
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,546 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,903,158 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,953,077 |
تأثیر مکمل چربی (نمکهای کلسیمی) در جیرههای آغازین حاوی دو سطح پروتئین عبوری بر عملکرد، رشد و متابولیتهای خونی گوسالههای شیرخوار هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 13، دوره 49، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 133-143 اصل مقاله (707.32 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2018.252471.653617 | ||
نویسندگان | ||
احمد احمدیان1؛ فرشید فتاح نیا* 2؛ گلناز تأسلی3؛ محمد اکبری قرایی3؛ مهدی کاظمی4 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام | ||
4دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه اراک | ||
چکیده | ||
اثر متقابل سطح چربی (0 و 30 گرم در کیلوگرم) و پروتئین عبوری (36 و 40 درصد پروتئین خام جیره) بر عملکرد، اندازههای بدنی (اسکلتی) و متابولیتهای خونی گوساله بررسی شد. از 40 رأس گوسالۀ شیرخوار نر هلشتاین با میانگین سن 39 روز در یک آرایش فاکتوریل با چهار تیمار استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل؛ بدون مکمل چربی با سطح پایین پروتئین عبوری (UF-LRUP)، با مکمل چربی و با سطح پایین پروتئین عبوری (SF-LRUP)، بدون مکمل چربی و با سطح بالای پروتئین عبوری (UF-HRUP)، با مکمل چربی و با سطح بالای پروتئین عبوری (SF-HRUP) بودند. نتایج نشان داد، استفاده از چربی سبب بهبود مصرف جیرۀ آغازین (استارتر)، افزایش وزن و همچنین بهبود بازدهی مصرف خوراک در گوسالههای شیرخوار شد (01/0>P). صفات عملکردی تحت تأثیر رابطۀ متقابل بین چربی و سطح پروتئین عبوری قرار نگرفت (05/0<P). از دیدگاه رشد، افزایش سطح چربی سبب افزایش طول بدن و عرض سینه شد و از سویی نیز سطح پروتئین عبوری بالاتر سبب افزایش ارتفاع کفل (هیپ) شد. عرض سینه و همچنین ارتفاع جدوگاه دامها نیز تحت تأثیر اثر متقابل چربی و سطح پروتئین عبوری قرار گرفت. با وجودی که سطح چربی مصرفی تأثیری بر فراسنجههای خونی نداشت، اما سطح بالاتر پروتئین عبوری سبب کاهش گلوکز خون و همچنین انسولین خون نیز شد (05/0>P). بهطورکلی، افزایش سطح چربی در جیرۀ گوسالههای شیرخوار پیش از شیرگیری قابل توصیه بوده و درصورتیکه مصرف آن با افزایش سطح پروتئین عبوری جیره باشد پاسخهای بهتری از نظر رشد به همراه خواهد داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اثر متقابل چربی و پروتئین؛ بازدۀ استفاده از خوراک؛ گوسالههای در حال رشد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of fat supplementation (Ca-salts) in starter diets differed in rumen undegradable protein levels on performance, growth and blood metabolites of Holstein calves | ||
نویسندگان [English] | ||
Ahmad Ahmadiyan1؛ Farshid Fatahnia2؛ Golnaz Taasoli3؛ Mohammad Akbari Graee3؛ Mehdi Kazemi Bonchenari4 | ||
1Former M. Sc. Student, Faculty of Agriculture, Ilam University, Iran | ||
2Associate Professor, Faculty of Agriculture, Ilam University, Iran | ||
3Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Ilam University, Iran | ||
4Associate Professor, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Arak University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The interaction of fat supplementation (0 and 30 g/kg DM) and by-pass protein level (36 and 40% of dietary CP) was investigated on performance, skeletal measurements and blood metabolites of calf. Forty calves (aging 39 d) were used in a factorial design with four treatments. Experimental diets consisted of; 1) un-supplemented fat with low un-degradable protein (UF-LRUP), 2) supplemented fat with low un-degradable protein (SF-LRUP), 3) un-supplemented fat with high un-degradable protein (UF-HRUP), 4) supplemented fat with high un-degradable protein (SF-HRUP). The results show that supplementing fat in calves increased starter intake, gain as well as feed efficiency (P< 0.01). No performance result was affected with fat-RUP interaction. Considering the growth parameters, fat supplementation improved body length as well as chest width. Greater RUP also increased hip height. The interactions of fat-RUP did affect chest width and wither height as well. However fat supplementation did not affect blood metabolites, greater RUP reduced both glucose and insulin concentrations. In conclusion, fat supplementation may be recommendable after 4 weeks of age in calves and the results would be more favorable if this supplementation would accompanied with greater RUP level. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Fat and protein interaction, growing calves, feed utilization efficiency | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 461 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 485 |