تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,818 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,378 |
اثر ترکیبی پتاسیم و آهن بر عملکرد، کیفیت میوه، کشمش و تحمل به سرما در انگور | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 12، دوره 20، شماره 3، آبان 1397، صفحه 737-754 اصل مقاله (1.25 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2018.251761.1933 | ||
نویسندگان | ||
سید مهدی میرباقری1؛ روح الله کریمی* 2؛ موسی رسولی2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی تولیدات گیاهی- باغبانی، گروه فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر | ||
2استادیار باغبانی، گروه مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر کاربرد برگی سولفات پتاسیم (غلظتهای صفر، یک و نیم و سه درصد) و کلاتآهن (غلظتهای صفر، نیم و یک درصد) بر تشکیل میوه، عملکرد، کیفیت میوه، غلظت عناصر برگ، عملکرد کشمش و تحمل به سرمای پاییزه و زمستانه انگور بیدانه سفید آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در یک باغ تجاری در روستای بهاره ملایر طی سال های 96-1395 اجرا شد. اثر متقابل سولفات پتاسیم و کلاتآهن بر تشکیل میوه، عملکرد و شاخصهای کیفی میوه، عملکرد کشمش و تحمل سرمای تاکهای تیمار شده معنیدار شد. بیشترین درصد تشکیل میوه و عملکرد مربوط به تاکهای تیمار شده با سولفات پتاسیم یک و نیم درصد در ترکیب با کلات آهن نیم درصد بود. غلظت پتاسیم، آهن و منگنز موجود در حبهها با عملکرد میوه در تاک همبستگی مثبت و معنیداری نشان داد. بیشترین غلظت اسید آسکوربیک در تیمار سولفات پتاسیم یک و نیم درصد بود. بیشترین عملکرد کشمش تولیدی در تاکهای تیمار شده با سولفات پتاسیم یک و نیم درصد در ترکیب با کلات آهن یکدرصد حاصل شد و کمترین عملکرد کشمش مربوط به تاکهای شاهد بود. بیشترین تحملسرمای پاییزه با تیمارهای سولفات پتاسیم سه درصد در ترکیب با کلات آهن یک درصد به دست آمد. بیشترین تحمل سرما زمستانه تاکها در تیمار سولفات پتاسیم سه درصد در ترکیب با کلات آهن نیم درصد محقق شد. کمترین تحمل سرمای در بوتههای شاهد یافت شد. بین تحمل سرما و محتوای پتاسیم همبستگی مثبت و با غلظت منیزیم همبستگی منفی و معنیداری مشاهده شد. در مجموع حداکثر عملکرد میوه و کشمش و نیز کیفیت میوه با کاربرد سطح متوسط هر دو کود ولی تحمل سرمای بالاتر جوانههای تاک با ترکیب سطوح بالاتر این کودها به دست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
تاک؛ تحمل یخزدگی؛ تغذیه؛ قند محلول؛ کشمش | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Combination Effect of Potassium and Iron on Fruit Yield and Quality, Raisin and Cold Tolerance of Grapevine | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyed Mehdi Mirbaqeri1؛ Rouhollah Karimi2؛ Mousa Rasouli2 | ||
1Graduated student in MSc. of horticulture-plant production engineering, Department of Landscape, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer | ||
2Assistant professor in Horticulture, Department of Landscape Engineering, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer | ||
چکیده [English] | ||
In order to investigate the effect of foliar application of potassium sulfate (K2SO4; 0, 1.5 and 3 percent) and iron chelate (Fe-EDDHA; 0, 0.5 and 1 percent) on fruit set, fruit yield and quality, leaf mineral nutrient content, raisin yield and autumn and winter cold tolerance of ‘Bidaneh-Sefid’ grapevine, a factorial experiment was done based on randomized complete blocks design in a commercial vineyard in Bahareh village of Malayer city during 2016-17. The highest fruit set percentage and yield was achieved in 1.5 percent of K2SO4 in combination with 0.5 percent iron chelate. Berries K, Fe and Mn concentration had a positive and significant correlation with fruit yield per vine. Raisin yield was found to be highest in combined treatments of 1.5 percent K2SO4 and 1 percent Fe-EDDHA and the lowest raisin yield was related to control vines. The highest autumn cold hardiness was recorded in K2SO4 (3%) × Fe-EDDHA (1%) treated vines. However, the highest winter cold tolerance was achieved in K2SO4 (3%) × Fe-EDDHA (0.5%) treated vines. The lowest cold tolerance was observed in control vines. There was a positive and significant correlation between cold tolerance and K content and negative correlation with Mg concentration. Totally, the highest fruit and raisin yields and their desirable qualities were obtained with K2SO4 and Fe-EDDHA at moderate concentration. However, the highest buds cold tolerance was obtained with the combination of these fertilizers at higher doses. