![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,694,919 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,924,238 |
اثر عصاره هیدروالکلی موسیر و فلاووفسفولیپول بر عملکرد، کیفیت گوشت و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 21، شماره 4، دی 1398، صفحه 511-519 اصل مقاله (778.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.279645.623390 | ||
نویسندگان | ||
مهسا رسا ایزدی1؛ محمد سالارمعینی2؛ محسن افشارمنش3؛ هادی توکلی4؛ محمد خواجه بمی* 5 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ابران | ||
3دانشیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باعنر کرمان، کرمان، ایران. | ||
4دانشیار،گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | ||
5دانشجوی دکتری،گروه علوم دامی، دانشکده کشاوزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | ||
چکیده | ||
اثر سطوح مختلف عصاره هیدروالکلی موسیر در مقایسه با آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول، بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و پاسخ ایمنی با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308، با پنج تیمار، چهار تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار، در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه بدون افزودنی (تیمارشاهد)، جیره پایه حاوی عصاره هیدروالکلی موسیر (150، 300 و 450 میلیلیتر در کیلوگرم جیره) و آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول (500 میلیگرم در کیلوگرم جیره) بودند. در کل دوره پرورش، جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 450 میلیلیتر در کیلوگرم عصاره موسیر افزایش وزن بیشتری از پرندگان شاهد داشتند (0/05>P). اثر تیمارهای آزمایشی بر خصوصیات لاشه معنیدار نبود. میزان مالون دیآلدئید عضله ران جوجههای تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره موسیر کمتر از گروه شاهد بود (0/05>P). ظرفیت نگهداری آب و افت خونابه گوشت در جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 450 میلیلیتر در کیلوگرم عصاره موسیر به ترتیب بیشتر و کمتر از پرندگان دریافت کننده آنتی بیوتیک بود (0/05>P). تیتر آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفند در جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 450 میلیلیتر در کیلوگرم عصاره موسیر بیشتر از پرندگان شاهد و یا دریافت کننده آنتیبیوتیک بود (0/05>P). بر اساس نتایج پژوهش حاضر، استفاده از 450 میلیلیتر در کیلوگرم جیره عصاره موسیر، عملکرد، کیفیت گوشت و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی را بهبود میبخشد و میتواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای آنتیبیوتیکهای محرک رشد استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیبیوتیک؛ تیتر آنتیبادی؛ عصاره موسیر؛ عملکرد؛ کیفیت گوشت | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of hydroalcoholic extract of Allium Hirtifolium and flavophospholipol performance, meat quality, and immunological responses of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Mahsa Rasa Ezadi1؛ Mohamad Salarmoini2؛ Mohsen Afsharmanesh3؛ Hadi Tavakoli4؛ Mohammad khajeh Bami5 | ||
1Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
2Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
3Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
4Department of Avian Medicine School, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
5Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Effect of different levels of hydroalcoholic extract of Allium hirtifolium and flavophospholipol antibiotic on growth performance, carcass characteristics, meat quality, and immune responses was studied using 200 day-old chickens, Ross 308 broilers with five treatments, four replicates and 10 chickens per each replicate with completely randomized design. The experimental treatments were included basal diet with no additives (control group), and the basal diet containing hydroalcoholic extract of Allium hirtifolium (150, 300, 450 ml/kg diet) and flavophospholipol antibiotic (500 mg/kg diet). During the experimental period, birds fed with diet containing 450 ml/kg Allium hirtifolium extract had a higher weight gain than control birds (P<0.05). The effect of treatments on carcass characteristics was not significant. The malondialdehyde value of legs muscles in birds fed with different levels of Allium hirtifolium extract was lower than the control group (p<0.05). The meat water holding capacity and drip loss in chickens fed with diet containing 450 ml per kg of Allium hirtifolium extract were higher and lower than birds receiving antibiotic respectively (p<0.05). The antibody titer against sheep red blood cells in chickens fed with diet containing 450 ml per kg diet of Allium hirtifolium extract was higher than control birds or birds receiving antibiotic (p<0.05). According to the results of the present experiment, using 450 ml/kg diet of Allium hirtifolium extract could improve performance, meat quality and immune responses of broiler chickens, and can be used as a good replacement for antibiotic growth promoters. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibiotic, Antibody titer, Extract of Allium hirtifolium, Meat quality, performance | ||
مراجع | ||
1. Abediny Sanigy M, shariatmadari F and Karimi Torshizi M (2012) Effect of medicinal plants, organic acid and antibiotic in barley diet on growth performance, immune response, blood factors and intestinal morphology of broiler chickens. Animal Production, 13(2): 19-27. (In Persian) 4. Briskey EJ and Wismer-Pedersen J (1962) Biochemistry of pork muscle structure. Rate of anaerobic glycolysis and temperature change versus the apparent structure of musle tissue. Journal of Food Science, 26(3): 297-305. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 520 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 440 |