تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,006 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,494,339 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,755,128 |
اثرات اسانس گیاهی ریزپوشانی شده زنیان بر عملکرد رشد و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 10، دوره 21، شماره 4، دی 1398، صفحه 521-531 اصل مقاله (777.26 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.278431.623387 | ||
نویسندگان | ||
طاهره مرصادی ثابت کردمحله1؛ مازیار محیطی اصلی* 2؛ حسن درمانی کوهی2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. | ||
2دانشیار،گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. | ||
چکیده | ||
این آزمایش بهمنظور بررسی اثرات افزودن سطوح مختلف اسانس آزاد و پوششدارشده گیاه زنیان در جیره جوجههای گوشتی بر عملکرد رشد و جمعیت میکروبی برخی باکتریهای ایلئوم با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 4×2 با دو نحوه فرآوری اسانس (آزاد و پوششدار) و چهار سطح اسانس در جیره (صفر، 50، 100 و 150 میلیگرم در کیلوگرم) انجام شد. صفات عملکردی در طول آزمایش و وزن اندامهای گوارشی و جمعیت میکروبی ایلئوم در 42 روزگی اندازه-گیری شدند. جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی اسانس پوششدار زنیان در سن یک تا 21 روزگی افزایش وزن روزانه بیشتر و ضریب تبدیل کمتری نسبت به آنهایی که اسانس آزاد دریافت نمودند، داشتند (0/05>P). بیشترین وزن نسبی کبد متعلق به جوجههایی تغذیه شده با اسانس پوششدار بود (0/05>P). اثر متقابل بین نحوه فرآوری اسانس و سطح اسانس در جیره بر شمار اشریشیا کولای معنیدار بود (0/05>P). نتیجهگیری کلی اینکه، استفاده از اسانس پوششدارشده زنیان سبب بهبود افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک در سه هفته ابتدای پرورش و بهبود در جمعیت میکروبی روده و شاخص تولید اروپایی در کل دوره پرورش شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس زنیان؛ جوجه گوشتی؛ ریزپوشانی؛ عملکرد؛ میکروفلور روده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of microencapsulated ajowan essential oil on growth performance and intestinal microflora of broilers | ||
نویسندگان [English] | ||
Tahereh Mersadi-Sabet-Kordmahale1؛ Maziar Mohiti-Asli2؛ Hassan Darmani-Kuhi2 | ||
1Department of Animal Science, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
2Department of Animal Science, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was carried out to investigate the effect of different inclusion levels of free and microencapsulated essential oil of Ajowan (EOA) herb in broilers diet on growth performance and some ileal bacteria population. A total of 320 one-day-old chicks were distributed in a completely randomized design with 2×4 factorial arrangement. The dietary factors were 2 different forms of EOA (free and encapsulated) and 4 dietary inclusion levels of EOA (0, 50, 100 and 150 mg/kg). Growth performance parameters were recorded throughout the experiment, and intestinal organs weight and ileal microbial population were measured on 42 day of age. Broilers fed encapsulated EOA in diet had higher body weight gain and lower feed conversion ratio during 1 to 21 day of age than those fed free EOA (P<0.05). Higher relative weight of liver (% of live weight) was achieved in broilers fed diets supplemented with encapsulated EOA (P<0.05). There was a significant interaction between the form and dietary levels of EOA on E. coli count (P<0.05). As a general conclusion, use of encapsulated EOA led to an improvement in body weight gain, FCR, and European Production Index, in the first three weeks of growth and in the whole period of growth phase, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ajowan essential oil, broiler, Encapsulation, Intestinal microflora, Performance | ||
مراجع | ||
1. Alitaneh, S, Afzali N, Sarir H and NaeimiPour H (2016) Screening for effects of different 11. Hafeez A, Manner K, Schieder C and Zentek J (2015) Effect of supplementation of phytogenic feed additives (powdered vs. encapsulated) on performance and nutrient digestibility in broiler chickens. Poultry Science, 95(3): 622-629. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 663 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 584 |