تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,975 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,499 |
اثر مرحله برداشت و مدت زمان انبارمانی بر کیفیت میوه عروسک پشتپرده | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 6، دوره 20، شماره 2، مرداد 1397، صفحه 383-395 اصل مقاله (1.13 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2018.236420.1773 | ||
نویسندگان | ||
رسول حیدرنژاد گیگلو1؛ زهرا قهرمانی* 2؛ طاهر برزگر2؛ ولی ربیعی3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی، پارس آباد، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
3دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور ارزیابی اثرات زمان برداشت و مدت انبارمانی بر شاخصهای کیفی و عمر انبارمانی میوه عروسک پشت پرده، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال 1395 انجام شد. برگ خریدهای آزمایش شامل زمان برداشت میوه در سه مرحله (سبز بالغ، سبز مایل به زرد و زردرنگ) و مدتزمان انبارمانی (صفر، 10، 20 و 30 روز پس از برداشت) بود. نتایج نشان داد که زمانهای مختلف برداشت میوه و مدت انبارمانی تأثیر معنیداری بر شاخصهای کیفی میوه و عمر انبارمانی میوه داشت. بیشترین شاخص طعم و رنگ میوه، میزان ویتامین ث (54/201 میلیگرم) و مواد جامد محلول (6/7 درصد بریکس) در میوههای برداشتشده در مرحله زردرنگ در 10 روز بعد از انبارمانی مشاهده شد، با طولانی شدن دوره انبارمانی میزان ویتامین ث و مواد جامد محلول کاهش یافت. حداکثر مقدار اسید قابل تیتراسیون (71/1 میلیگرم در 100 گرم) و خاصیت اسیدیته در میوههای سبزرنگ در زمان برداشت بهدست آمده آمد. نمودار اختلاف رنگ طی انبارمانی با روندی صعودی همراه بود که این میزان در میوههای سبز بالغ دارای اختلاف معنیداری نسبت به میوههای سبز مایل به زرد و زردرنگ بود. با توجه به نتایج، به دلیل فراز گرا بودن میوههای عروسک پشت پرده و رسیدن تدریجی و تغییر رنگ میوهها، برداشت میوه در مرحله سبز بالغ، مدت انبارمانی را در دمای 15 درجه سانتیگراد نسبت به میوههای برداشتشده در زمانهای دیگر تا 30 روز افزایش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
رسیدن میوه؛ رنگسنجی؛ کلروفیل؛ کیفیت میوه؛ ویتامین ث | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of harvesting stage and storage duration on fruit quality of physalis | ||
نویسندگان [English] | ||
Rasol Heydarnejad1؛ Zahra Ghahremani2؛ Taher Barzegar2؛ Vali Rabiei3 | ||
1Ph.D. Student, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Mohaghegh Ardabili, Pars Abad, Iran. | ||
2Assistant Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran. | ||
3Associate Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
To evaluate the effects of harvest time and duration of storage on the fruit quality and storage longevity of physalis )Physalis angulate L.(, an experiment was carried out based on completely randomized design (CRD), with three replications in 2016. Factors were three fruit harvest stages (mature green, yellowish green, and yellow) and storage times (0 (harvest time), 10, 20, 30 days). The results showed that different harvest times and storage durations had significant effects on the fruit quality indices and storage longevity. The highest value of flavor and fruit color index, vitamin C (201.54 mg) and total soluble solids (TSS) (7.6 percent of brix) contents were obtained in the fruit harvested at the yellow stage under 10 days storage duration, and with longer storage duration reduced vitamin C and TSS contents. The maximum titratable acidity (1.71 mg/100gr) and pH of fruit were observed at the mature green stage in harvest time. Chart differences color in storage was accompanied by an upward trend in the amount of mature green fruit significantly different than the fruit was yellowish green and yellow. According to the results, because of climacteric nature of physalis fruits, gradual ripening and fruit color change, harvesting of fruit at mature green stage increased the storage life up to 30 days at 15 °C compared to other fruits harvested times. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
colorimetric, Chlorophyll, Fruits ripening, fruit quality, Vitamins C | ||
