تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,296 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,342 |
تأثیر اسید استیک و اتوکلاو بر تجزیهپذیری مواد مغذی، شمارش پروتوزوآ، پروتئین قابل متابولیسم و بخشبندی پروتئین بر اساس CNCPS در گاودانه | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 8، دوره 49، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 545-556 اصل مقاله (749.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2019.267337.653664 | ||
نویسندگان | ||
فائزه شهبازی1؛ مهدی کاظمی بن چناری* 2؛ امیرحسین خلت آبادی فراهانی3؛ حامد خلیلوندی4 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک | ||
4استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
تأثیر فرآوری گاودانه با اسید استیک و اتوکلاو بر تجزیهپذیری مواد مغذی، برخی فراسنجههای شکمبهای، شمارش پروتوزوآ، و بخشبندی پروتئین بر اساس سیستم کرنل با استفاده از سه راس گوسفند دارای فیستولای شکمبهای در آزمایش فاکتوریل 3 در 3 (دورههای 21 روزه) مورد بررسی قرار گرفت. سه تیمار آزمایشی شامل؛ 1) گاودانه خام؛ 2) گاودانه فرآوریشده به روش شیمیایی (اسید استیک 8 درصد) و 3) گاودانه فرآوری شده به روش فیزیکی (اتوکلاو در دمای 121 درجه سانتیگراد و فشار 117 کیلوپاسکال) بود. انکوباسیون کیسهها به منظور انجام آزمایش تجزیهپذیری در ساعتهای 2، 4، 8، 16، 24 و 48 انجام گردید. بر اساس نتایج بهدستآمده در آزمایش کیسهگذاری پروتئین قابل متابولیسم تیمارها نیز محاسبه گردید. هر دو نوع فرآوری قابلیت تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام گاودانه را در شکمبه کاهش دادند. علیرغم اینکه فرآوریها سبب تغییر روند تجزیهپذیری در شکمبه گردیدند اما بر محتوی پروتئین قابل متابولیسم تأثیر نداشتند. اتوکلاو سبب کاهش بخش های پروتئینی A وB1 شد و بخش های کند تجزیه را افزایش داد (05/0>P). نیتروژن آمونیاکی شکمبه تحت تأثیر هر دو روش فرآوری نسبت به گاودانه خام متمایل به کاهش بود (06/0=P). جمعیت پروتوزوآی شکمبه در دامهایی که گاودانه اتوکلاو شده مصرف کرده بودند در مقایسه با دیگر تیمارها بیشتر بود (04/0=P). نتایج نشان داد که فرآوریهای فیزیکی (اتوکلاو) و شیمیایی (اسید استیک) سبب کاهش تجزیهپذیری پروتئین در شکمبه میگردد که در این میان تأثیر فرآوری اتوکلاو بر عبوری کردن پروتئین از شکمبه بیشتر بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیهپذیری پروتئین؛ فرآوری شیمیایی؛ فراسنجههای شکمبهای؛ گاودانه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of acetic acid treating and autoclaving of bitter vetch on nutrients degradability, protozoa counts, metabolisable protein and CNCPS protein fractionation | ||
نویسندگان [English] | ||
Faezeh Shahbazi1؛ Mehdi Kazemi-Bonchenari2؛ Amir Hossein Khaltabadi-Farahani3؛ Hamed Khalilvandi4 | ||
1Former M.Sc. Student, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Arak University, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Arak University, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Arak University, Iran | ||
4Assistant Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Urmia University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The present study was evaluated the effects of acetic acid treating and autoclaving the bitter vetch (Vicia ervilia) on nutrients degradability, protozoa counts, some ruminal parameters, and metabolisable protein. Three Farahani permanent rumen-canulated sheep were used in a 3×3 Latin square design with 21-d periods. Three experimental treatments were; 1) raw bitter vetch, 2) chemical processed bitter vetch, and 3) physical processed bitter vetch. Treating bitter vetch with 8% acid acetic and its autoclaving (121 ˚C, 117 Kpa, 20 min) were considered as chemical, and physical processing, respectively. The incubation times for in situ experiment were 2, 4, 8, 16, 24 and 48 h. Metabolisable protein was estimated based on in situ data as well. The results cleared that both processing methods (i.e. chemical and physical) reduced the degradation of dry matter and protein in the rumen which physical treating was more effective in this reduction. However the processing methods did not change metabolisable protein content of treatments. The results of protein fractionation showed that autoclaving caused to reduce the A and B1 fractions and increased the slow degradable fractions (P<0.05). Ruminal ammonia nitrogen concentration was tended to be significant (P=0.06). The protozoa count increased in rumen fluid of sheep fed autoclaved bitter vetch. The results of the current study showed that both chemical (treating with acetic acid) and physical processing (autoclaving) transferred the protein degradation from the rumen into small intestine and the effect of physical treating (autoclave) was more relevant. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bitter vetch, chemical processing, protein degradation, Ruminal parameters | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 413 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 616 |