تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,511,867 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,774,416 |
تأثیر کنجاله کلزای تخمیری بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه های خونی، کانی شدن استخوان درشت نی و خصوصیات روده جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 7، دوره 51، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 57-68 اصل مقاله (1.02 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2020.291281.653748 | ||
نویسندگان | ||
محمد داودی فر* 1؛ منصور رضایی2؛ محمد هاشمی3 | ||
1دانشجوی دکتری تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2استاد تمام دانشکده علوم دامی دانشگاه کشاورزی ساری- تغذیه طیور | ||
3استادیار، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف بررسی اثرات تخمیر بر خصوصیات غذایی کنجاله کلزا (با استفاده از لاکتوباسیلوس فرمنتوم و باسیلوس سابتیلیس و آسپرژیلوس اوریزا) و همچنین مقایسه کنجاله کلزای فرآورینشده با کنجاله کلزای تخمیری بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی صورت گرفت. دراین تحقیق تعداد280 قطعه جوجه نر یک روزه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به هفت تیمار آزمایشی با چهار تکرار و در هر تکرار با 10 جوجه اختصاص داده شد. تیمارهای آزمایش شامل تیمار شاهد، تیمارهای حاوی کنجاله کلزا و کنجاله کلزای تخمیری هر یک در سه سطح پنج،10 و 15 درصد بودند. نتایجنشان داد که تخمیر کنجاله کلزا سبب کاهش گلوکوزینولات و اسیدهای آمینه متیونین و سیستئین به میزان 50 درصد شد درحالیکه میزان گوگرد حدود 50 درصد و درصد پروتئین کنجاله کلزا تخمیری به میزان 2/2 درصد ماده خشک افزایش نشان داد. مصرف کنجاله کلزا و یا کنجاله کلزای تخمیری تا سطح 15 درصد تأثیری بر صفات عملکردی، وزن اجزا لاشه، کانی شدن استخوان درشت نی و قابلیت هضم مواد مغذی نشان نداد. استفاده از کنجاله کلزای تخمیری سبب افزایش میزان هورمونهایTSH و ACTH شد، همچنین ویسکوزیته روده با مصرف هر دو نوع کنجاله افزایش نشان داد (05/0>P) ولی بر ریختشناسی ژوژنوم و pH ایلئوم بیتأثیر بود. بنابراین کنجاله کلزا (تخمیری و یا فرآورینشده) را میتوان تا سطح 15 درصد بدون تأثیر منفی در جیره جوجههای گوشتی استفاده نمود. همچنین تخمیر میتواند از سطح گلوکوزینولات کنجاله کانولا بهطور چشمگیری بکاهد. | ||
کلیدواژهها | ||
تخمیر؛ جوجههای گوشتی؛ کنجاله کلزا؛ ویسکوزیته | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of fermented canola meal on performance, nutrient digestibility, blood parameters, tibia mineralization and intestinal characteristics of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Davodifar1؛ Mansour Rezaei2؛ Nohammad Hashemi3 | ||
1Ph.D. Candidate, Department of Animal Science, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
2Ph.D. Professor, Department of Animal Science, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University | ||
3Assistant Professor, Department of Animal Science, Qom Agriculture Research center, AREEO, Qom, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study intended to investigate the effects of canola meal fermentation on its nutritional characteristics and broiler chickens growth performance using Lactobacillus fermentum and Bacillus subtilis and Aspergillus oryzae. In this experiment, 280 male Ross day-old chicks were randomly assigned to 7 experimental treatments with 4 replicates containing 10 chicks each. Treatments included control diet, canola meal and fermented canola meal at 3 levels (5, 10 and 15%) each. Results indicated that fermentation of canola meal reduced the amount of glucosinolates and amino acids methionine and cysteine by 50%, while its sulfur content increased about 50% and protein content of fermented canola meal increased by 2.2%. At the level of 15%, processed and unprocessed canola meal had no effect on growth performance, weight of carcass parts, tibia mineralization and nutrient digestibility in grower, finisher and whole period .It is concluded that fermented canola meal increased TSH and ACTH levels. Also intestinal viscosity increased with consumption of both types of meal (P <0.05) but had no effect on jejunal morphology and ileum pH. canola meal meal (processed or unprocessed) can be used up to 15% in broiler diets without any adverse effect. However fermentation process reduces the glucoseinolate level significantly. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broilers, canola meal, fermentation, performance, viscosity | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 665 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 579 |