تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,214 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,585 |
برآورد معادلات رگرسیون پیشبینی انرژی قابل سوخت و سازکنجاله سویا در جیره غذایی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 20، شماره 4، بهمن 1397، صفحه 589-599 اصل مقاله (1.36 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.259013.623288 | ||
نویسندگان | ||
سیدمحمدرضا ایجادی1؛ حسین مروج* 2؛ محمود شیوازاد3؛ محمد حسین محمدی قاسم آبادی4 | ||
1گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2هیات علمی | ||
3پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشکده علوم زراعی و دامی، گروه علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور | ||
4گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور تعیین معادلات رگرسیونی براساس آنالیز شیمیایی برای پیشبینی انرژی قابل سوختوساز ظاهری تصحیح شده برای ازت AMEn)) نه نمونه کنجاله سویای موجود در بازار ایران انجام شد. انرژی قابل سوختوساز کنجالههای سویا به روش جایگزینی در دوره آغازین (هفت تا 10 روزگی)، رشد (21 تا 24 روزگی) و پایانی (31 تا 34 روزگی) در جوجههای گوشتی و با استفاده از نشانگر خاکستر نامحلول در اسید اندازهگیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که تفاوت معنیدار بین دادههای آنالیز شیمیایی و AMEn اندازهگیری شده به روش بیولوژیکی نمونههای کنجالههای سویا موجود در بازار ایران وجود دارد (05/0P˂). میانگین AMEn اندازهگیری شده نمونههای کنجاله سویا در سن آغازین، رشد و پایانی برابر1463، 1871 و 2025 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک بود. همچنین، بین میانگین AMEn برآورد شده با معادله انجمن ملی تحقیقات آمریکا و میانگین AMEn اندازهگیری شده به روش بیولوژیکی به ترتیب برای دوره آغازین، رشد، پایانی و کل دوره برابر با 2/34، 8/15، 9/8 و 7/19 درصد اختلاف مشاهده شد. در نهایت، باتوجه به دو شاخص ضریب تبیین و آماره انحراف استاندارد پیشبینی در دوره آغازین استفاده از معادله رگرسیونی AMEn = 47.873×NFE، در دوره رشد معادله AMEn = 60.203×NFE، در دوره پایانی معادله AMEn = 65.612×NFE و در کل دوره پرورش معادله AMEn = 57.923×NFE پیشنهاد میشود. درنتیجه به نظر می رسد با استفاده از این معادلات می توان تامین دقیقتری از AMEn کنجاله سویا و در نتیجه عملکرد تولیدی بهتری از پرنده انتظار داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی قابل سوختوساز؛ آنالیز شیمیایی؛ جوجه گوشتی؛ کنجاله سویا؛ معادلات رگرسیونی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Estimation of prediction equations for metabolizable energy of soybean meal in diet of broilers | ||
نویسندگان [English] | ||
Seid Mohammad Reza Ijadi1؛ hossein Moravej2؛ Mahmood shivazad3؛ Mohammad Hossein Mohammadi Ghasem Abadi4 | ||
1Animal science Faculty of agriculture and natural sources of Tehran university | ||
2Animal science, facultu of agriculture and natural sources, Tehran University | ||
3Animal science faculty of agriculture and natural sources Tehran university | ||
4Animal Science, faculty of Agriculture and nature sources, The university of Tehran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to determine the regression equations based on chemical analyses for predicting apparent metabolizable energy corrected for nitrogen retention (AMEn) with nine soybean oil samples available in Iran’s market. Soybean meal AMEn was measured by replacement method with broilers in starter (seven to d 10), grower (21 to d 24) and finisher (31 to d 34) periods through acid insoluble ash marker. The results of current study demonstrated that there are significant difference between chemical analyses data and also biologically determined AMEn of soybean samples available in Iran’s market. The mean of soybean meal AMEn measured in the starter, grower and finisher periods was 1463, 1871 and 2025 kcal/Kg based on dry matter, respectively. Moreover, the difference between estimated value with NRC equation and biologically determined AMEn, in the starter, grower, finisher and whole periods was 34.2, 15.8, 8.9 and 19.7 percent, respectively. Finally, these equations based on coefficient of determination and standard error of prediction criteria are suggested for the starter: AMEn= 47.873×NFE, grower: AMEn= 60.203×NFE, finisher: AMEn= 65.612×NFE and the whole of periods: AMEn=57.923×NFE. As a result, it seems that the equations of current study with accurate AMEn estimation of soybean meals will cause optimum broiler performance. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
apparent metabolisable energy, broiler, chemical analysis, regression equations, soybean meal | ||
مراجع | ||