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Freezing tolerance, Grapevine, Nutrition, Raisin, Soluble sugar | ||
مراجع | ||
Abadía, J., Vázquez, S., Rellán-Álvarez, R., El-Jendoubi, H., Abadía, A., Álvarez-Fernández, A. & López-Millán, A. F. (2011). Towards a knowledge-based correction of iron chlorosis. Plant Physiology and Biochemistry, 49(5), 471-482. Almeida, I., Guiné, R., Gonçalves, F. & Correia, A. C. (2013). Comparison of drying processes for the production of raisins from a seedless variety of grapes. In ICEUBI2013–International Conference on Engineering. UBI2013 - 27-29 Nov 2013 – University of Beira Interior – Covilhã, Portugal. Álvarez-Fernández, A., García-Laviña, P., Fidalgo, C., Abadía, J. & Abadía, A. (2004). Foliar fertilization to control iron chlorosis in pear (Pyrus communis L.) trees. Plant and Soil, 263(1), 5-15. Álvarez-Fernández, A., Paniagua, P., Abadía, J. & Abadía, A. (2003). Effects of Fe deficiency chlorosis on yield and fruit quality in peach (Prunus persica L. Batsch). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 51(19), 5738-5744. Arya, S. P., Mahajan, M. & Jain, P. (2000). Non-spectrophotometric methods for the determination of vitamin C. Analytica Chimica Acta, 417(1), 1-14. Bennett, W. F. (1993). Nutrient deficiencies & toxicities in crop plants. APS press. Bertamini, M. & Nedunchezhian, N. (2005). Grapevine growth and physiological responses to iron deficiency. Journal of Plant Nutrition, 28(5), 737-749. Brancadoro, L., Rabotti, G., Scienza, A. & Zocchi, G. (1995). Mechanisms of Fe-efficiency in roots of Vitis spp. in response to iron deficiency stress. Plant and Soil, 171(2), 229-234. Broschat, T. K. (2010). Fertilization improves cold tolerance in coconut palm. HortTechnology, 20(5), 852-855. Cakmak, I. (2005). The role of potassium in alleviating detrimental effects of abiotic stresses in plants. Journal of Plant Nutrition and Soil Science, 168(4), 521-530. Channal, H. T. (2005). Effect of iron on yield and quality of grape (Vitis vinifera L.) in calcareous vertisol (Doctoral dissertation, UAS, Dharwad). Curie, C. & Briat, J. F. (2003). Iron transport and signaling in plants. Annual Review of Plant Biology, 54(1), 183-206. Delgado, R., Martín, P., Del Álamo, M. & González, M. R. (2004). Changes in the phenolic composition of grape berries during ripening in relation to vineyard nitrogen and potassium fertilisation rates. Journal of the Science of Food and Agriculture, 84(7), 623-630. El‐Kassas, S. E. (1984). Effect of iron nutrition on the growth, yield, fruit quality, and leaf composition of seeded Balady lime tress grown on sandy calcareous soils. Journal of Plant Nutrition, 7(1-5), 301-311. El-Razek, E. A., Treutter, D., Saleh, M. M. S., El-Shammaa, M., Abdel-Hamid, N. & Abou-Rawash, M. (2011). Effect of nitrogen and potassium fertilization on productivity and fruit quality of' Crimson Seedless' Grapes.Agriculture and Biology Journal of North America. 2, 330-340. Ershadi, A., Karimi, R. & Mahdei, K. N. (2016). Freezing tolerance and its relationship with soluble carbohydrates, proline and water content in 12 grapevine cultivars. Acta Physiologiae Plantarum, 38(1), 2. Fallahi, E., Fallahi, B. & Seyedbagheri, M. M. (2006). Influence of humic substances and nitrogen on yield, fruit quality, and leaf mineral elements of ‘Early Spur Rome’apple. Journal of plant nutrition, 29(10), 1819-1833. Karimi, R., Ershadi A. & Esna Ashari M. (2014) Effects of late- season nitrogen and potassium spray on dormant buds cold tolerance of ‘Bidaneh Sefid’ grapevine. Iranian Journal of Horticultural Sience and Technology 15, 419-434.