تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,435 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,547 |
اثر کود نانوآهن وآب مغناطیسی بر عملکرد دانه و کارآیی مصرف آب سویا در روش آبیاری قطرهای | ||
تحقیقات آب و خاک ایران | ||
مقاله 3، دوره 50، شماره 2، خرداد و تیر 1398، صفحه 287-296 اصل مقاله (781.01 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijswr.2018.248818.667825 | ||
نویسندگان | ||
میثم عابدین پور* 1؛ ابراهیم روحانی2 | ||
1استادیار گروه مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمر، کاشمر، ایران | ||
2مدرس و کارشناس آزمایشگاه گروه علوم و مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمر، کاشمر | ||
چکیده | ||
کمبود منابع آب و گسترش استفاده از روشهای آبیاری قطرهای از نوع نوارهای تیپ در مناطق کمآب از یک طرف و روند توسعه کاربرد کودهای نانو در کشاورزی و بررسی اثر آب مغناطیس بر عملکرد و کارایی مصرف آب محصولات کشاورزی از سوی دیگر منجر به پژوهشی بدین منظور گردید. از این رو تحقیق حاضر، امکان افزایش عملکرد و کارآیی مصرف آب گیاه سویا را با استفاده از روش آبیاری قطرهای (نوار تیپ) همراه با کود نانوآهن در شرایط آبیاری با آب مغناطیس و غیرمغناطیس بررسی مینماید. این طرح بصورت کرتهای خردشده در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با سه تکرار در قطعه زمینی به مساحت 150متر مربع واقع در مرکز آموزش عالی کاشمر و در سال زراعی 1395 انجام گردید. تیمارهای اصلی شامل دو نوع آب؛ مغناطیسی (M1) و غیرمغناطیسی (M2) و تیمارهای فرعی شامل چهار سطح کود نانوآهن با مقادیر (0 (N1:بدون محلول پاشی، (2/0(N2: ، (4/0(N3: و (6/0(N4: گرم در لیتر در واحد سطح بود. نتایج نشان داد که اثر کود نانوآهن و آب مغناطیسی بر عملکرد دانه، زیتوده و کارآیی مصرف آب سویا در سطح احتمال 5 درصد معنیدار بود. اگرچه اثر متقابل آب مغناطیسی و کود نانوآهن بر صفات اندازهگیری شده غیر معنیدار بود. آبیاری با آب مغناطیس و محلولپاشی کود نانوآهن به میزان m2/g/lit 6/0 عملکرد دانه سویا را با تولید 670/3 تن در هکتار به میزان 25 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. همچنین کمترین میزان عملکرد دانه نیز در تیمار بدون کود نانوآهن و در شرایط بدون مغناطیس با تولید 565/2 تن در هکتار حاصل گردید. مقدار کارآیی مصرف آب در محدوده 71/0 تا 49/0 کیلوگرم بر متر مکعب به ترتیب در تیمارهای M1N4 و M2N1 متغیر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آب مغناطیس؛ نانو آهن؛ سویا؛ آبیاری تیپ | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Nano-Iron Fertilizer and Magnetized Water on Soybean Grain Yield and Water Productivity in Drip Irrigation | ||
نویسندگان [English] | ||
Meysam Abedinpour1؛ Ebrahim Roohani2 | ||
1Assistant Prof. Water Eng., Department, Kashmar Higher Education Institute, Kashmar, Iran | ||
2Lecturer, Water Eng. Department, Kashmar Higher Education Institute, Kashmar, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Shortage of water resources, development of drip irrigation (T-Tape) method in the arid and semi-arid regions, enhancement of Nano fertilizer application in agriculture, the effect of magnetic water on yield and water use efficiency for crops led to carry out a research for this purpose. Therefore, the present study investigates the possibility of increasing yield and water productivity of soybean crop using drip irrigation (T-Tape) with Ferro-iron fertilizer under magnetic and non-magnetic conditions in a complete randomized block design with three replications in the Kashmar city, East of Iran during 2016. Main treatments consisted of two types of magnetic (M1) and non-magnetic water (M2) and sub-treatments including four levels of Nano-iron fertilizer (0 or no fertilizer: N1; 0.2:N2; 0.4:N3 and 0.6:N4 g/liter per unit area). The results showed that the effect of Nano-iron fertilizer and magnetized water on grain yield, biomass and water use efficiency were significant at 5% level. Although, the interaction effect of magnetic water and nano-iron fertilizer was not significant on crop properties. Irrigation with magnetized water and Nano-iron fertilizer at 0.6 glit-1m-2 increased the grain yield (with the production of 3670 kg/ha) 25% as compared to the control treatment. The lowest grain yield was obtained in non-fertilizer and non-magnetic water treatment with the production of 2.565 kg/ha. The water use efficiency of soybean was varied from 0.49 to 0.71 kg/m3, which were corresponded to M2N1 and M1N4 treatments, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Magnetized water, Nano-Iron fertilizer, soybean, T-Tape | ||
