![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,687,626 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,916,782 |
تاثیر سطوح افزایشی ال- لوسین جیره بر عملکرد، صفات لاشه و فرآسنجههای خونی جوجه خروسهای گوشتی در دوره رشد | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 22، شماره 3، مهر 1399، صفحه 391-406 اصل مقاله (1.27 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.287735.623438 | ||
نویسندگان | ||
حسین محمدزاده کراتی* 1؛ محمد حسین شهیر2 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
2استادیار،گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
تأثیر سطوح افزایشی ال-لوسین بر عملکرد، صفات لاشه و تولید گوشت سینه و تعیین نیاز لوسین قابل هضم جوجه خروسهای گوشتی راس 308 در دوره رشد (15 تا 30 روزگی) با استفاده از 240 قطعه جوجه خروس گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار جیرهای (پنج تکرار و هشت قطعه جوجه در هر تکرار) بررسی شد. تیمارها شامل جیره پایه با 1/53 درصد لوسین قابل هضم و پنج جیره حاوی 1/63، 1/73، 1/83، 1/93، 2/03 درصد لوسین قابل هضم که با افزودن ال-لوسین مصنوعی به جیره پایه تهیه شده بود. افزایش وزن، درصد لاشه و درصد سینه با افزایش سطح لوسین افزایش و ضریب تبدیل و چربی لاشه کاهش یافتند (p <0/05). روند پاسخ به سطوح افزایشی لوسین برای افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، وزن نسبی لاشه، وزن نسبی عضله سینه و وزن نسبی چربی حفره بطنی بهصورت تابع درجه دو بود (p <0/05). بهدلیل برازش بهتر مدل درجه دو به معیارهای پاسخ افزایش وزن، ضریب تبدیل، وزن نسبی لاشه و سینه، نیاز لوسین قابل هضم بهترتیب 1/70، 1/72، 1/724 و 1/735 درصد برآورد شد. بر اساس میانگین این برآوردها، نیاز لوسین قابل هضم جوجههای گوشتی راس در مرحله رشد، 1/72 درصد پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ال- لوسین؛ جوجههای گوشتی؛ عضله سینه؛ عملکرد؛ صفات لاشه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of increasing levels of dietary L-Leucine on growth performance, carcass traits and blood parameters of male broilers in the grower period | ||
نویسندگان [English] | ||
Hossien mohammadzadeh kratei1؛ mohamad hossein shahir2 | ||
1Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran | ||
2Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan | ||
چکیده [English] | ||
The effects of increasing levels of L-leucine supplementation on performance, carcass traits, breast meat production and determination of digestible leucine requirement broilers during the grower period (15 to 30 days) using 240 Ross males broiler chickens in a completely randomized design with six dietary treatments (five repetitions and eight chicks per repetition) was investigated. Treatments include; a basal diet with 1.53% digestible leucine and five diets containing 1.63, 1.73, 1.83, 1.93, and 2.03% digestible leucine by adding synthetic L-leucine to the basal diet. By increasing the levels of digetible Leucin, body wieght gain, carcass and breast muscle percentage were increased, but feed conversion ratio and abominal fat percentage were decreasd (p < 0.05). The response trends to increasing levels of digestible leucine were quadratic for weight gain, feed conversion ratio, the relative weight of carcass, relative weight of breast muscle and relative weight of abdominal fat ( p < 0.05). Due to the better fit of the quadratic model to the response criteria, digestible Leucine requirements were estimated at 1.70, 1.72, 1.724, and 1.735% for body weight gain, feed conversion ratio, the relative weight of carcass and breast muscle; respectively. Based on the average of these estimates, the suggested digestible Leucine requirements of broilers in the grower period is 1.72%. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Breast yield, Broilers, Carcass traits, Growth Performance, L-leucine | ||
مراجع | ||
1. Aude S, Eric LG, Van P and Etienne C (2002) 20. Qiao X, Zhang HJ, Wu SG, Yue HY, Zuo JJ, | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 505 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 404 |