مراجع | ||
راحمی م (1384) فیزیولوژی پس از برداشت (معرفی فیزیولوژی و مدیریت مواد مغذی و میوهها و گیاهان زینتی). ویرایش سوم. دانشگاه شیراز. شیراز. مناف دلستان ف و اسمعیلی م (۱۳۹۲) ارزیابی شاخصهای رنگ میوه گیلاس واریته سیاه مشهد طی دوره رسیدن، دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان. نجاتیان م ع (1386) بررسی راهکارهای افزایش عمر انبارمانی و کاهش ضایعات بعضی ارقام انگور ایران، مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی. 8: 31-50. Amodio ML, Colelli G, Hasey JK and Kader A (2007) A comparative study of composition and postharvest performance of organically and conventionally grown kiwifruits. Journal of the Science of Food and Agriculture. 87: 1228-1236. Andrade L (2008) Physalis ou uchuva: fruta da Colombia chega ao Brasil. Revista Rural, São Paulo. 38: 11-12. Arnon AN (1967) Method of extraction of chlorophyll in the plants. Agronomy Journal. 23: 112-121. Avila AJ (2006) Influencia de la madurez del fruto y del secado del cáliz en uchuva Physalis peruviana L., almacenada a 18ºC. Acta Agronómica Colombiana, Bogotá. 55(4): 29-38. Arena E, Fallico A and Maccarone E (2001) Evalution of antioxidant capacity of blood orange juice as influenced by constituents concentrate. Food Chemistry. 74: 423-427. Arya SPN (2000) Spectrophotometric methods for the determination of vitamin C. Analytica Chimica Acta. 417: 1-14. Ayala-Zavala JF, Wang SY and Wang CY (2004) Effect of storage temperature on antioxidant capacity and aroma compounds in strawberry fruit. Lebensm-Wiss. Food Science and Technology. 37: 687-695. Ayala-Zavala JS, Wang C and González-Aguilar G (2007) High oxygen treatment increases antioxidant capacity and postharvest life of strawberry fruit. Food Technology and Biotechnology. 452: 166-173. Barreiro J, Milano M and Sandoval A (1997) Kinetics of color change of double concentrated tomato paste during thermal treatment. Journal of Food Engineering. 33(3-4): 359-371. Ball JA (1997) Evaluation of two lipid-based edible coatings for their ability to preserved postharvest quality of green bell peppers. M.Sc. thesis, Faculty of the Virginia Polytechnic Institute and State University, Blacksburg, Virginia, USA. Betancourt LA, Stevens MA and Kader AA (1977) Accumulation and loss of sugars and reduced ascorbic acid in attached and detached tomato fruits. Journal of the American Society for Horticultural Science. 102: 721-723. Chitarra MI (2005) Pós-colheita de frutos e hortaliças: fisiologia e manuseio. 2. Ed Lavras: UFLa. Dissa AO, Desmorieux H, Bathiebo J and Koulidiati J (2008) Convective drying characteristics of Amelie mango (Mangifera indica L. cv. ‘Amelie’) with correction for shrinkage. Journal of Food Engineering. 88: 429-437. Fischer G and Martinez O (1999) Calidad y madurez de la uchuva (Physalis peruviana L.) en relación com la coloración del fruto. Agronomía Colombiana, Bogotá. 16(1): 35-39. Gao Y Ma Y, Li M, Cheng T, Li SW, Zhang J and Xia NS (2003) Oral immunization of animals with transgenic cherry tomatillo expressing HBsAg. World Journal of Gastroenterol. 9(5): 996-1002. Getinet H, Seyoum T and Woldetsadik K (2008) The effect of cultivar, maturity stage and storage environment on quality of tomatoes. Journal of Food Engineering. 87: 467-478. Haard FN (1993) Características de los tejidos vegetales comestibles. In: Fennema OR, (Eds.). Química de los Alimentos. 2nd ed. Zaragoza: Acribia. 961-1024. Hancock JF (1999) Strawberries. CAB. Pub., UK. Hernandez-Munoz G, Almenar E, Del Valle V, Velez D and Gavara R (2008) Effect of chitosan coating combined with postharvest calcium treatment on strawberry (Fragaria × ananassa) quality during refrigerated storage. Food Chemistry. 110: 428-435. Hernandez N (2012) Information and statistics of agricultural and animal products. Ministry of Agricultural. Available online at. 9(1): 39-45. Jin ZT and Gurtler J (2012) Inactivation of Salmonella on tomato stem scars by edible chitosan and organic acid coatings. Journal of Food Protection. 