تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,105,723 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,207 |
مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی عصاره الکلی و آبی برگ Vitis vinifera در شرایط آزمایشگاهی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 5، دوره 73، شماره 2، تیر 1397، صفحه 165-171 اصل مقاله (846.44 K) | ||
نوع مقاله: بهداشت مواد غذایی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2018.133796.2365 | ||
نویسندگان | ||
مژگان صادقی افراکتی* 1؛ ابوالفضل کامکار2 | ||
1دانش آموخته دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
2گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: کاهش اثرات زیان بخش رادیکالهای آزاد، در سامانههای غذایی و بیولوژیکی، توسط آنتی اکسیدانها امری مهم تلقی میشود لذا تأمین ذخایر آنتی اکسیدانی که بتواند بهداشت و ایمنی جامعه را دربر داشته باشد ضروری بنظر میرسد. هدف: این تحقیق جهت بررسی اثر آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی عصارههای الکلی و آبی برگ انگور در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. روش کار: گیاه برگ انگور با استفاده از حلالهای آب مقطر، اتانول و متانول عصاره گیری شد و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روشهای DPPH و بتاکاروتن لینولئیک اسید محاسبه شد و میزان ترکیبات فنولی تام و فلاوونوئید تام هم در مورد همه ی عصارهها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: میزان IC50 در آزمون DPPH به ترتیب در عصارههای آبی ، اتانولی و متانولی (µg/ml 714/0±90/71 ، 481/0±66/46 و 318/0±38/37) و % مهار رادیکال آزاد در آزمون بتاکاروتن لینولئیک اسید به ترتیب (84/1±51/86 ، 30/1±08/97و 27/1±20/88) بود و مقادیر BHT در آزمون DPPH برابر با µg/ml 000/0±58/13 و در آزمون لینولئیک اسید 62/0±56/94 بود. ترکیبات فنولی کل (mg/g 39/1±02/158 ، 55/1±60/ 201و 26/2±19/180) و ترکیبات فلاوونوئید کل (mg/g 64/1±16/37 ، 83/0±74/ 54 و 18/0±07/46) محاسبه شد. همانطور که مشاهده میشود در همه ی آزمونها به ترتیب عصاره اتانولی و بعد عصاره متانولی و آبی بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را به خود اختصاص دادند. نتیجهگیرینهایی: به نظر میرسد که عصاره اتانولی برگ انگور میتواند به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی و ارزان قیمت در صنعت غذایی مورد توجه قرار گیرد | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره برگ انگور؛ آنتی اکسیدان؛ بتاکاروتن؛ لینولئیک اسید؛ فلاوونوئید | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Study of antioxidant and antiradical activity of alcoholic and aqueous extract of Vitis vinifera leaves in Vitro | ||
نویسندگان [English] | ||
Mozhgan Sadeghi afrakati1؛ Abolfazl Kamkar2 | ||
11Graduated From the Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
22Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
BACKGROUND: Reducing the detrimental effects of free radicals, in biological and food systems by antioxidants is important, thus providing antioxidants is necessary in community health and food safety. OBJECTIVES: The aim of the present study was to determine antioxidant and antiradical activity of alcoholic and aqueous extract of Grape leaves in vitro. METHODS: Grape leaves were extracted using the solvents: distilled water, ethanol and methanol and the antioxidant activities were measured by DPPH, β-carotene-linoleic acid, total phenolic compounds and total flavonoid compounds assays. RESULTS: IC50 for DPPH radical-scavenging activity in water, ethanol and methanol extracts were (71.90±0.714, 37.38±0.318 and 46.66±0.481µg/ml) and also the percentage of inhibition free radicals in β-carotene-linoleic acid were (86.51±1.84, 97.08±1.30 and 88.20±1.27). These parameters for BHT in DPPH test and β-carotene linoleic acid test are 13.58±0.000 µg/ml and 94.56±0.62 %. Total phenolic compounds and flavonoid compounds were calculated (158.02±1.39, 201.60±1.55 and 180.19±2.26 mg/g) and (37/16±1.64, 54.74±0.83 and 46.07±0.18 mg/g ). According to the results in this study, the highest radical scavenging effect was observed in ethanol, then methanol extract and water extract had the lowest activity. CONCLUSIONS: It seems the ethanolic extract could be considered as a cheap, easily accessible and potential source of natural antioxidants for food and pharmaceutical purposes | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Grape Leaf Extract-Anti Oxidant- β-Carotene Linoleic Acid- Flavonoid | ||