مراجع | ||
Abedinpour, M. and Rohani, E. (2017). Effects of magnetized water application on soil and maize growth indices under different amounts of salt in the water. Journal of Water Reuse and Desalination, 7 (3), 319-325. DOI: 10.2166/wrd.2016.216. Amaliotis, D., Velemis, D., Bladenopoulou, S. and Karapetsas, N. (2002). Leaf nutrient levels of strawberries (cv. Tudla) in relation to crop yield. Acta Horticulture, 567, 447 - 450. DeRosa, M.C., Monreal, C., Schnitzer, M., Walsh, R. and Sultan, Y. (2010). Nanotechnology in fertilizers. Nature Nanotechnology, 5(2), 91. doi:10.1038/nnano.2010.2. Emadi, M. and Bahmanyar, M.A. (2017). Effect of Zero Capacity Nano-Iron on Reducing the Absorbable Intake of Some Heavy Elements in Three Soils with Different Characteristics. Iran Journal of Soil and Water Research, 48(4), 799-809. (In Farsi) Feizi, H., Berahmand, A., Rezvani Moghaddam, P., fotovvat, A. and Tahmasbi, N. (2010). Application Magnetic Field and Silver Nano Particles in growth and yield of maize. National Conference on Nano Science & Nano Technology, Payam noor University of Yazd. P: 1694-1697. (In Farsi) Gardner, F.P., Piers, R. and Michelle, L. (2011). Physiology of crop plants. Translation: Koocheki A, and Sarmadnia Gh. 16th ed. Mashhad SID Press. 2011, 400 pages. Ghadami Firoozabadi, A., Khoshravesh, M., Shirazi, P. and Zare Abyaneh., H. (2016). Effect of irrigation with magnetized water on seed yield and soybean yield of DPX cultivar in deficit irrigation and salinity. Journal of Water Research in Agriculture, 30(1), 131-143. (In Farsi) Gholinezhad, E. (2018). The effect of irrigation regime and iron nano-squat on yield, grain yield components and water use efficiency. Journal of Agricultural Science and Sustainable Production, 27(4), 93-105. Hozayn, M. and Abdul Qados, A.M.S. (2010). Irrigation with magnetized water enhances growth, chemical constituent and yield of chickpea (Cicer arietinum L.). Agriculture and Biology Journal of North America, 1(4), 671-676. Ijaz, B., Ahmad Jatoi, Sh., Ahmad, D., Shahid, M. and Siddiqui, S.U. (2012). Changes in germination behavior of wheat seeds exposed to magnetic field and magnetically structured water. African J. of Biotechnology, 11(15), 3575-3582. Mahmood, S. and Usman, M. (2014). Consequences of Magnetized Water Application on Maize Seed Emergence in Sand Culture. J. Agr. Sci. Technology, 16, 47-55. Maleki Farahani, S., Rezazadeh, A.R. and Aghighishahroodi, M. (2015). Effect of Electromagnetic Fields and Ultrasound on Seed Germination of Cumin (Cuminum cyminum L.). Iranian Journal of Cotton Research, 2(1), 109-118. (In Farsi) Monica, R.C. and Cremonini, R. (2009). Nanoparticles and higher plants. Caryologia, 62(2), 161-165. Peyvandi, M., Parande, H. and Mirza, M. (2011). Comparison of the effect of iron nano-chelate with iron chelate on growth parameters and basal antioxidant enzymes activity. Journal of Advances Cellular-Molecular Biotechnology, 1(4), 89-98. (In Farsi) Sadeghi, H. (2009). Design, construction and evaluation of a magnetic water supply unit for agricultural use. M.Sc dissertation, Tehran University, Tehran. (In Farsi) Sadeghipour, O. and Aghaei, P. (2014). Investigation the effect of drought stress and magnetized water on yield and yield components of mung bean. J. of Agricultural Res., 6(1), 79-87. (In Farsi) Scott, N. and Chen, H. (2003). Nanoscale science and engineering for agriculture and food systems, A Report Submitted to Cooperative State Research, Education, and Extension Service the USDA. National Planning Workshop November 18-19, (2002) Washington, DC. Cornell University. Sheykhbaglou, R., Sedghi, M., Tajbakhsh, H., Shishevan, M. and Sharif, R.S. (2010). Effects of Nano-Iron Oxide Particles on Agronomic Traits of Soybean. Not Sci. Biology, 2(2), 112-113. Tosi, P., Tajbakhsh, M. and Isfehani, M. (2013). The effect of spraying iron nanoclusters, amino acid products and magnetic water on the amount of protein and composition of soy fatty acids (Glycine max) at different harvesting times. Journal of Agricultural Sciences of Iran, 16(2), 125-136. (In Farsi) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 460 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 428 |