تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,004 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,562 |
تخمین واریانس غلبه و اثر آن روی تخمین پارامترهای ژنتیکی صفات کیفی لاشه | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 1، دوره 22، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 1-8 اصل مقاله (601.98 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.285632.623423 | ||
نویسنده | ||
مسعود علی پناه* | ||
دانشیار، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تربت حیدریه ، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور تعیین تداخل اثرات غلبه در برآورد پارامترهای ژنتیکی، از دو مدل افزایشی و افزایشی - غلبه برای برآو رد پارامترهای ژنتیکی صفات مختلف کیفیت 631 لاشه گاو گوشتی نر دورگ استفاده شد. داده ها با استفاده از نرمافزارهای Plink (نسخه 1/9) و GVCBLUP (نسخه 3/9) تجزیه شدند. نتایج نشان داد که بیشتر صفات کیفی لاشه وراثتپذیری بالایی داشتند، اما دو صفت ماهیچه چشمی دنده اولتراسوند و وزن لاشه گرم دارای وراثتپذیری پایینی (بهترتیب 0/15 و 0/11) بودند. واریانس غلبه برای صفات وزن لاشه گرم، ماهیچه چشمی دنده اولتراسوند، چربی پشت اولتراسوند و ماهیچه چشمی دنده (بهترتیب 0/13، 0/440، 0/89 و0/33) بالا بود ولی برای سایر صفات (تولید گوشت لخم، درجه ماربلینگ، چربی پشت، ماهیچه چشمی دنده اولتراسوند و درجه لاشه) اثر غلبه مشاهده نشد یا بسیار جزئی برآورد گردید. هنگامی که واریانس غلبه صفات پایین بود، تاثیری بر برآورد GBLUP نداشت. برآورد وراثتپذیری صفات مورد بررسی به مقدار کم تحتتاثیر افزودن اثر غلبه در مدل قرار گرفت. مهمترین نواحی ژنومی موثر بر صفات کیفی لاشه مربوط یه ژن-های LAP3، THBS4 و PCDH9 بود. پیشنهاد می گردد، برای درک بهتر از ساختار ژنتیکی صفات و برنامه ریزی بهتر اصلاح نژادی، اثرات غلبه در مدل برآورد پارامترهای ژنتیکی اضافه شود. | ||
کلیدواژهها | ||
انتخاب ژنومی؛ غلبه؛ کیفیت گوشت؛ گاو گوشتی؛ وراثت پذیری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Estimation of dominance variance and its effects on the evaluation of the genetic parameters for carcass quality traits | ||
نویسندگان [English] | ||
masoud alipanah | ||
چکیده [English] | ||
In order to determine the interference of dominant effects on the estimation of genetic parameters, two models including additive and additive-dominance were used for estimation of genetic parameters of carcass traits in 631 hybrid beef bulls. Data analysis was conducted using Plink (V. 1.9) and GVCBLUP (V. 3.9) softwares. Results of this study showed that most carcass quality traits have high heritability, but two traits namely hot carcass weight and ultrasound ribeye area had low heritability (0.15 and 0.11). Dominance variances have high contribution to the total variation of hot carcass weight, ultrasound ribeye area, ultrasound backfat thickness and ribeye area (0.13, 0.44, 0.89 and 0.33 respectively). However, dominant effect for other traits (lean meat yield, marbling score, backfat thickness, ultrasound ribeye area and grade of carcass) was not observed or was in very low amount. When dominance variance is low, its effect on GBLUP estimates is negligible. The estimates of heritability did not change significantly by the adding dominance effect into the model. The most important genomic regions that affect the carcass quality traits were belong to LAP3, THBS4 and PCDH9 genes. It is suggested that for the better understanding of the genetic structure of traits and better breeding plan, the dominance effects should be added into the model for genetic parameter estimation. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Beef cattle, Dominance, Genomic selection, Heritability, Meat quality | ||
مراجع | ||
1. Akanno EC, Abo-Ismail MK, Chen LC, Basarb J and Plastow G )2016( Joint association analysis of additive and non-additive genomic effects for growth and carcass traits of beef cattle. Journal of Animal Science 94 (E-suppl. 5/j). 11. Li Y, Gao Y, Kim YS, Iqbal A and Kim JJ (2017) A whole genome association study to detect additive and dominant single nucleotide polymorphisms for growth and carcass traits in Korean native cattle, Hanwoo. Asian- Australasian journal of animal sciences 30(1), 8-19. doi:10.5713/ajas.16.0170 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 392 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 328 |