تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,286 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,201,520 |
اسید هیومیک و نقش آن در تغذیه حیوانات اهلی | ||
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک | ||
مقاله 10، دوره 19، شماره 2 - شماره پیاپی 14، آذر 1398، صفحه 33-38 اصل مقاله (1.89 M) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی- ترویجی | ||
نویسندگان | ||
وحید قلی پور عباسی* 1؛ شاهین حسنپور2 | ||
1دکتری تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | ||
2دکتری تخصصی فیزیولوژی دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | ||
چکیده | ||
اسید هیومیک یکی از ترکیبات اصلی هوموس خاک به شمار میآید که در برخی از سوخت های فسیلی، زغال سنگ، زمینهای مرتفع و آب اقیانوسها نیز یافت میشود. تاکنون نحوه تولید اسید هیومیک بهخوبی مشخص نشده ولی محققین معتقدند که عموما ناشی از پسماند متابولیسم میکرو ارگانیسمهای خاک میباشد. اصطلاح مواد هیومیک به معنی عام برای مواد طبیعی استخراج شده از ترکیبات خاک اطلاق میشود. اسید هیومیک در مصرف خوراک، بازده خوراک، وزن تخم مرغ و کیفیت داخلی و خارجی تخم مرغ تاثیر گذار است. شناخت هوموس و اثرات آن به چندین سال قبل بر میگردد و مشخص شده است که این ماده یک ترکیب شیمیایی میباشد که از مواد و جانداران موجود در خاک به وجود آمده است. در اسید هیومیک ترکیباتی از جمله فنیل، کربوهیدرات، اسیدهای آمینه استریفیه و ترکیبات دیگر میتواند وجود داشته باشد. استفاده از هیومیک اسید مزیت زیادی برای سلامت حیوان و رشد آن دارد. اسید هیومیک این توانایی را دارد که به صورت یک لایه در غشای مخاطی اپیتلیوم بر علیه عفونتهای دستگاه گوارش و سموم عمل نماید. همچنین در متابولیسم کربوهیدراتها و پروتئینها تاثیر دارد و در نتیجه استفاده از اسید هیومیک با بهبود عملکرد دستگاه گوارش، هضم و جذب مواد مغذی، دفع مواد سمی از بدن و افزایش سیستم ایمنی باعث بهبود عملکرد حیوان و افزایش رشد و تولید میشود. چنانچه گزارشات سالهای اخیر نیز نشان میدهد که استفاده از اسید هیومیک مخصوصا در تغذیه طیور باعث بهبود عملکرد و رشد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید هیومیک؛ هوموس؛ دستگاه گوارش؛ تغذیه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Humic acid and its role in the domestic animals’ nutrition | ||
نویسندگان [English] | ||
Vahid Gholipour Abbasi1؛ Shahin Hasanpour2 | ||
1Specialty Doctorate Degree, Animal and Poultry Nutrition in the Department of Animal Science, Science and Research Branch at Islamic Azad University, Tehran | ||
2Specialty Doctorate Degree, Animal and Poultry Physiology in the Department of Animal Science, Science and Research Branch at Islamic Azad University, Tehran | ||
چکیده [English] | ||
Humic acid is a substance that is found in soil humus and is one of the main constituents of humus. It is also found in some fossil fuels, coal, highlands and ocean water. How humic acid is produced is not well understood, but is believed to be generally a byproduct of the metabolism of microorganisms. The term humic substances is generally used to refer to natural materials extracted from soil components. Humic acid affects feed intake, feed efficiency, egg weight and egg internal and external quality. The effects of humus have long been known to be a chemical compound derived from soil-borne substances and organisms. Humic acid can contain compounds such as phenyl, carbohydrates, esterified amino acids and other compounds. The use of humic acid has many advantages for animal health and growth. Humic acid has the ability to act as a layer in the mucous membrane of the epithelium against intestine and toxin infections. It affects the metabolism of carbohydrates and proteins of microbes and prevents infection and consequently the use of humic acid improves digestive function, digestion and absorption of nutrients, excretion of toxins from the body and enhances immune system thus, improves animal function and growth. Recent reports have been shown that using humic acid, especially in poultry nutrition, improves performance and growth. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Humic acid, Humus, Gastrointestinal, Nutrition | ||
مراجع | ||
سردشتی، ع. و محمدیان، س. (1386). تعیین ظرفیت تبادلی کاتیودی اسید هیومیک استخراج شده از خاک جنگلی نهارخوران گرگان، نسبت به یونهای Cd+2،Pb+2و Ni+2به روش ناپیوسته ظرفی در محیط آبی. نشر شیمی و مهندسی شیمی ایران، شماره 3، صفحه 9. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 866 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 350 |