تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,133,374 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,239,385 |
اثر تأخیر در یخ گذاری بر شاخص های حسی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii (Nordmann, 1840 | ||
مجله شیل | ||
مقاله 3، دوره 6، شماره 3 - شماره پیاپی 23، آذر 1397، صفحه 113-119 اصل مقاله (397.87 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
پریا رئوفی* 1؛ سید مهدی اجاق2؛ بهاره شعبانپور3؛ محسن یحیایی4 | ||
1دانشجوی دکتری تولید و بهرهبرداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس | ||
2استادیار، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
3دانشیار، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
4دانشیار، گروه شیلات، اداره شیلات استان گلستان، معاونت صید و صیادی، گرگان | ||
چکیده | ||
سالم و خوش طعم بودن گوشت ماهی یکی از تمایلات اصلی در خرید و موجب افزایش تقاضای مصرف ماهی تازه است، بنابراین توجه به ویژگیهای ظاهری ماهی میتواند تا حد زیادی سلامت و کیفیت مناسب گوشت را تأیید کند. ماهی سفید (Rutilus frisii) از ماهیان اقتصادی بومی دریای خزر است که از دیرباز به دلیل گوشت لذیذ و ارزش اقتصادی بالا، جایگاهی خاص در میان ایرانیان به خصوص ساکنان مناطق شمالی کشور داشته است. ارزیابی حسی با سنجش برخی از شاخصها مانند پوست، فلس، بافت، موکوس، چشم، آبشش، بو بیانگر کیفیت تازگی ماهی است که با گذشت زمان از درجهی عالی تا نامطلوب کاهش یافتند و اغلب شاخصهای حسی تیمارها از روز 12 به درجه عدم مقبولیت رسیدند. میانگین رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر گوشت ماهی نیز بررسی شد. تأخیر در یخ گذاری و نگهداری طولانی مدت ماهی در یخ صدمات جدی را در خصوص کیفیت ماهی به همراه خواهد داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزیابی حسی؛ پروتئین؛ چربی؛ دریای خزر | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of delayed freezing on sensory characteristics of Rutilus frisii (Nordmann, 1840) | ||
نویسندگان [English] | ||
Paria Raoufi1؛ Seyed Mehdi Ojagh2؛ Bahareh Shabanpoor3؛ Mohsen Yahyaei4 | ||
1Department of Fisheries, Faculty of natural resource, University of Gonbad Kavous, Gonbad Kavous | ||
2Department of Fishery, Faculty of Fisheries and Environment, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan | ||
32 Department of Fishery, Faculty of Fisheries and Environment, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan | ||
4Department of Fishery, Fisheries organization of Golestan, Gorgan | ||
چکیده [English] | ||
Flesh quality and taste are the most important factors affecting market demand of fresh fish. Therefore, the physical characteristics of fish could confirm the quality of fish flesh. Kutum (Rutilus frisii) is a native and economically important fish species in the southern Caspian Sea. Mahi sefid is consumed as a traditional and popular food in many parts of Iran (especially in the north of Iran), due to due to its delicious and favorable meat. Sensory characteristics such as skin, scales, tissues, mucous, eyes, gills, and odor indicate the flesh quality of fish. These criteria changed over time. These sensory characteristics decreased from favorable to unfavorable over time. Most of the sensory characteristics declined to unfavorable after 12 days of ice storage. In addition, crude protein, crude lipid, % ash and % moisture of flesh samples were investigated. In conclusion, freezing delay and longtime ice storage could decrease the flesh quality. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Caspian Sea, Lipid, Protein, sensory evaluation | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 243 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 174 |