تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,557 |
تعداد مقالات | 70,770 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,798,725 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,995,240 |
اثر اسانس گیاهان دارویی نعناع، آویشن و ترخون بر عملکرد و تیتر آنتیبادی در جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 21، شماره 3، مهر 1398، صفحه 359-369 اصل مقاله (800.87 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.244442.623234 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا رضوانی* 1؛ مسعود عرب2؛ اغل بخت کمی3 | ||
1دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، تخصص: تغذیه دام | ||
2استادیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزیف دانشگاه شیراز، تخصص: تغذیه دام | ||
3دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، تخصص: تغذیه دام | ||
چکیده | ||
اثر اسانس گیاهان دارویی نعناع، آویشن و ترخون بر عملکرد و تیتر آنتیبادی با استفاده از 240 قطعه جوجهی گوشتی سویهی کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، پنج تکرار و شش قطعه جوجهی گوشتی در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل: جیره شاهد، جیره حاوی 200 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین، و جیرههای حاوی 150 و200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس نعناع، آویشن و ترخون بودند. در دوره سنی 21 تا 42 و یک تا 42 روزگی، افزایش وزن روزانه در جوجههای تغذیهشده با جیره حاوی آنتیبیوتیک و 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس آویشن بیشتر از پرندگان شاهد بود. در دوره سنی 21 تا 42 روزگی، پرندگانی که 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس نعناع و یا جیره حاوی آنتیبیوتیک دریافت کردند ضریب تبدیل خوراک بهتری داشتند. بیشترین وزن ایلئوم، تیتر آنتی بادی برونشیت وگامبرو در 42 روزگی بترتیب مربوط به تیمار 150 میلی گرم درکیلوگرم اسانس ترخون، 200 و 150 میلی گرم در کیلوگرم اسانس نعناع بود. به نظر میرسد که اسانس نعناع و آویشن در سطح 200 میلیگرم در کیلوگرم با داشتن عملکرد بهینه تولید و تیتر آنتی بادی، جایگزین طبیعی مناسبی برای آنتیبیوتیک است. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن؛ اسانس؛ ترخون؛ تیتر آنتیبادی؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ نعناع | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of peppermint, thyme and tarragon essential oils on the performance and antibody titer in broilers | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Reza Rezvani1؛ Masoud Arab2؛ Ogholbakht Kami3 | ||
1Animal Science Department, School of Agriculture, Shiraz Uni | ||
2ِAnimal Science Department, School of Agriculture, Shiraz Uni | ||
3Graduated Student, Animal Science Department, School of Agriculture, Shiraz Uni | ||
چکیده [English] | ||
This research was carried out in order to investigate the effect of peppermint, thyme and tarragon essential oils on the performance and antibody titer of broilers. In this experiment, a total number of 240 Cobb 500 broiler chickens were used in a completely randomized design with eight treatment groups. Each treatment was replicated five times with six birds per replicate. Dietary treatments included; control, 200 mg/kg virginiamycin antibiotic, 150 and 200 mg/kg peppermint, thyme and tarragon essential oils. Chickens fed diets supplemented with antibiotic and 200 mg/kg thyme essential oil had significantly higher daily weight gain in comparison to control diet at the period of 21-42 days and 1- 42 days. Feed conversion ratio in birds fed the diets supplemented with 200 mg/kg peppermint essential oil and antibiotic was significantly improved in comparison to control diet. The highest ileum length and the best antibody titer against bronchitis and Gumboro in 42 days old chickens were recorded in150 mg/kg tarragon essential oil, 200 and 150 mg/kg peppermint essential oils, respectively. Therefore, it is recommended to supplement 200 mg/kg peppermint or thyme essential oils instead of dietary antibiotics in order to improve performance and antibody titer in broilers. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibody titer, broiler, Essential oils, Peppermint, Performance, Tarragon, Thyme | ||
مراجع | ||
1. تیموری زاده ز، رحیمی ش، کریمی ترشیزی م ا و امیدبیگی ر (1388) مقایسه اثر عصاره های آویشن، سرخارگل، سیر و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر جمعیت میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 25(1): 39- 48. 2. زرگری ع. (1383) گیاهان دارویی. چاپ ششم، انتشارات دانشگاه تهران، 1010ص. 3. Al-Kassie GAM (2009) Influence of two plant extracts derived from thyme and cinnamon on broiler performance. Pakistan Veterinary Journal 29(4): 169-173. 7. Burt S (2004) Essential oils: Their antibacterial properties and potential applications in foods: A review. International Journal of Food Microbiology 94(3): 223-253. 19.Joerger RD (2003) Alternatives to antibiotics: bacteriocins, antimicrobial peptids and bacteriophages. Poultry Science 82(4): 640-647. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 663 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 667 |