تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,486 |
تعداد مقالات | 70,046 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,040,558 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,275,467 |
بررسی مقایسه ای بار باکتریایی در ماهی سفید (Rutilus kutum) صید شده به دو روش پره ساحلی و گوشگیر طی نگهداری در یخ | ||
مجله شیل | ||
مقاله 6، دوره 5، شماره 3 - شماره پیاپی 19، آذر 1396، صفحه 140-145 اصل مقاله (548.21 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
پریا رئوفی* 1؛ سید مهدی اجاق2 | ||
1دانشجوی دکتری تولید و بهرهبرداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس | ||
2استادیار، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
چکیده | ||
خصوصیات کیفی لاشه ماهی سفید Rutilus kutumصید شده به دو روش صید گوشگیر و پره در طی 16 روز نگهداری در یخ با ثبت تغییرات میکروبی (باکتریهای سرمادوست و کل) ارزیابی شد. بر اساس نتایج به دست آمده ، بارباکتریایی در زمانهای مختلف نگهداری، روند افزایشی را نشان دادند و بین اولین روز و آخرین روز نگهداری اختلاف معناداری در مقادیر آنها مشاهده گردید (P<0.05). باکتریهای سرمادوست روند یکنواختتری نسبت به باکتریهای کل نشان دادند و با گذشت زمان باکتریهای غالب در یخ را تشکیل دادند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که روش صید به طور کلی اثر معناداری بر شاخصهای میکروبی مورد بررسی داشته است و ماندگاری ماهیانی که به روش پره صید شده بودند بیشتر از ماهیانی بود که به روش گوشگیر صید شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
بار باکتریایی؛ Rutilus kutum؛ صید پره؛ صید گوشگیر؛ نگهداری در یخ | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Comparative study of bacterial changes in Rutilus kutum caught in two methods: Beach seine and Gillnet during ice storage | ||
نویسندگان [English] | ||
Paria Raoufi1؛ Seyed Mehdi Ojagh2 | ||
1Department of Fisheries, Faculty of natural resource, University of Gonbad Kavous, Gonbad Kavous | ||
2Department of Fishery, Faculty of Fisheries and Environment, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan | ||
چکیده [English] | ||
Quality characteristics of Rutilus kutum caught in twomethods, gillnet and beach seine during 16 days of ice storage by recording the microbial changes (psychrophil and total) were measured. Based on the results obtained microbiologcal indices were increased during storage and at first and last day of storage showed significant difference (P<0.05). Psychrophilic bacteria showed more uniform than the total bacteria and with time were dominant in the ice. The results of this study showed that overall fishing methods has significant effect on microbial parameters examined and the beach seine method have a less adverse effect on quality of fish in comparison with gillnet. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bacterial count, Rutilus kutum, Beach seine, Gillnet, Ice storage | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 172 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 208 |