تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,165 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,153 |
ارزیابی تأثیر محلولپاشی جیبرلین و کلسیم در مراحل مختلف رشدی بر برخی صفات کمی و کیفی فلفل دلمه ای | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 10، دوره 48، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 823-832 اصل مقاله (903.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.211788.1048 | ||
نویسندگان | ||
میثم محمدی1؛ مهدی صیدی* 2؛ اورنگ خادمی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
2دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
3استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بهبود عملکرد و کیفیت فلفل دلمهای در شرایط گرم و خشک استان ایلام، تأثیر محلولپاشی با اسید جیبرلیک (50 میلیگرم بر لیتر) و کلسیم (5/0 درصد) در دو مرحله از رشد (اوایل و اواخر فصل برداشت، به ترتیب 70 و 120 روز پس از کاشت نشاءها) هرکدام با دو یا سه بار تکرار محلولپاشی در هر مرحله بر برخی صفات کمی و کیفی فلفل دلمهای رقم "کالیفرنیا واندر" بهصورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی بررسی شد. نتایج بررسیها نشان داد، محلولپاشی اسید جیبرلیک و کلسیم باعث افزایش میانگین عملکرد تک بوته، وزن، طول، قطر، حجم، سفتی بافت، ضخامت گوشت، وزن خشک، محتوای اسیدآسکوربیک، فعالیت پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی)، محتوای سبزینۀ (کلروفیل) a، سبزینۀ b و سبزینۀ کل و محتوای کلسیم بافت میوه در هر دو مرحله از رشد شد. محلولپاشی جیبرلین با سه تکرار در هر مرحله، بیشترین نقش را در بهبود ویژگیهای فیزیکی میوه نشان داد. ازآنجاییکه تأثیر جیبرلین و کلسیم بر همۀ صفات مورد ارزیابی، بهجز چگالی میوه، بهطور معنیداری در اواخر فصل بیشتر از اوایل فصل برداشت بود، محلولپاشی اسید جیبرلیک و کلسیم بهویژه در اواخر برداشت برای بهبود عملکرد و کیفیت فلفل دلمهای توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
فعالیت پاداکسندگی؛ عملکرد؛ کیفیت و هورمون | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of effect of gibberellins and calcium spray in different growth stages on some qualitative and quantitative traits of sweet pepper | ||
نویسندگان [English] | ||
Meysam Mohammadi1؛ Mehdi Saidi2؛ Orang Khademi3 | ||
1Fomer M.Sc. Student, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran | ||
2Associate Professor, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran | ||
3Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Shahed University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In order to improve yield and quality of sweet pepper cv. ‘California Wonder’ in Ilam province, effects of gibberellins (GA3 50 mg/l) or calcium (CaCl2 0.5 percent) spray at beginning or the end of harvesting season (70 and 120 days after transplanting, respectively) were evaluated. Either of the chemicals were sprayed two or three times per growth stage through a factorial assay on the basis of a randomized complete block design (RCBD). Results showed that gibberellic acid and calcium spray increased average yield in plant, weight, length, diameter, volume, texture stiffness, flesh thickness, dry weight, ascorbic acid content, antioxidant activity, chlorophyll a, b and total chlorophyll, as well as calcium content of fruits in both growth stages. Gibberellins with three sprays per growth stages performed the highest positive role in improvement of physical properties of fruits. Effect of gibberellins and calcium on all evaluated traits, except fruit density, were significantly higher at the late harvesting stage than early stages. Therefore, gibberellic acid and calcium spray especially at the end of harvesting season may be advised to improve yield and quality of sweet pepper. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant activity, quality and hormone, yield | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,127 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 563 |