1. یعقوبفر ا، نوری امام زاده ع (1387) تعیین انرژی قابل متابولیسم کنجالههای سویا، کلزا و آفتابگردان با استفاده از خروس بالغ. پژوهش کشاورزی: آب، خاک و گیاه در کشاورزی. 8 (4): 33-45. 2. یعقوبفر ا، غلامی م و رضایی م (1387) تعیین انرژی قابل متابولیسم کنجالههای سویا، کلزا و آفتابگردان با دو روش بیولوژی فضولات و ایلئوم در جوجههای گوشتی. مجله علوم کشاورزی. 31 (2): 121-132. 3. زبده م، مروج ح و شیوازاد م (1397) تعیین معادلات برآورد انرژی قابل سوختوساز گندم براساس دو روش نمونهبرداری از فضولات و محتویات ایلئومی در دو سن مختلف در جوجههای گوشتی. تولیدات دامی. 20 (1): 191-202. 4. Animal FEDNA (1999) Normas FEDNA para la formulación de piensos compuestos. Fundación Española Desarrollo Nutrición Animal, Madrid, Spain. 5. Animal FEDNA (2010) Normas FEDNA para la formulación de piensos compuestos. Fundación Española Desarrollo Nutrición Animal, Madrid, Spain. 6. AOAC (2005) Official methods of analysis, 18th Edition. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA.USA. 7. Aviagen (2014) Ross 308 Broiler Nutrition Specification. Huntsville, AL [online]. Available at: http://eu.aviagen.com/assets/Tech_Center/Ross_Broiler 8. Bourdillon A, Carré B, Conan L, Francesch M, Fuentes M and Huyghebaert G (1990) European reference method of in vivo determination of metabolisable energy in poultry: Reproducibility, effect of age, comparison with predicted values. British Poultry Science. 31(3): 567-576. 9. CVB Feed Table (2011) Chemical composition and nutritional values of feedstuffs [online]. Available at: www.cvbdiervoeding.nl 10. CVB Feed Table (2018) Chemical composition and nutritional values of feedstuffs [online]. Available at: www.cvbdiervoeding.nl 11. Cozannet P, Lessire M, Gady C and Metayer J P (2010) Energy value of wheat dried distiller’s grains with solubles in roosters, broilers, layers, and turkeys. Poultry Science. 89(10): 2230-2241. 12. De Coca-Sinova A, Mateos G G, González-Alvarado J M, Centeno C, Lázaro R and Jiménez-Moreno E (2011) Comparative study of two analytical procedures for the determination of acid insoluble ash for evaluation of nutrient retention in broilers. Spanish Journal of Agricultural Research. 9(3): 761-768. 13. Erdaw M M, Bhuiyan M M and Iji P A (2016) Enhancing the nutritional value of soybeans for poultry through supplementation with new-generation feed enzymes. World's Poultry Science Journal. 72(2): 307-322. 14. Garcia Rebollar P, Rodríguez M, Cámara L, Lazaro Garcia RP and Gonzalez Mateos G (2013) Influence of origin of the beans on protein quality and nutritive value of commercial soybean meals. 19th European Symposium on Poultry Nutrition. Postdam, Germany. 15. García-Rebollar P, Cámara L, Lázaro R P, Dapoza C, Pérez-Maldonado R, and Mateos G G (2016) Influence of the origin of the beans on the chemical composition and nutritive value of commercial soybean meals. Animal Feed Science and Technology. 221(part B): 245-261. 16. Janssen W M M A (1989) European table of energy values for poultry feedstuffs, 3th edition. Spelderholt Center for Poultry Research and Information Services, Beekbergen, Netherlands. 17. Lopez G and Leeson S (2008) Assessment of the nitrogen correction factor in evaluating metabolizable energy of corn and soybean meal in diets for broilers. Poultry Science. 87(2): 298-306. 18. Mateos G G, Camara L, Fondevila G and Lazaro R P (2018) Critical review of the procedures used for estimation of the energy content of diets and ingredients in poultry. The Journal of Applied Poultry Research. (0):1-20. https://doi.org/10.3382/japr/pfy025 19. Perryman K R and Dozier W A (2012) Apparent metabolizable energy and apparent ileal amino acid digestibility of low and ultra-low oligosaccharide soybean meals fed to broiler chickens. Poultry Science. 91(10): 2556-2563. 20. Peper K M (2015) Effects of origin on the nutritional value of soybean meal. University of Illinois at Urbana-Champaign, Urbana, Ph.D. Dissertion. 21. Ravindran V, Abdollahi M R and Bootwalla S M (2014) Nutrient analysis, metabolizable energy, and digestible amino acids of soybean meals of different origins for broilers. Poultry Science. 93(10): 2567-2577. 22. SAS Statistical Software (2004) SAS® Qualification Tools User’s Guide. Version 9.1.2. SAS Institute Inc., Cary, NC. 23. SPSS Version 21 (2012) IBM SPSS statistical software. SPSS Inc., Chicago, IL. USA. 24. Saki AA, Abbasinezhad M, Ghazi SH, Tabatabai MM, Ahmadi A and Zaboli KH (2012) Intestinal characteristics, alkaline phosphatase and broilers performance in response to extracted and mechanical soybean meal replaced by fish meal. Journal of Agriculture Science and Technology. 14(1): 105-114. 25. Van der Klis JD and Fledderus J (2007) Evaluation of raw materals for poultry: what’s up?. Proceeding of the 16th European Symposium on Poultry Nutrition. Strasbourg. France. 26. Yegani M, Swift M L, Zijlstra R T, Korver D R (2013) Prediction of energetic value of wheat and triticale in broiler chicks: A chick bioassay and an in vitro digestibility technique. Animal Feed Science and Technology. 183(1-2): 40-50. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 608 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,731 |