مراجع | ||
Amiri, H. (2009) Identify ingredients and Antioxidant Effects of essential oil and methanol extract of Salivia multicaulis Vahl. J Med Plt. 8: 111-117.## Amiri, H. (2010) Antioxidant activity of essential oil and methanolic extract of Teucrium orientale L. J Pharmaceut Res. 4: 417-423.## Benize, I.F.F. (1996) Lipid peroxidation : A review of causes, consequence, Measurement and dietary influences. INT J Food Sci. 47: 233-261.## Eghdami, A., Sadeghi, F. (2010) Determination of total phenolic and flavonoid contents in methanolic and aqueous extract of Achillea Millefolium. Org Chem J. 2: 81-84.## El-Beshbishy, H.A., Mohamadian, A.M., Abdel-Naim, A.B. (2009) In Vitro Evaluation of the antioxidant activities of Grape seed (Vitis Vinifera) Extract, blackseed (Nigella Sativa) Extract and Curcumin. J Med Sci. 4: 23-35.## Estevez, M., Cava, R. (2006) Effectivness of Rosemary essential oil as inhibitor of lipid and protein oxidation: contradictory effecs in different types of frankfurters. Meat Sci. 72: 348-356.## Gharekhani, M., Ghorbani, M., Ebrahimzadeh, M.A., Jafari, S.M., Sadeghi, A.R. (2010) Compare different methods of phenolic and flavonoid Compounds extraction from Urtica dioica. J Med Plt. 26: 389.# Gollues, M., Adiguzel, A., Ozken, H. (2007) Antimicrobial and antioxidant properties of the essential oil and methanol extract from Mentha longifolia. Food Chem. 103: 1449-1456.## Jalili marandi, R. (2007) Small fruits,iran-orumieh, Publishing Jahad daneshgahi Orumieh. (1st ed.). Orumieh, Iran. p.111.## Jamshidi, M., Ahmadi, H.R., Rezazadeh, Sh., Fathi, F., Mazanderani, M. (2010) Study on phenolic and antioxidant activity of some selected plants of Mazandaran province. J Med Plt. 9: 34.## Kamaliroosta, L., Ghavami, M., Gharachurlu, M., Azizinezhad, R. (2011) Cinnamon extract and assessment it’ s effect on the stability of Sunflower oil. J Nut Sci. 1: 13-22. ## Kamkar, A., Shariatifar, N., Jamshidi, A.H., Mohammadian, M. (2010) Evaluate the performance of the antioxidant extract water, methanol and ethanol Cuminum ciminum and Cardaria darba in vitro. J Med Sci. 2: 37-45. ## Kamkar, A., Shariatifar, N., Jamshidi, A., Jebelli Javan, A., Sadeghi, T., Zeagham Monfared, M.M. (2012) In vitro evaluation of antioxidant activity of Iranian Mentha longifolia essential oil and extracts. J Med Plt. 11: 185-194.## Kamkar, A., Jebelli, A., Asadi, F., kamalinejad, M. (2010) The antioxidant effect of Iranian Mentha pulegium extract and essensial oil in sunflower oil. Food and chemical toxicology. J Med Plt. 48: 1796-1800. ## Oke, F., Aslim, B., Ozturk, S. (2008) Essential oil composition ,antimicrobial and antioxidant activities of Satureja cunefolia ten. Food Chem. 112: 874-879.## Patel, A. (2010) Estimation of flavonoid ,polyphenolic content and in-vitro antioxidant capacity of Tephrosia purpurea L. Pharma Sci. 1: 66-77.## Rawat, S., Jugran, A., Giri Lati, D., Bhatt, I.S., Rawal, R. (2010) Assessment of antioxidant properties in fruits of Myrica esculenta: A popular wild edible species in Indian Himalayan Region. Food Chem. 1: 1-8.## Razali, N., Razab, R., Mat Junit, S., Abdul Aziz, A. (2008) Radical scavenging and reducing properties of extracts of cashew shoots (Annacardium occidentale). Food Chem. 111: 38-44.## Salmanian, Sh., Sadeghi Mahoonak, A.R., Alami, M., Ghorbani, M. (2013) Evaluate the anti radical, antioxidant activity and flavonoid composition of Crataegus elburensis. J Nut Sci. 1:177-185. ## Sharafati chaleshtori, R., Sharafati chaleshtori, F., Rafieian kopaei, M., Ashrafi, K. (2011) Determination Total phenols and antimicrobial effects of ethanol extract of walnut. J Med Sci. 4: 525-532.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 540 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 791 |