تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,466 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,228,486 |
تأثیر منبع غله و افزودن آنزیم به جیره بر عملکرد و صفات سرمی در جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 8، دوره 48، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 229-241 اصل مقاله (788.5 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2017.231174.653522 | ||
نویسندگان | ||
ابراهیم قرقانی1؛ احمد کریمی* 2؛ قربانعلی صادقی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسیارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان | ||
2دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان | ||
3استاد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان | ||
چکیده | ||
این آزمایش بهمنظور بررسی و ارزیابی تأثیر منبع غلۀ جیره (ذرت یا سه رقم گندم سرداری، زرین و آذر 2) با و بدون افزودن آنزیم کربوهیدراتاز بر شاخصهای عملکردی، وزن نسبی اندامهای گوارشی و صفات سرمی جوجههای گوشتی با استفاده از 392 قطعه جوجهخروس راس 308 بهصورت طرح کامل تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و چهارده قطعه پرنده در هر تکرار در دورۀ سنی 1 تا 49 روزگی انجام شد. نتایج نشان داد، استفاده از گندم رقم زرین در مقایسه با رقم سرداری یا آذر2 بهعنوان تنها منبع غلۀ جیره موجب افزایش وزن زنده در سنین 11، 25 و 42 روزگی شد. خوراک مصرفی در دورۀ سنی 1 تا 11روزگی در جوجههای تغذیهشده با جیرۀ حاوی گندم رقم زرین بالاتر از گروه تغذیهشده از جیرۀ حاوی گندم رقم آذر 2 بود. تغذیه از جیرۀ دارای گندم سرداری در مقایسه با زرین یا آذر 2 موجب کاهش سطح گلوکز و پروتئین کل سرم در 20 روزگی و کاهش وزن نسبی لاشه و پانکراس به ترتیب در سنین 21 و 41 روزگی شد. افزودن مکمل آنزیمی به جیره موجب افزایش وزن زنده در سنهای 11، 25 و 42 روزگی، افزایش وزن در دورۀ سنی 12 تا 25 روزگی، بهبود ضریب تبدیل خوراک در دورههای سنی 12 تا 25 و 43 تا 49 روزگی و کاهش وزن نسبی سنگدان و پانکراس در سن 21 روزگی شد. بهطورکلی نتایج بیانگر بهبود عملکرد جوجههای گوشتی در صورت استفاده از گندم رقم زرین و یا افزودن آنزیم به جیره بود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجۀ گوشتی؛ رقم گندم؛ سرم؛ مکمل آنزیمی؛ ویژگیهای لاشه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of dietary cereal source and enzyme supplementation on performance and serum traits in broiler chicks | ||
نویسندگان [English] | ||
Ebrahim Gharaghani1؛ Ahmad Karimi2؛ Ghorban ali Sadeghi3 | ||
1Former M. Sc. Student, University of Kurdistan, Sanandaj, 66177-15175, Kurdistan, Iran | ||
2Associate Professor, University of Kurdistan, Sanandaj, 66177-15175, Kurdistan, Iran | ||
3Professor, University of Kurdistan, Sanandaj, 66177-15175, Kurdistan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
A total of 392 one-day male broiler chicks (Ross 308) were used to evaluate the effect of grain source (corn or Sardari, Zarrin and Azar-2 wheat cultivars) with or without a carbohydrase mixture enzyme an chicks performance from day 1 to day 49. A completely randomized design (seven treatments, four replicates and 14 chicks per replicate) was used. Results showed that birds fed diet contained Zarrin vs. Sardari or Azar-2 had higher body weightat 11, 25 and 42 days of ages. Birds fed Zarrin vs. Azar-2 diet had higher feed intake from 1 to 11 d. Bird’s fed diet with Sardari treatment showed lower serum glucose and total protein at 20d, lower carcass and pancreas relative weight (%) at 21 and 41d, respectively. Enzyme supplementation significantly improved bird’s body weight at 11, 25 and 42 d. Enzyme improved feed conversion ratio from 12 to 25 and 43 to 49 days of age. In addition, birds fed enzyme contained diet had significantly lower gizzard and pancreas relative weight (%) at 21d. In conclusion, the findings show that birds fed diet containing Zarrin cultivar or supplemented with enzyme mixture had higher performance. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
broiler, carcass characteristics, enzyme supplementation, serum, wheat cultivar | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 481 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 463 |