تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,690 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,331 |
اثرات سطوح مختلف خوراک گلوتن ذرت بر عملکرد، پاسخ های ایمنی، ریخت شناسی روده و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 22، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 93-103 اصل مقاله (767.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.276805.623374 | ||
نویسندگان | ||
سید عبداله حسینی1؛ امیرحسین علیزاده قمصری* 2؛ هوشنگ لطف الهیان3؛ مجید توکلی4؛ هدی جواهری بارفروشی5 | ||
1دانشیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
2استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
3استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
4کارشناس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
5استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تأثیر سطوح مختلف خوراک گلوتن ذرت بر عملکرد، پاسخ های ایمنی، ریخت شناسی روده و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون جوجه های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 500 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و 25 قطعه پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر (شاهد)، 2/5، پنج و 7/5 درصد خوراک گلوتن ذرت در جیره بودند که از سن 15 تا 42 روزگی در اختیار جوجه های گوشتی قرار گرفتند. نتایج این آزمایش نشان دادند که استفاده از خوراک گلوتن ذرت تا سطح 7/5 درصد جیره، تأثیر معنی داری بر میانگین افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی پرندگان نسبت به تیمار شاهد نداشت. همچنین شاخص های ریخت شناسی ژئوژنوم و فراسنجه های بیوشیمیایی خون شامل غلظت تری گلیسرید، کلسترول، آلبومین، فسفر و آلکالین فسفاتاز، درصد ماندگاری، شاخص اروپایی جوجه گوشتی و هزینه خوراک مصرفی به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن، تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. تیتر آنتی بادی در پاسخ به تزریق گلبول قرمز گوسفندی (SRBC) در تیمار حاوی 2/5 درصد خوراک گلوتن ذرت بالاتر از سایر تیمارها بود (0.05>P). با توجه به نتایج حاصل، می توان از خوراک گلوتن ذرت تا سطح 7/5 درصد در جیره دوره رشد و پایانی (سن 15 تا 42 روزگی) جوجه های گوشتی بدون تأثیر منفی بر عملکرد، استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ جوجه های گوشتی؛ خوراک گلوتن ذرت؛ ریخت شناسی روده؛ عملکرد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of different levels of corn gluten feed on performance, immune responses, intestinal morphology and some blood parameters of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyed Abdoullah Hosseini1؛ Amir Hossein Alizadeh-Ghamsari2؛ Houshang Lotfollahian3؛ Majid Tavakkoli4؛ Hoda Javaheri Barfourooshi5 | ||
1Associate Professor, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Karaj, Iran | ||
2Academy staff of Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Karaj, Iran | ||
3Assisstant Professor, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Karaj, Iran | ||
4Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Karaj, Iran | ||
5assistant professor, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extention Organization, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In order to evaluate the effect of different levels of corn gluten feed on performance, immune responses, intestinal morphology and some blood serum biochemical parameters of broiler chickens, an experiment was conducted using 500 male Ross 308 broiler chickens in a completely randomized design with four treatments, five replicates and 25 birds per replication. The experimental treatments included levels of zero (control), 2.5, 5 and 7.5 percent corn gluten feed in the diet which fed to broilers from 15 to 42 days of age. The results showed that dietary inclusion of corn gluten feed up to 7.5 percent had no significant effect on average weight gain, feed intake and feed conversion ratio compared to control treatment. Also, jejunal morphological indices and blood biochemical parameters including triglyceride, cholesterol, albumin, phosphorus and alkaline phosphatase concentrations, livability, European broiler index and feed cost per kg of weight gain were not affected by dietary treatments. Antibody titer in response to sheep red blood cell (SRBC) injection was higher in treatment containing 2.5 percent corn gluten feed comparing to other treatments (P<0.05). Based on the obtained results, corn gluten feed can be included in grower and finisher diets of broilers (15 to 42 days of age) up to level of 7.5 percent without any adverse effect on performance. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broilers, Corn gluten feed, Immunity, Intestinal morphology, performance | ||
مراجع | ||
1. Adrizal O and Ohtani S (2002) Defatted rice bran non starch polysaccharides in broiler diets: effects of supplements on nutrient digestibilities. Journal of Poultry Science 39(2): 67-76. 10. Coudray C, Tressol JC, Gueux E and Rayssiguier Y (2003) Effects of inulin-type fructans of different chain length and type of branching on intestinal absorption and balance of calcium and magnesium in rats. European Journal of Nutrition 42(2): 91-98. 31. SAS (2003) SAS/STAT Users Guide: Version 9.1 edition. SAS Institute Inc., Cary, NC. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 657 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 397 |