تعداد نشریات | 155 |
تعداد شمارهها | 5,980 |
تعداد مقالات | 65,478 |
تعداد مشاهده مقاله | 107,987,233 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 84,422,454 |
بررسی اثر تغییرات تولید محصولات خام کشاورزی بر تولید محصولات غذایی فرآوری شده (تحلیلی در چارچوب جداول داده- ستانده) | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 1، دوره 49، شماره 3، مهر 1397، صفحه 381-395 اصل مقاله (369.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2018.242636.668494 | ||
نویسندگان | ||
وحیده انصاری* 1؛ حبیب اله سلامی2؛ عطیه متقی جزی3 | ||
1استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
3کارشناسی ارشد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
تولید در بخش کشاورزی همواره با نوساناتی مواجه است. از آنجا که بخش کشاورزی تأمینکننده نهاده بسیاری از بخشهای اقتصادی است، نوسانات تولید در این بخش به بخشهای وابسته منتقل میشود و تولید آنها را دچار نوسان میگرداند. نظر بهاینکه صنایع غذایی و آشامیدنی از عمدهترین صنایع وابسته به بخش کشاورزی است، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تغییرات تولید در زیربخشهای کشاورزی (زراعت، باغداری، دام و طیور، پرورش آبزیان و جنگلداری) بر تولیدات صنایع غذایی و آشامیدنی است. به این منظور، از الگوی عرضه محور گش مبتنی بر جدول داده- ستانده به عنوان چارچوب تحلیلی بهره گرفته شده است. همچنین، بهمنظور بررسی روند تاثیر تغییرات تولید بخش کشاورزی بر صنایع غذایی در سه دهه گذشته از جداول داده- ستانده سالهای 1365، 1370 و 1380 استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که تغییر در تولید زیر بخشهای کشاورزی، تولید محصولات غذایی و آشامیدنی را بیش از تولید سایر بخشها تحت تاثیر قرار میدهد. بررسی تغییر در ارتباط بین زیر بخشهای کشاورزی و صنایع غذایی نشان میدهد که در طول سالهای مورد بررسی، این ارتباط در مورد زیر بخش ماهی و سایر آبزیان بیشتر شده است. در مورد زیر بخش محصولات دامی و طیور ارتباطات ثابت بوده در حالیکه سایر زیر بخشهای کشاورزی کاهش ارتباط با بخش صنایع غذایی و آشامیدنی را تجربه کردهاند. از یافتهها چنین نتیجهگیری میشود که برای خلق ارزش بیشتر از تولیدات محصولات زراعی و باغی، توسعه صنایع غذایی مرتبط تر با این محصولات میبایست بهصورت جدیتری مورد توجه قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
الگوی عرضه محور گش؛ پیوند پیشین؛ جدول داده- ستانده-بخش کشاورزی؛ ایران | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigating the effect of changes in the production of agricultural raw materials on the production of processed food products (An Input-Output Analysis) | ||
نویسندگان [English] | ||
Vahideh Ansari1؛ Habibollah Salami2؛ Atieh Motaghi jazi3 | ||
1Assistant Professor, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agricultural Economics and Development, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Professor, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agricultural Economics and Development, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3MSc. Student, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agricultural Economics and Development, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Production in agricultural sector is always facing with some fluctuations. Since this sector provides inputs for most of the economic sectors, fluctuations in production of agricultural sector are transferred to the related sectors and, results in fluctuation in these sectors. Given that food and beverage industries are the main industries using agricultural products, the purpose of the present study is to investigate the effect of production changes in agricultural subsectors (crops and horticulture, livestock and poultry, fisheries and forestry) on the production of food and beverage industries. To this end, Ghosh supply-driven model based on input-output table is applied as the analytical framework. In addition, to investigate the effect trend of the production change in agricultural sector on the food and beverage products over past three decades, input-output tables of 1986, 1991, 2001 are utilized. Results indicate that changes in production of agricultural sub-sectors have the highest effect on food and beverage industries relative to the other economic sectors. Moreover, investigation of changes in the linkage between agricultural subsectors and food and beverage industries over studied period shows that linkages of the fisheries sub-sector have increased. For livestock and poultry sub-sector, these linkages remained constant, where the other agricultural sub-sectors have experienced a decrease in linkages with food and beverage industries. These result lead to the conclusion that, to create more values from crops and horticultural products, the expansion of food industries which are more related to these products, has to be considered more seriously. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ghosh supply- driven model, forward linkages, input-output table, Agriculture, Iran | ||
مراجع | ||
10. Kershner, K. & Hubacek, K. (2009). Assessing the Suitability of Input-Output Analysis for Enhancing Our Understanding of Potential Economic Effects of Oil Peak, Energy, 34:284-290.
11. Kwak, S. J., Yoo, S. H. & Chang, J. I. (2005). The Role of the Maritime Industry in the Korean national economy: An Input–Output Analysis, Marine Policy, 29, 371–383.
12. Miller, R. E. & Blair, P. D. (2009). Input–Output Analysis. Published in the United States of America by Cambridge University Press, New York.
13. Salami, H., Sadat Barikani, H., & Naeini, N. (2011). Can agriculture be considered a key sector for economic development in an oil producing country? The case of Iran. Journal of Agricultural Science and Technology, 14(1), 1-10.
14. Yoo, S. H. & Yang, C. Y. (2010). Role of water utility in the Korean national economy. International Journal of Water Resources Development, 15(4), 527–41.
15. Yoo, S. H. & Yoo, T. H. (2009). The role of the nuclear power generation in the Korean national economy: An input output analysis. Progress in Nuclear Energy, 51, 86-92.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 546 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 222 |