تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,711 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,308 |
تاثیر نایسین و اسانس نعناع فلفلی بر رشد استرپتوکوکوس اینیایی در فیله قزل آلای رنگین کمان | ||
شیلات | ||
مقاله 8، دوره 69، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 471-480 اصل مقاله (481.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2017.63900 | ||
نویسندگان | ||
مینا خبازی1؛ لاله رومیانی* 2؛ منصوره قائنی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران. | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران. | ||
3دانشیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثرات ضد باکتریایی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در غلظتهای 0، 0/4 و 0/8 درصد و نایسین در غلظتهای 0، 0/25 و 0/75 میکروگرم بر میلی لیتر ب هصورت تنهایی و توام برای کنترل استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) در فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در دو دمای 4 و 8 درجه سانتیگراد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسانس نعناع فلفلی در مقایسه با نایسین قدرت بازدارندگی بالاتری در هر دو دمای 4 و 8 درجه سانتیگراد دارد. در دمای 4 درجه سانتیگراد، اسانس نعناع فلفلی و نایسین بهصورت توام در مقایسه با تیمار شاهد عملکرد بهتری داشتند و در تیمار توام 75/0 میکروگرم بر میلیلیتر نایسین و 8/0 درصد اسانس نعناع فلفلی رشد استرپتوکوکوس اینیایی از روز سوم متوقف شد. همچنین با افزایش میزان نایسین و اسانس نعناع فلفلی فعالیت ضد میکروبی افزایش پیدا کرد و در دمای 8 درجه سانتیگراد این ترکیب توانست تا روز نهم از رشد باکتری جلوگیری کند. نتایج این بررسی نشان داد که اسانس نعناع فلفلی دارای خاصیت ضد باکتریایی بیشتری در مقایسه با نایسین علیه استرپتوکوکوس اینیایی بود. در هر دو تیمار با افزایش سطح نایسین و اسانس نعناع فلفلی فعالیت بازدارندگی در دو دمای 4 و 8 به شکل معنی داری در مقایسه با تیمار شاهد و تیمارهایی با مقادیر کمتر نایسین و اسانس نعناع فلفلی افزایش یافت. در هر دو دمای نگهداری 4 و 8 درجه سانتیگراد بهترین عملکرد در تیمار با بالاترین سطح یعنی 0/75 میکروگرم بر میلیلیتر نایسین و 0/8 درصد اسانس نعناع فلفلی مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
استرپتوکوکوس اینیایی؛ اسانس نعناع فلفلی؛ نایسین؛ قزل آلای رنگین کمان؛ دما | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Synergistic Effect of Nisin and Mentha piperita Essential Oil on Growth of Streptococcus iniae in Fillet of Rainbow Trout | ||
نویسندگان [English] | ||
Mina Khabbazi1؛ Laleh Roomiani2؛ Mansoreh Ghaeni3 | ||
1Department of Fisheries, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran. | ||
2Assistant Professor, Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran. | ||
3Associate Professor, Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
In this study, the antibacterial effects of Mentha piperita (0, 0.4 and 0.8%) and nisin (0, 0.25 and 0.75 µg/ml) alone and together for control of Streptococcus iniae in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets were evaluated at 4 and 8°C. The results showed that M. piperita essential oil had a higher inhibitory effect in both temperatures of 4 and 8°C compared to nisin. At 4°C, the essential oil of M. piperita and nisin in comparison to the control treatment had a better effect and in combined treatment, 0.75 μg/ml nisin and 0.8% M. piperita essential oil, growth of Streptococcus iniae from day third stopped. Antimicrobial activity was also increased by increasing the amount of nicine and M. piperita essential oil and at 8 °C, this combination was able to prevent bacterial growth until the ninth day. The results of this study showed that M. piperita essential oil had more antibacterial activity compared to nisin against S. iniae. In both treatments, with increasing levels of nisin and M. piperita essential oil, the inhibitory activity increased at a temperature of 4 and 8 °C in comparison with control and treatments with lower amounts of nisin and M. piperita essential oil. At both storage temperatures, the best performance was observed in treatment with the highest level of 0.75 μg/ml nisin and 0.8% M. piperita essential oil. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Streptococcus iniae, Mentha piperita essential oil, Nisin, rainbow trout, temperature | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 454 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 346 |