تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,838 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,409 |
تأثیر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله سینه جوجههای گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 14، دوره 22، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 153-164 اصل مقاله (858.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.285130.623420 | ||
نویسندگان | ||
حسن شیرزادی* 1؛ زینب نظری2؛ کامران طاهرپور3 | ||
1استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. | ||
2دانش آموختە کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. | ||
3دانشیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله سینه جوجههای گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی انجام شد. از تعداد 192 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (هر دو جنس) سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و هشت قطعه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: یک)جیره پایه فاقد افزودنی (بهعنوان گروه شاهد)؛ دو،سه) جیره پایه+پودر گیاه سرخارگل (0/25و0/50درصد)؛ چهار،پنج)جیره پایه+پودر گیاه آویشن زوفایی(0/25و0/50درصد) و شش)جیره پایه+آنتیبیوتیک اریترومایسین (55میلیگرم درکیلوگرم) بودند. تمام جوجهها در روز 21 دوره پرورش با cfu/mL1011×4 از سوسپانسیون باکتری کمپیلوباکتر ژژونی به طریق گاواژ دهانی چالش یافتند. غلظت مالوندیآلدهید عضله سینه توسط مکمل کردن جیره با پودر سرخارگل(0/25درصد)، پودر آویشن زوفائی(0/25درصد) و اریترومایسین بهصورت معنیداری کاهش یافت(0/05>P). همچنین در مقایسه با گروه شاهد تمام تیمارهای آزمایشی منجر به کاهش معنیداری در کلونیزاسیون باکتریهای سرمادوست در عضله سینه شدند(05/0>P)، با این حال شمار باکتریهای هوازی تنها توسط جیرههای حاوی پودر آویشن زوفائی(0/25درصد) و اریترومایسین بطور معنیداری کاهش یافت(0/05>P). سایر صفات نظیر pH، رنگ، ترکیب شیمیایی، ظرفیت نگهداری آب، اتلاف آب ناشی از تراوش، اتلاف آب ناشی از پخت و پز، اتلاف آب ناشی از پرس تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. با توجه به نتایج حاصل، برای پیشگیری از پراکسیداسیون چربیهای گوشت و کاهش باکتریهای سرمادوست میتوان از گیاهان سرخارگل و آویشن زوفایی بهمیزان 25/0 درصد جیره به جای اریترومایسین استفاده کرد، با این حال آویشن زوفایی بهدلیل فعالیت ضد باکتریایی بالاتر آن روی کاهش شمار باکتریهای هوازی، نسبت به سرخارگل ارجحیت دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن زوفایی؛ باکتریهای هوازی و سرمادوست؛ رنگ گوشت؛ سرخارگل؛ ظرفیت نگهداری آب؛ مالوندیآلدئید | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Thymbra spicata and Echinacea purpurea powders on breast muscle quality of broiler chickens challenged with Campylobacter jejuni | ||
نویسندگان [English] | ||
Hassan Shirzadi1؛ Zaynab Nazari2؛ Kamran Taherpour3 | ||
1Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran | ||
2Former M.Sc. Student, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran; M.Sc. in Poultry Nutrition, Agricultural Jihad Organization of Ilam, Iran | ||
3Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The current study was conducted to evaluate the efficacy of Thymbra spicata (TS) and Echinacea purpurea (EP) powders on quality of breast muscle in broiler chickens exposed to Campylobacter jejuni. A total of 192 one-d-old straight-run broiler chicks (Ross 308) were randomly allocated to 6 dietary treatments in a completely randomized design with 4 replicates and 8 birds per each. The experimental diets were as follows: 1) basal diet without additive (control group); 2,3) basal diet supplemented with EP powder (0.25 and 0.50%; EP-0.25 and EP-0.50); 4,5) basal diet supplemented with TS powder (0.25 and 0.50%; TS-0.25 and TS-0.50), and 6) basal diet supplemented with Erythromycin (55 ppm). All of the broiler chicks were orally gavaged with Campylobacter jejuni (4×1011 cfu/mL) on d 21. Malondialdehyde concentration in breast muscle was significantly decreased by supplementing diets with EP-0.25, TS-0.25, and erythromycin (P<0.05). All experimental treatments also resulted in a significant decrease in the colonization of psychrophilic bacteria in breast muscle when compared with the control group (P<0.05), however, aerobic bacteria count was significantly decreased only by TS-0.25 and erythromycin (P<0.05). Other traits such as pH, color, chemical composition, water holding capacity, drip loss, cooking loss, and press loss were not significantly affected by treatments. As a conclusion, for the prevention of lipids peroxidation and the decline of psychrophilic bacteria count, it could be advised to use EP and TS with 0.25% diet instead of erythromycin, however, TS is preferable to EP, because of the higher antibacterial activity on reduction of aerobic bacteria count. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
aerobic and psychrophilic bacteria, Echinacea purpurea, Malondialdehyde, meat color, Thymbra spicata, water holding capacity | ||
مراجع | ||
1. Andargani S, Jamshidi S, and Oraei M (2015) Antibacterial effect of flower essential oils and 5. Dadali G, Demirhan E, and Özbek B (2007) Color change kinetics of spinach undergoing microwave drying. Drying Technology 25(10): 1713-1723. 16. McCurdy RD, Barbut S, and Quinton M | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 453 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 267 |