تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,108,210 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,212,853 |
تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی، حفظ ویژگیهای کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوۀ زردآلو رقم ’شکرپاره‘ | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 17، دوره 49، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 493-503 اصل مقاله (621.72 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.231826.1235 | ||
نویسندگان | ||
رویا خالصی1؛ محمد اسماعیل امیری* 2؛ فریبرز حبیبی1 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
2استاد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی، حفظ ویژگیهای کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوۀ زردآلو رقم ’شکرپاره‘ (Prunus armeniaca cv. ‘Shekar Pareh’)، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. میوهها در زمان بلوغ تجاری برداشت و آنگاه در غلظتهای مختلف استات کلسیم(0 (شاهد)، 64/12 و 61/31 میلیمولار) به مدت ده دقیقه غوطهور شدند. میوههای تیمارشده در جعبههای پلیاتیلنی بستهبندی و در دمای 4 درجۀ سلسیوس و رطوبت نسبی 5±90 درصد به مدت یک ماه انبار شدند. فراسنجه (پارامتر)های کمی و کیفی میوه در سه نوبت (روزهای 10، 20، 30 انبارمانی) اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد، تیمار استات کلسیم بهطور معنیداری بازدارندۀ کاهش وزن و باعث حفظ سفتی بافت میوهها شد. اسید آسکوربیک در طول زمان انبارمانی کاهش یافت و کمترین میزان آن در تیمار شاهد پس از 30 روز انبارمانی مشاهده شد. استات کلسیم از افزایش TSS جلوگیری کرد. استات کلسیم باعث افزایش TA، غلظت کلسیم گوشت میوه، درصد رطوبت و موجب کاهش کاروتنوئید و نسبت TSS/TA شد. همچنین استات کلسیم با کاهش میزان پوسیدگی باعث افزایش عمر انبارمانی زردآلو شد. در کل میتوان گفت که کیفیت میوههای زردآلو با استفاده از تیمار استات کلسیم بهدلیل تأخیر انداختن فرآیند رسیدگی، بهبود یافته است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آسکوربیک؛ سفتی؛ غوطهوری؛ کاروتنوئید؛ کاهش وزن | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of calcium acetate on shelf life, maintaining qualitative characteristics and reduction of postharvest decay of apricot fruit cv. ‘Shekar Pareh’ | ||
نویسندگان [English] | ||
Roya Khalesi1؛ Mohammad Esmaeil Amiri2؛ Fariborz Habibi1 | ||
1Former M.Sc. Student, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Iran | ||
2Professor, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In order to study the effect of calcium acetate on shelf life, maintaining qualitative characteristics and reduction of postharvest decay of apricot fruit cv. ‘Shekar Pareh’, a factorial experiment was performed in a randomized complete design with 4 replications. Fruit harvested at the commercial maturity and immediately were transferred to postharvest laboratory of university of Zanjan. Then, fruits were immersed in different concentrations of calcium acetate [0 (control), 12.64 and 31.61 mM] for 10 minutes. Treated fruit were packed in boxes with polyethylene cover and stored at 4 °C and 95±5% relative humidity for one month. Quantitative and qualitative parameters of the fruitwere measured in three times (10, 20, 30 days of storage). The results showed that application of calcium acetate significantly inhibit weight loss and also maintain the firmness of the fruit. Ascorbic acid was reduced during the storage time and the lowest ascorbic acid measured in control. Calcium acetate prevented of increasing TSS. Immersion in calcium acetate increased TA, calcium concentration, moisture content and reduced carotenoids and TSS/TA ratio. Calcium acetate by reduction of postharvest decay caused increasing shelf life of apricot fruit. Overall, it can be concluded that, the quality of apricot was improved by application of calcium acetate which delayed the ripening of fruits. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ascorbic acid, Carotenoid, firmness, immersion, weight loss | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 556 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 491 |