تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,511,704 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,774,146 |
تاثیرعصاره کنگر فرنگی بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی بره های سنجابی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 22، شماره 3، مهر 1399، صفحه 357-364 اصل مقاله (886.74 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.284378.623415 | ||
نویسندگان | ||
صوفی دارابی1؛ محمد معینی* 2؛ منوچهر سوری3؛ محمد ابراهیم نوریان سرور4؛ عبدالحمید پاپزن5 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی منابع طبیعی داشنگاه رازی کرمانشاه | ||
2دانشیار دانشگاه رازی | ||
3دانشیار،گروه علوم دامی-دانشکده کشاورزی-دانشگاه رازی-کرمانشاه-ایران | ||
4استادیار،دانشگاه رازی دانشکده کشاورزی گروه علوم دامی، تخصص: تغذیه دام/ گیاهان دارویی/ اکوسیستم شکمبه/ صفات رشد/ روشهای آزمایشگاهی/ آزمون گاز/ پارامترهای بیوشیمیایی خون/ صفات لاشه/ کاربرد و تاثیر مواد معدنی/ گوسفند | ||
5دانشیار،گروه ترویج و اموزش کشاورزی | ||
چکیده | ||
تأثیر عصاره استونی کنگرفرنگی (آرتیشو) بر عملکرد تولیدی و برخی فراسنجههای خونی و آنتیاکسیدانی برههای پرواری با استفاده از 18 راس بره نر سنجابی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و شش تکرار بهمدت 75 روز بررسی شد. تیمارها شامل 1- جیره شاهد بدون افزودنی، 2- جیره شاهد+ پنج میلیلیتر عصاره کنگرفرنگی و 3- جیره شاهد+ 10 میلیلیترعصاره کنگرفرنگی بهازای هر کیلوگرم ماده خشک جیره بودند. بهطور ماهیانه قبل از عرضه جیره هنگام صبح، از طریق سیاهرگ ورید گردن برهها نمونههای خون گرفته شد. غلظت برخی از فراسنجههای خونی نظیر گلوکز، کلسترول، پروتئین کل، اوره، آلبومین و آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و شاخص مالوندیآلدهید اندازهگیری شد. افزودن عصاره کنگرفرنگی تأثیری بر عملکرد و رشد برهها نداشت، اما غلظت کلسترول، تریگلیسیرید و مالوندیآلدهید را کاهش داد (p <0/05). میزان اوره و کلسترول خون نیز تحت تأثیر زمان، تغییرات معنیداری را نشان داد (p <0/05)، بهطوریکه در روز چهلم آزمایش، میزان این فراسنجهها کمتر از دو زمان دیگر بود. براساس نتایج حاصل، استفاده از عصاره استونی کنگرفرنگی تا سطح 10 میلیلیتر در کیلوگرم جیره روزانه، تأثیری بر افزایش وزن و عملکرد رشد بره ها ندارد ولی برخی فراسنجههای خونی را بهبود میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلانین؛ آمینوترانسفراز؛ آنتی اکسیدان؛ کلسترول؛ کنگر فرنگی؛ مالون دی آلدهید | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Artichoke Extract on the Performance and some blood and anti-oxidant parameters of Sanjabi Lambs | ||
نویسندگان [English] | ||
sofi darabi1؛ mohammad moeini2؛ Manouchehr Souri3؛ Mohammad Ebrahim Nooriyan Soroor4؛ abdolhamid papzan5 | ||
1razi university | ||
2raZI UNIVERSITY | ||
3Department of Animal Science, College of Agriculture, Razi University, Kermanshah, Iran | ||
4Razi University Agriculture Faculty Animal Science Dep | ||
5razi universitry | ||
چکیده [English] | ||
Present study was designed to investigate the effect of Artichoke (Cynara Scolymus) extract on performance and some blood and anti-oxidant parameters of Sanjabi lambs. Eighteen Sanjabi lambs were randomly allocated to three experimental treatments with six replicates in each individual cage for 75 days. The experimental treatments were: 1) control group including basal diet without Artichoke extract, 2) basal diet plus 5 ml of artichoke extract, and 3) basal diet plus 10 ml of artichoke extract per kilogram dry matter. The blood samples were collected from jugular vein of lambs before feeding at morning monthly. The concentration of glucose, cholesterol, total protein, urea, albumin, and the activity of glutathione peroxidase, superoxide dismutase, alkaline phosphatase, alanine aminotransferase enzymes and malondialdehyde were measured. The results of this experiment showed that artichoke extract had no significant effect on lambs' performance and growth parameters, but significantly decreased blood concentration of cholesterol, triglyceride and malondialdehyde index at the level of 10 ml extract per Kg/DM of diet. The urea and cholesterol concentrations affected by time and at days 40 of experiment, the amount of this parameters was lower than other times. In general, it can be concluded that artichoke extract at the level of 10 ml extract had no significant effect on average daily gain and growth performance of lambs but improved some blood parameters. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Alanine aminotransferase, Antioxidant, Artichoke, Cholesterol, Malondialdehyde | ||
مراجع | ||
1. Azzini E, Bugianesi R, Romano F, Di Venere D, | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 515 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 373 |