تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,007 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,563 |
تأثیر فرآوری ذرت و روش تغذیه شیر بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و شکمبهای گوسالههای هلشتاین | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 22، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 47-54 اصل مقاله (864.58 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.287328.623431 | ||
نویسندگان | ||
وهب عظیم زاده1؛ مهدی دهقان بنادکی* 2؛ ارمین توحیدی3؛ علی اسدی الموتی4 | ||
1دانشجوی دکتری،گروه علوم دامی - پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2استاد، گروه مهندسی علوم دام، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
4استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان،دانشگاه تهران،پاکدشت، ایران. | ||
چکیده | ||
اثر فرآوریهای مختلف دانه ذرت بر عملکرد و فراسنجههای خونی و شکمبهای 36 رأس گوساله ماده شیرخوار نژاد هلشتاین (وزن بدن 1/20±38/2 کیلوگرم) بررسی شد. تیمارها شامل ذرت کامل، ذرت آردی، ذرت بلغورشده و ذرت ورقهشده با بخار بودند. جیرهها از روز چهارم آزمایش همراه پنج درصد کاه خرد شده تغذیه شد. در همه گوسالهها، برنامه تغذیه شیر بهصورت افزایشی-کاهشی بود. گوسالهها در 71 روزگی از شیرگیری شدند و مجموع مصرف روزانه خوراک آغازین و وزن بدن گوسالهها تا 84 روزگی اندازهگیری شد. مصرف خوراک آغازین و میانگین افزایش وزن روزانه در دوره قبل و بعد از شیرگیری و کل دوره بهترتیب برای تیمارهای ذرت بلغورشده و ذرت ورقهشده با بخار بهطور معنیداری بیشتر از ذرت آردی و ذرت کامل بود (p≤0/01). در زمان از شیرگیری و در پایان آزمایش، تیمارهای ذرت بلغورشده و ذرت ورقهشده با بخار میانگین وزن بدن بیشتری نسبت به تیمارهای ذرت کامل و ذرت آردی داشتند (p≤0/01). تیمارهای آزمایشی روی پروتئین تام سرم گوسالهها نیز اثر معنیدار داشتند (p<0/05). براساس نتایج این تحقیق، تغذیه گوسالههای شیرخوار با ذرت بلغورشده یا ورقهشده با بخار ضمن افزایش مصرف خوراک باعث بهبود افزایش وزن روزانه و وزن بدن در دوره قبل و بعد از شیرخواری میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پس از شیرگیری؛ عملکرد؛ فراسنجه های خونی؛ فراوری ذرت؛ گوساله شیرخوار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Corn Processing and Milk Feeding Mehtod on Growth Performance, Blood and Rumenal Parameters of Holstein Calves | ||
نویسندگان [English] | ||
Vahab Azimzadeh1؛ Mehdi Dehghan banadaky2؛ armin tohidi3؛ ali assadi-alamouti4 | ||
1Department of animal sci. University of Tehran | ||
2faculty member | ||
3Department of animal sci. university of Tehran | ||
4department of animal sci. University of Tehran | ||
چکیده [English] | ||
Effect of different processing methods of corn grain were investigated in 36 Holstein suckling female calves (body weight = 38.2 ± 1.20 kg) on performance and blood and ruminal parameters. Treatments were whole corn, ground corn, cracked corn and steam-flaked corn. Starter diets were mixed five percent of the chopped wheat straw and offered to calves from day 4. Milk was fed in a gradual step-up step-down method to all calves. Calves weaned at 71 days and total intake of starter and body weight of calves were measured until 84 days. Starter intake and ADG were significantly higher for cracked corn and steam-flaked corn than for ground corn and whole corn treatments in pre- and post-weaning and overall period (P≤0.01). At weaning and day 84, the average body weight of calves fed cracked corn and steam-flaked corn were significantly higher than those fed whole corn and ground corn treatments (P≤0.01). Treatments also affected serum protein of calves (P<0.05). According results of this study, feeding calves with cracked corn or steam-flaked corn increased feed intake and improved ADG and body weight through pre- and post-weaning periods. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Blood parameters:Corn Processing, performance, Post-Weaning, Suckling Calf | ||
مراجع | ||
1. Bach A, Gimenez AJ, Juaristi L and Ahedo J (2007) Effects of physical form of a starter for dairy replacement calves on feed intake and performance. Journal of Dairy Science 90(2): 3028-3033. 9. Imani M, Mirzaei M, Baghbanzadeh-Nobari B, and Ghaffari MH (2017) Effects of forage provision to dairy calves on growth performance and rumen fermentation: A metaanalysis and meta-regression. Journal of Dairy Science 100(2): 1136-1150. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 553 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 488 |