(in Persian) Karimi, R. (2014) Evaluation of nutrition and abscisic acid efficacy on cold hardiness of grapevine (Vitis vinifera L.). Bu-Ali Sina Universit. Doctoral dissertation.p. 240. (in Persian) Karimi, R. (2017). Potassium-induced freezing tolerance is associated with endogenous abscisic acid, polyamines and soluble sugars changes in grapevine. Scientia Horticulturae, 215, 184-194. Karimi, R. & Ershadi, A. (2015). Role of exogenous abscisic acid in adapting of ‘Sultana’grapevine to low-temperature stress. Acta Physiologiae Plantarum, 37(8), 151. Keller, M. (2015). The science of grapevines: anatomy and physiology. Academic Press. Larbi, A., Morales, F., Abadía, J., & Abadía, A. (2003). Effects of branch solid Fe sulphate implants on xylem sap composition in field-grown peach and pear: changes in Fe, organic anions and pH. Journal of Plant Physiology, 160(12), 1473-1481. Mansouri, S., Babalar, M., Kalantari, S. & Askary Sarcheshmeh M. A. (2017). Effect of the foliar spraying of iron and soil application of the ammonium nitrate, on postharvest quality of apple 'Delbar stival'. Iranian Journal of orticultural Science. 48: 503-515. DOI: 10.22059/ijhs.2017.123602.758. (in Persian) Marschner, P. (2012). Rhizosphere biology. In Marschner's Mineral Nutrition of Higher Plants (Third Edition) (pp. 369-388). Martin, P., Delgado, R., González, M. R. & Gallegos, J. I. (2003, June). Colour of'Tempranillo'grapes as affected by different nitrogen and potassium fertilization rates. In I International Symposium on Grapevine Growing, Commerce and Research 652 (pp. 153-160). Mengel, K. (2007). Potassium, P. 91-120 In: Barker AV and Pilbeam DJ, Handbook of plant nutrition, CRC Press. Pahlavanzadeh, H., Basiri, A. & Zarrabi, M. (2001). Determination of parameters and pretreatment solution for grape drying. Drying technology, 19(1), 217-226. Pestana, M., de Varennes, A. & Faria, E. A. (2003). Diagnosis and correction of iron chlorosis in fruit trees: a review. Journal of Food Agriculture and Environment, 1, 46-51. Rogiers, S. Y., Greer, D. H., Hatfield, J. M., Orchard, B. A. & Keller, M. (2006). Mineral sinks within ripening grape berries (Vitis vinifera L.). Vitis-Geilweilerhof-, 45(3), 115. Ronald, S. J. (2008). Wine Science Principles and Applications(3rd ed.). Elsevier Academic. Sarikhani, H., Haghi, H., Ershadi, A., Esna-Ashari, M. & Pouya, M. (2014). Foliar application of potassium sulphate enhances the cold-hardiness of grapevine (Vitis vinifera L.). The Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 89(2), 141-146. Schupp, J., Cheng, L., Stiles, W. C., Stover, E. & Iungerman, K. (2001). Mineral nutrition as a factor in cold tolerance of apple trees. New York Fruit Quarterly, 9(3), 17-20. Slavcheva, T. & Encheva, H. (2004) Influence of potassium fertilizing on cold resistance of grapevine. Lozarstvo I Vinarstvo. 5, 38-42. Smiley, E. T. & Shirazi, A. M. (2003). Fall fertilization and cold hardiness in landscape trees. Journal of Arboriculture, 29(6), 342-346. Webster, D. E. & Ebdon, J. S. (2005). Effects of nitrogen and potassium fertilization on perennial ryegrass cold tolerance during deacclimation in late winter and early spring. HortScience, 40(3), 842-849. Yemm, E. W. & Willis, A. J. (1954). The estimation of carbohydrates in plant extracts by anthrone. Biochemical Journal, 57(3), 508.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,436 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 628 |