تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,864 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,514 |
ارزیابی تأثیر رقم و منطقه بر عملکرد و ویژگیهای ریختشناختی و بیوشیمیایی برخی رقمهای زیتون (Olea europaea L.) در استان لرستان | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 1، دوره 48، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 723-732 اصل مقاله (639.94 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.130326.829 | ||
نویسندگان | ||
یونس شیری1؛ بهمن زاهدی* 2؛ عبداله احتشام نیا2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
2استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
چکیده | ||
با شناسایی دقیق صفات و ویژگیهای درختان میوه میتوان بهترین رقمها را برای کاربردهای مورد نظر مشخص و گسترش داد. به همین منظور برخی ویژگیهای میوۀ سه رقم زیتون ’کنسروالیا‘،’سویلانا‘و ’مانزانیا‘در مناطق خرمآباد، کوهدشت و ویسیان بر پایۀ طرح بلوک کامل تصادفیبررسی شد. نتایج تجزیۀ واریانس مرکب دادهها نشان داد، در همۀ صفات ارزیابیشده بهجز صفت طول میوه اختلاف معنیداری بین مناطق وجود داشت. همچنین، بین رقمهای مختلف از نظر صفات در سطح 1 درصد اختلاف معنیدار وجود داشت. مقایسۀ میانگین صفات ارزیابیشده با استفاده از آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد نشان داد، رقمها در منطقۀ خرمآباد بیشترین مقادیر را از نظر صفات ریختشناختی (مورفولوژیک) در بین مناطق مختلف داشتند ورقم کنسروالیا بیشترین مقادیر را از نظر صفات ریختشناختی شامل طول، عرض و قطر میوه، وزن 20 میوه و وزن خشک تک میوه را در بین رقمهای مختلف داشت. همچنین، رقم کنسروالیا بیشترین درصد روغن و عملکرد را در بین رقمها داشت که از این لحاظ اختلاف معنیداری با دیگر رقمها داشت. نتایج همبستگی نشان داد، در بیشتر موارد بین صفات ریختشناختی با هم و همچنین صفت عملکرد با دیگر صفات، همبستگی بالایی وجود دارد. درنهایت، رقم کنسروالیا را به دلیل عملکرد بالای میوه و درصد بالای روغن میتوان بهعنوان یک رقم دو منظورۀ مناسب برای باغهای تجاری زیتون در استان لرستان بهویژه شهرستان خرمآباد و مناطق همسان پیشنهاد داد. | ||
کلیدواژهها | ||
خرم آباد؛ رقم زیتون؛ روغنزیتون؛ کنسروالیا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of cultivar and location on yield, morphological and biochemical characteristics of some olive (Olea europaea L.) cultivars in the Lorestan province | ||
نویسندگان [English] | ||
Younes Shiri1؛ Bahman Zahedi2؛ Abdollah Ehteshamnia2 | ||
1Former M.Sc. Student, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Iran | ||
2Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
We can develop the best kinds for specific uses with precise identification of fruit trees traits. In order to study some properties of three olive cultivars including 'Konservolia', 'Sevillana' and 'Manzanilla', this research was conducted in factorial experiment based on randomized complete blocks in three regions, including Khorramabad, Kouhdasht and Veysian. Results of statistical comparison showed that in all evaluated traits, except for the length of the fruit there are significant differences between regions. Also, there were significant differences between different cultivars for most traits, except for chlorophyll (P<0.01). Comparing the means of evaluated traits using the Duncan test showed that cultivars in Khorramabad had the highest values in terms of morphological characteristics among different regions and between different cultivars, Konservolia cultivar had the highest values in terms of morphological characteristics including length, width and diameter of fruit, 20 fruit and fruit weight and fruit dry weight. Also, the Konservolia cultivar had highest oil content and yield between the cultivars that in this terms it had significant differences with other cultivars. Results of correlation showed that in most cases between the morphological characteristics together and yield attribute with other traits, there is a high correlation. Finally, the Konservolia cultivar can be offered as an appropriate dual-purpose cultivar for commercial olive orchards in the Lorestan province, especially Khorramabad city and similar areas because of the high yield and high percentage of the oil. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Khorramabad, Konservolia, Olive cultivar, Olive oil | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 472 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 613 |