
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,544 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,895,216 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,942,516 |
تأثیر اسید آسکوربیک و سالیسیلات پوششدار بر عملکرد و فراسنجه های خونی گاوهای شیرده هلشتاین تازهزا تحت تنش گرمایی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 22، شماره 2، تیر 1399، صفحه 211-221 اصل مقاله (973.51 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.286382.623426 | ||
نویسندگان | ||
مهدی دهقانی سانیج1؛ محمدعلی نوروزیان* 2؛ احمد افضل زاده3؛ علی اسدی الموتی4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
3استاد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
4استادیار،گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات اسید آسکوربیک و سالیسیلات پوشش دار شده در تغذیه گاوهای شیری تازه زا تحت تنش گرمایی از تعداد 44 رأس گاو هلشتاین در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 11 تکرار در هر تیمار به مدت 30 روز استفاده شد. تیمارها شامل: 1) شاهد (جیره بدون افزودنی)، 2) جیره حاوی 30 گرم اسید آسکوربیک پوششدار به ازای هر رأس در روز، 3) جیره حاوی 10 گرم سالسیلات پوششدار به ازای هر رأس در روز و 4) جیره حاوی 30 گرم اسید آسکوربیک پوششدار + 10 گرم سالسیلات پوششدار به ازای هر رأس در روز بود. میانگین تولید شیر گروه دریافتکننده سالسیلات پوششدار از سایر تیمارها بیشتر بود (0/05>P). اسید آسکوربیک پوششدار توانست باعث افزایش معنیدار درصد چربی شیر، غلظت گلوکز، بتاهیدروکسی بوتیرات و اسیدهای چرب غیراستریفه و کاهش معنیدار سلولهای سوماتیک شیر نسبت به دیگر تیمارها شد (0/05>P). کل مواد جامد شیر، مقدار شیر اصلاح شده براساس انرژی و چربی و نیتروژن اوره ای شیر در گروه دریافتکننده اسید آسکوربیک پوششدار بیشتر از گروه شاهد بود (0/05>P). غلظت اوره خون در تیمار دریافتکننده اسید آسکوربیک بهعلاوه سالیسیلات پوششدار نسبت به تیمار شاهد کمتر بود (0/05>P). نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن اسید آسکوربیک و سالسیلات پوششدار میتواند موجب افزایش عملکرد تولیدی گاوهای تازهزا نژاد هلشتاین تحت تنش گرمایی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید اسکوربیک؛ تنش گرمایی؛ تولید شیر؛ سالیسیلات؛ گاوهای شیرده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of rumen-protected ascorbate and salicylate on performance and blood parameters of fresh Holstein dairy cows under heat stress conditions | ||
نویسندگان [English] | ||
mahdi dehghani-sanij1؛ Mohammad Ali Norouzian2؛ Ahmad Afzalzadeh3؛ ali assadi-alamouti4 | ||
2department of animal and Poultry, college Abourihan, University of Tehran, tehran, iran | ||
3animal and Poultry Campus Abouraihan University of Tehran, tehran, iran | ||
4department animal & poultry science, college of aburaihan, university of tehran, tehran, iran | ||
چکیده [English] | ||
To study the effects of feeding rumen-protected ascorbic acid and salicylic acid on performance of dairy cows under heat stress conditions, forty four lactating dairy cows in early lactation were allocated in a completely randomized design with 4 treatments and 11 animals in each treatment for 30 days. Experimental treatments were: 1) control (diet without coated ascorbic acid and salicylic acid), 2) diet contained 30 g/d coated ascorbic acid, 3) diet contained 10 g/d coated salicylic acid and 4) diet contained 30 g/d coated ascorbic acid + 10 g/d coated salicylic acid. Cows were fed with salicylic acid supplement had a higher daily milk yield (51.47 kg/day) compared to other experimental groups (P<0.05). Feeding of coated ascorbic acid increased milk fat percent, glucose, BHBA, NEFA concentration and decreased somatic cell count compared to other treatments (P<0.05). Total milk's solids, energy and fat corrected milk and milk urea nitrogen were increased in coated ascorbic acid group compared to control (P<0.05). Blood urea concentration in coated ascorbic acid and salicylic acid group were less than control group (P<0.05). The results showed that feeding coated ascorbic acid and salicylic acid could improve performance of Holstein dairy cows in early lactating phase under heat stress conditions. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ascorbic Acid, Heat Stress, Milk Production, Salicylate:Dairy Cows | ||
مراجع | ||
1. Bertoni G, Trevisi E and Piccioli-Cappelli F (2004) Effects of acetyl-salicylate used in postcalving of dairy cows. Veterinary Research Communications 28: 217-219. 20. Sahin K, Onderci M, Sahin N, Gursu M and Kucuk O (2003) Dietary vitamin C and folic acid supplementation ameliorates the detrimental effects of heat stress in Japanese quail. The Journal of nutrition 133: 1882-1886. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 641 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 370 |