تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,511,437 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,773,845 |
بررسی عملکرد تخم گذاری و خصوصیات کیفی تخم مرغ مرغان بومی ایستگاه اصلاح نژادی اصفهان | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 11، دوره 22، شماره 3، مهر 1399، صفحه 441-455 اصل مقاله (1.29 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.298965.623509 | ||
نویسندگان | ||
سیدیاور حیدری1؛ نصراله پیرانی* 2؛ بهنام احمدی پور3؛ محمدرضا اکبری3 | ||
1کارشناسی ارشد،دانشگاه شهرکرد- دانشکده کشاورزی | ||
2دانشیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران | ||
3استادیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق بهمنظور بررسی تغییرات وزن بدن، سن و وزن در اولین تخمگذاری، صفات ظاهری تخممرغ و کیفیت داخلی تخممرغ مرغان بومی ایستگاه اصلاح نژادی اصفهان انجام شد. برای اجرای این آزمایش از 300 قطعه جوجه مرغ بومی یکروزه استفاده شد. این آزمایش از یکروزگی تا پایان هفته 13 (سن ۳۲ هفتگی) تخمگذاری انجام شد. میانگین سن و وزن اولین تخمگذاری بهترتیب برابر152/6 روز و 2061/46گرم بود. میانگین وزن تخممرغ در کل دوره آزمایش 47/45 گرم بود. میانگین تعداد تخممرغ تولیدی بهازای هر مرغ در طی ۱۲ هفته تولید برابر ۴۲ عدد بود. درصد تولید مرغ روز در هفته در دامنه 5/83 تا 61/99درصد و با میانگین ۴۴/۴۵ درصد بود. تغییرات رگرسیونی قطر و ارتفاع زرده با هفتههای تولید از نوع درجه دوم، با وزن بدن مرغان، وزن سفیده، زرده و پوسته و ضخامت پوسته از نوع درجه سوم و با بقیه صفات از نوع درجه چهارم بود. همبستگی سن در اولین تخمگذاری با وزن پوسته مثبت و بسیار بالا (0/99= r) و معنیدار (p<0/01)و با صفات وزن کل تخممرغ تولیدی، طول و وزن تخممرغ و ارتفاع زرده منفی و معنیدار (p<0/05) بود. نتایج این پژوهش بیانگر پتانسیل خوب تولیدی در برخی از این مرغان بود که با انجام برنامههای اصلاح نژادی مناسب امکان پیشرفت قابلتوجه در آنها وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه های بومی اصفهان؛ خصوصیات داخلی تخم مرغ؛ خصوصیات ظاهری تخم مرغ؛ وزن بدن؛ همبستگی های فنوتیپی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Survey on laying performance and egg characteristics of native hens from Isfahan breeding station | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyed Yavar Heydari1؛ Nasrollah Pirany2؛ Behnam Ahmadipour3؛ Mohammad Reza Akbari3 | ||
1Shahrekord University- Faculty of Agriculture | ||
2Department of Animal science, Faculty of Agriculture, Shahrekord University, Shahrekord, Iran | ||
3Department of Animal science, Faculty of Agriculture, Shahrekord University, Shahrekord, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the weight changes, age and weight at first laying, the outer and inner egg characteristics of breeding station of Isfahan native chickens. Three hundred-day old native chickens were used in this survey. The experiment was started from the first day to the end of the 12 weeks of egg production (32 wks. of age). The results indicated that average age and weight of the first laying hens were 152.6 days and 2061.46 g, respectively. The overall average of the egg weight was 45.47 g in whole production period. The average number of eggs produced by each hen in 12 weeks of production period was 42. The range of hen production percentage in each week was 5.83 to 61.99 with an average of 45.44. The regression curves of height and diameter of yolk with production weeks were in order of second; with the weight of the hen's body, the white and yolk weight, and the shell thickness were of third order and with the rest of the traits were in forth order. Correlation of age at first egg with shell weight was high (r =0.99) and highly significant (P <0.001), but with total egg weight, the length and weight of the egg, and the height of yolk was negative and significant (P <0.05). The results of this experiment indicated the good production potential in some of these birds which proper breeding programs may led to improve their productivity. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Body weight, External, and internal egg characteristics, Isfahan native chickens, Phenotype correlations | ||
مراجع | ||
1. Abaszadeh S, Pirany N and Ahmadipour B 16. Salehinasab M, Latifi M, Zerehdaran S and | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 571 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 362 |