تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,486 |
تعداد مقالات | 70,066 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,051,396 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,284,614 |
بررسی عوامل مؤثر بر تمایل کشاورزان به کشت ارگانیک محصول خیار در استان البرز | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 1، دوره 48، شماره 3، مهر 1396، صفحه 369-378 اصل مقاله (227.64 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2017.202004.668206 | ||
نویسندگان | ||
شقایق حدادی* 1؛ سعید یزدانی2؛ ایرج صالح3 | ||
1دانشگاه تهران | ||
2رئیس دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3مدیر گروه اقتصاد کشاورزی،دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
به موازات افزایش روزافزون جمعیت جهان، تأمین غذای مورد نیاز جامعه بشری با محدودیتهای جدی مواجه است و این موضوع کشاورزان را بر آن داشته که برای افزایش تولیدات خود و مبارزه با آفات گیاهی از انواع آفتکشها و سموم شیمیایی استفاده کنند. استفاده از سموم و کودهای شیمیایی روز به روز زندگی انسانها را با خطر بیشتری مواجه کرده و سلامت آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. بههمین منظور، در این مقاله تلاش شده تا میزان تمایل به دریافت کشاورزان برای کشت ارگانیک محصول خیار و عوامل مؤثر بر آن مورد بررسی قرار گیرد. جامعة آماری شامل 78 نفر از تولیدکنندگان محصول خیار در استان البرز بوده که اطلاعات از طریق پرسشنامه از آنها جمعآوری شده است. نتایج نشان داد که 64 درصد از کشاورزان مورد مطالعه تمایل به دریافت مبلغ بیش از 10000 ریال به ازای تولید هرکیلوگرم خیار ارگانیک را دارند و متغیرهای شغل، سطح زیر کشت، قیمت فروش و میزان عملکرد دارای رابطه مثبت و درآمد دارای رابطه منفی و معنیداری با تمایل کشاورزان به تولید محصول خیار ارگانیک است. علاوه بر این، نتایج حاکی از عدم شناخت و آگاهی کافی کشاورزان نسبت به بازار فروش و مقررات کشاورزی ارگانیک است. با توجه به یافتهها، برگزاری جلسات هماندیشی و آگاهیرسانی به کشاورزان در مراکز خدمات کشاورزی استانها توسط جهاد کشاورزی و اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان ارگانیک و همیاری بیمه در راستای کاهش ریسک و افزایش تولید محصولات ارگانیک توسط بخش خصوص پیشنهاد میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارگانیک؛ استان البرز؛ تمایل به دریافت؛ لاجیت؛ محصول خیار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigating Factors Affecting Adoption of Organic Cucumber Cultivation by Farmers in Alborz Province | ||
نویسندگان [English] | ||
Shaghayegh Haddadi1؛ Saeed Yazdani2؛ | ||
چکیده [English] | ||
Along with the increasing world population, food supply required is faced with serious limitations. This issue causes that farmers use more pesticide for increase their products and against plant pests. The use of pesticides and chemical fertilizers faced human life with more risk and affect their health. Therefore, this paper attempts to estimate willingness to accept of organic Cucumber cultivation by farmers in Alborz province and to examine factors affecting it. The statistic population consisted of 78 cucumber producers in Alborz province and data were collected through a questionnaire. The results showed that 64 percent of farmers have tendency to give more than 10000 riyals per kilogram for organic cucumber. The results showed that job, cultivation, sale price, yield have positive relationship and income has negative and significant relationship with farmers’ tendency to produce organic cucumbers. Furthermore, results showed that there was lack of farmers’ knowledge about organic's market and regulations. Regarding to results, it is recommended to hold meetings and seminar between farmers in agricultural service centers of the provinces by Agricultural Jihad, to pay credits to organic producers and movement of insurance in order to decrease risk and increase production. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Organic, Alborz Province, Willing to Accept, Logit, Cucumber | ||
مراجع | ||
10. Jolfaee, H. & Azimi S. (2014). A review of the hazards likely to use fungicides in the areas of agriculture, Environment and Development Journal, 4(8), 31-40 (In Farsi). 11. Jolfaee, H. & Mahdavi K. (2012). Instructions for proper use of pesticides to control plant disease pathogen, Institute of Medical Plants Research (In Farsi). 12. Judge, G., Hill, R., Griffiths, W., Lutkepohl, H., & Lee, T.C. (1988). Introduction to the Theory and Practice of Econometrics.p 534. 13. Mahmoudi, H., Damghani, M., Liyaghati, H., (2009). Introduction to Organic Agriculture, University of Mashhad Publications, 1:pp.9-10(In Farsi). 14. Malek Saeedi, H., Agili, A., & Rezaei Moghaddam, K. (2010). Factors Affecting Knowledge of Agricultural Experts Agriculture Organization of Khuzestan organic farming. Journal of Economic Research in Agricultural Development, 40 (2), PP:91-81 (In Farsi). 15. MirSalim, H., Farhadian, H. Khayri, S. & Khosravani F. (2015). Assess the factors affecting the adoption of organic farming agricultural Alborz Province. Journal of Rural Development Strategist, 8(3), PP: 267-285 (In Farsi). 16. Mir lotfy, M., & Pahlevan, A. (2013). The factors affecting the attitude of farmers to organic agriculture, case study Hirmand city. 4th Iranian Geography Student Congress.p10. (In Farsi). 17. Padel, S. (2001). Conversion to organic farming: a typical example of the diffusion of an innovation? Sociologica Ruralis, 41, 40-61. 18. Ramezani, M. & Mahdavi, K. (2010). Environmental impact and risk assessment of pesticides. National Conference of Pesticides Half a Century in Iran, pp. 187-226 (In Farsi). 19. Research, education and cancer prevention institute, (2013), cancer rates. Available in: http://www.ncii.ir/content 20. Sadeghi, E., (2013). Studying the tendency of farmers to organic production of tomato products in Alborz province. Master's thesis, Payam Noor University. (In Farsi). 21. Soltani, S. & Alikhani, A. (2014). Socio-economic factors affecting the adoption of organic farming in Iran, The Second National Congress on Organic and Conventional Agriculture, University of Mohaghegh Ardabili. (In Farsi). | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 819 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,160 |