10: 12-21. Julia F Morton (2010) Fruits of Warm Climates Center for New Crops and Plant Products Purdue University Department of Horticulture and Landscape Architecture 625 Agriculture Mall Drive West Lafayette, IN 47907. Koca N, Karadeniz F and Burdurlu HS (2006) Effect of pH on chlorophyll degradation and color loss in blanched green peas. Journal of Food Chemistry. 100: 609-615. Knee M and Finger FL (1992) NADP+-malic enzyme and organic acid levels in developing tomato fruits. Journal of the American Society for Horticultural Science. 117: 799-801 Ladaniya MS (2003) Citrus Postharvest cold chain. In Dris R., R. Niskanen and S.M. Jain (Eds). Crop management and postharvest handling or horticultural products. Volum II, Fruits vegetables. Science publisher, pp.593. Lo Piero AR, Puglisi I, Rapisarda P and Petrone G (2005) Anthocyanins accumulation and related gene expression in red orange fruit induced by low temperature. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 53: 9083-9088. Martinez GA, Civello PM, Chaves AR and Anon MC (2001) Characterization of peroxidase mediated chlorophyll bleaching in strawberry fruit. Phytochemical. 58: 379-387. Martins RC and Silva CL (2002) Modeling color and chlorophyll losses of frozen green beans (Phaseolus vulgaris L.) International Journal of Refrigeration. 25(7): 966-974. Pietro RC, Kashima S, Sato DN, Januario AH and Franca SC (2000) In vitro antimycobacterial activities of Physalis angulata L. Phytomedicine. 7(4): 335-338. Rapisarda P, Lo Bianco M., Pannuzzo P and Timpanaro N (2008) Effect of cold storage on vitamin C, phenolic and antioxidant activity of five orang genotype (Citrus sinensis L. osbeck). Postharvest Biology and Technology. 49: 346-354. Rodrigues FA (2012) Caracterização do ponto de colheita de Physalis peruviana L. na região de Lavras, MG. Bioscience Journal, Uberlândia. 28(6): 862- 867. Rufato L (2008) Aspectos técnicos da cultura da physalis. Lages: CAV/UDESC. 34: 23-31. Sahin S and Sumnu SG (2006) Physical properties of foods. NewYork: Springer. 250: 1-38. Saltveit ME (2005) Postharvest biology and handling, In: Heuvelink, E. (Ed.), Tomatoes. CAB International, Wallingford. pp. 305-324. Serrano M, Martinez-Romero D, Guillen F, Castillo S and Valero D (2006) Maintenance of broccoli quality and functional properties during cold storage as affected by modified atmosphere packaging. Postharvest Biology and Technology. 39: 61-68. Shang D, Zhang L, Han S and Wang G (2011) Adjuvant effect of a novelwater-soluble polysaccharide isolated from the stem of Physalis alkekengi L. var. francheti (Mast). Journal of Medicinal Plants Research. 5(16): 3814-3818. Shewfelt RA, Bart Z and Brecht J (2003) Postharvest physiology and pathology of vegetables New York: Marcel Dekker. (pp. 287-296). Tavarini S, Remorini D and Massai R (2007) Antioxidant capacity, ascorbic acid, total phenols and carotenoids change during harvest and after storage of Hayward kiwifruit. Food Chemistry. 107: 282-288. Wills RBH and Ku VVV (2002) Use of 1- MCP to extend the time to ripen of green tomatoes and postharvest life of ripe tomatoes. Postharvest Biology and Technology. 26: 85-90. Toor R and Kand Savage GP (2006) Changes in major antioxidant components of tomatoes during post-harvest storage. Food Chemistry. 99: 724-727. Wills RB, Mc Glasson D, Graham and Joyce D (1998) Postharvest: An Introduction to the Physiology and Handling of Fruit, Vegetables and Ornamentals. 4th ed., Hyde Park Press, Australia. 33-264. Zhang YL and Zhang RG (2008) Study on the mechanism of Browning of pomegranate (Punica granatum L. cv. Ganesh) peel in different storage conditions. Agricultural Sciences in China. 7(1): 65-73.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 625 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 674 |