تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,224 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,795 |
تاثیر سطوح مختلف کنجاله کنجد بر مصرف خوراک، تولید و ترکیب شیر، فراسنجههای خونی و گوارشپذیری ظاهری مواد مغذی در گاوهای اوایل دوره شیردهی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 22، شماره 3، مهر 1399، صفحه 349-356 اصل مقاله (781.53 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.290511.623449 | ||
نویسندگان | ||
مهرداد شاهی زاد1؛ حمید امانلو2؛ نجمه اسلامیان فارسونی* 3؛ طاهره امیرآبادی فراهانی4؛ هادی خبازان5 | ||
1کارشناسی ارشد،گروه علوم دامی. دانشکده کشاورزی. دانشگاه زنجان | ||
2استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، تخصص: تغذیه دام | ||
3استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری ، شهرکرد ایران | ||
4استادیار،دانشگاه شهرکرد- دانشکده کشاورزی- گروه علوم دامی | ||
5دانشجوی دکتری، دانشگاه زنجان. گروه علوم دامی | ||
چکیده | ||
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره گاوهای اوایل دوره شیردهی بر مصرف ماده خشک خوراک، تولید و ترکیبات شیر، گوارشپذیری ظاهری مواد مغذی و فراسنجههای خونی بود. شش رأس گاو شیری هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 3±26 روز (سه رأس گاو زایش اول و سه رأس گاو چند بار زایش) در قالب طرح مربع لاتین 3×3 تکرارشده بهطور تصادفی به یکی از سه تیمار آزمایشی اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی 33/4 درصد کنجاله کنجد و 3- جیره حاوی 66/8 درصد کنجاله کنجد بودند. طول هر دوره 21 روز با 14 روز برای سازگاری دام و هفت روز پایانی بهعنوان روزهای نمونهگیری در نظر گرفته شد. افزایش سطح کنجاله کنجد در جیره گاوها اثری بر ماده خشک مصرفی، تولید و ترکیبات شیر (چربی، پروتئین و لاکتوز)، بازده استفاده از خوراک، گوارشپذیری ظاهری مواد مغذی و فراسنجههای خونی نداشت. نیتروژن اورهای شیر با افزایش سطح کنجاله کنجد در جیره کاهش یافت (05/0>P). غلظت نیتروژن اورهای خون با افزایش سطح کنجاله کنجد تمایل به کاهش داشت (10/0 =P). براساس نتایج حاصل، کنجاله کنجد میتواند بهعنوان منبع پروتئینی مناسبی تا سطح نه درصد جیره در تغذیه گاوهای شیری استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
تولید؛ ترکیبات شیر؛ کنجاله کنجد؛ گوارشپذیری؛ گاوشیری: مواد مغذی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different levels of sesame meal on dry matter intake, milk production and composition, blood metabolites and apparent nutrient digestibility in early lactation Holstein cows | ||
نویسندگان [English] | ||
Mehrdad Shahizad1؛ hamid Amanlou2؛ Najme Eslamian Farsuni3؛ Tahere Amirabadi Farahani4؛ Hadi Khabazan5 | ||
1Department of animal science, University of Zanjan | ||
2Department of animal science, University of Zanjan | ||
3Department of Animal Science, Agriculture and Natural Resources Research Center, Shahrekord, Iran | ||
4Department of animal science, Sharekord University | ||
5Department of animal science, University of Zanjan | ||
چکیده [English] | ||
The objective of present study was to investigate the effect of different levels of sesame meal in early lactation cow's ration on dry matter intake, milk yield and composition, apparent digestibility of nutrients and blood metabolites. Six dairy lactating Holstein cows with average DIM 26± 3 (n=3 primiparous and n=3 multiparous cows) were randomly assigned to 1 of 3 experimental treatments (different levels of sesame meal) in repeated 3×3 Latin square design. Experimental treatments were control (without sesame meal), 4.33% sesame meal and 8.66% sesame meal (DM basis). The experimental periods consisted of 21 d with the first 14 days as adaptation and the last 7 days as sampling days. Increasing level of sesame meal in early lactation rations did not affect dry matter intake, milk yield and composition (fat, protein and lactose), feed utilization efficiency, apparent digestibility of nutrients and blood metabolites (P 0.05), while milk urea nitrogen decreased with increasing the level of sesame meal (p < 0.05). Blood urea nitrogen concentrations also tended (P = 0.1) to decrease with increasing levels of sesame oil. In general, the lack of response in feed intake and milk yield with increasing the levels of sesame meal in early lactation cow's ration showed that sesame meal could be a proper protein source in early lactation cow's ration. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
digestibility, Dairy cow, nutrient:Milk composition, Sesame meal | ||
مراجع | ||
1. Adeola O, Jendza JA, Southern LL, Powell S and Owusu-Asiedu A (2010) Contribution of exogenous dietary carbohydrases to the metabolizable energy value of corn distiller’s grains for broiler chickens. Poultry Science, 89(9): 1947-1954. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,056 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 533 |