تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,327 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,106 |
تأثیر استفاده از ویتامینها در شرایط استرس گرمایی در طیور | ||
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک | ||
دوره 20، شماره 1 - شماره پیاپی 16، خرداد 1399، صفحه 41-45 اصل مقاله (786.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله مروری | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/domesticsj.2020.76953 | ||
نویسنده | ||
میلاد رضایی سینکی* | ||
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
ویتامینها اهمیت زیادی در حفظ سلامت و عملکرد اکثر موجودات زنده دارند. به خوبی مشخص شده است که کمبود ویتامینها سبب بروز نابسامانی در سیستم ایمنی بدن میشود. معمولاً نیازهای ویتامینی طیور در شرایط پرورش ایدهآل تعیین میگردد. از آنجا که در سالنهای پرورش، طیور تحت تأثیر تنشهای مختلف قرار میگیرند از این رو برای مقابله با عوامل تنشزا میزان نیاز به ویتامینها رو به افزایش خواهد بود. از مدتها پیش نقش ویتامینها به منظور بهبود عملکرد پرندهها در خلال تنش گرمایی مورد مطاله قرار گرفته است. امّا بر اساس پژوهشهای صورت گرفته، مقدار نیاز به ویتامینهای خاص در شرایط تنش گرمایی به نتیجهگیری واحدی منجر نشده است. بسیاری از مرغداران ویتامین C را نه تنها در دورههای گرم برای جلوگیری از اثرات زیانبار گرما بر روی عملکرد طیور به کار میبرند بلکه آن را برای بهبود وضع ایمنی، کیفیت فرآوردههای نهایی تولید شده، باروری و جوجه درآوری در گله مرغهای مادر نیز مورد استفاده قرار میدهند. | ||
کلیدواژهها | ||
پرورش طیور؛ نیازهای ویتامینی؛ ویتامین C؛ تنش گرمایی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of using vitamins on heat stress condition in poultry | ||
نویسندگان [English] | ||
Milad Rezaei Sinaki | ||
M.Sc. Student of Animal Breeding and Genetics, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran, Alborz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Vitamins are very important in maintaining the health and functions of most living organisms. It is well known that vitamin deficiencies cause immune system disorders. Poultry vitamin requirements are usually determined under ideal breeding conditions. Because poultry are affected by various stresses in breeding halls, the need for vitamins to cope with stressors increases. The role of vitamins in improving bird performance during heat stress has long been studied. However, according to research, the amount of need for certain vitamins in heat stress conditions has not led to an absolute conclusion. Many poultry farmers not only use vitamin C during hot periods to prevent the harmful effects of heat on the emergence function, but also to improve the immune system, the quality of the final products produced, fertility and hatchability in flocks of broiler breeders. In poultry production, heat stress is defined as both acute and chronic. Acute heat stress refers to short and sudden, sudden periods of temperature rise, and chronic heat stress refers to long and slow periods of heat. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Poultry production, Vitamin requirements, Vitamin C, Heat stress | ||
مراجع | ||
نیکخواه، ع.، کاظمی شیرازی، و.ر. (1374). "روش علمی تغذیه مرغ." انتشارات دانشگاه تهران، چاپ چهارم، تهران، ایران. Abidin, Z. and Khatoon, A. (2013). “Heat stress in poultry and the beneficial effects of ascorbic acid (vitamin C) supplementation during periods of heat stress.” Cambridge University Press, 69(1), 135-152. Bains, B.S. (1996). “The role of vitamin C in stress management.” World Poultry, 12(4), 38-41. Cheville, N.F. (1979). “Environmental factors affecting the immune response of birds- a review.” Avian Diseases, 23, 166-170. Daghir, N. J. (1995). “Poultry production in hot climates”. Cambridge University Press, 30p. Heinzerling, R.H., Nockls, C.F., Quarles, C.L., and Tengardy, R.P. (1974). “Protection of chicks against E. coli infection by dietary supplementation with vitamin E.” Proceeding of the Society of Experimental Biology and Medicine, 146, 279-282. McNaughton, J.L. (1990). “Vitamin fortification essential to poultry ration.” Feedstuffs, 27(27), 13-15, 22. Özkan, S., Akbas, Y., Altan, Ö., Altan, A., Ayhan, A. and et al. (2003). “The effects of short-term fasting on performance traits and rectal temperature of broilers during the summer season.” Brit.Poultry Sci, 44(1), 88-95. Saif, Y.M., Barnes, H.J., Glisson, J.R., Fadly, A.M., McDonald, L.R. and et al. (2003). “Disease of Poultry.” No. 11, Iowa State Press, A Blackwell Publishing Co. Ames, Iowa. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 390 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 354 |