیدواژهها | ||
بلوط؛ تانن؛ جوجههای گوشتی؛ عملکرد؛ متیونین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of oak acorn and dietary methionine level on performance, some organs weight and tibia characteristics in broiler chicken | ||
نویسندگان [English] | ||
Fatemeh Nedaei1؛ Mohammad Houshmand2؛ Siamak Parsaei2؛ Mehrdad Meamar2 | ||
1M. Sc. Student, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The effects of replacing 0, 15 and 20 of corn by percent oak acorn (OA), in diets contacting recommended and twice recommended level of methionine by NRC (1994) on performance of broilers were investigated. 528 one-day-old Cobb 500 broiler chicks in a 2×3 factorial arrangement based on completely randomized design with four replicates of 22 chicks were used. Chicks fed with diets containing 15 and 20 percent OA had lower body weight gain and higher feed conversion ratio compared to those fed with diet without OA, in all experimental periods (P<0.05). The increasing dietary methionine level as Twice as NRC (1994) recommendation reduced feed intake and body weight gain in finisher and overall experimental periods significantly (P<0.05). No significant interaction was observed between dietary OA utilization and methionine for performance parameters. The 20 percent dietary OA utilization had undesirable effect on some tibia characteristics (P<0.05). Generally, the substitution of 15 and 20 percent of dietary corn with OA resulted in reduction in broilers performance and increasing the dietary level of methionine could not prevent this situation. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broilers, methionine, Oak acorn, tannin, Performance | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 694 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 740 |