تعداد نشریات | 156 |
تعداد شمارهها | 5,990 |
تعداد مقالات | 65,566 |
تعداد مشاهده مقاله | 108,075,632 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 84,485,869 |
اثر افزودن ساکارز با و بدون و نمک کلسیمی روغن ماهی بر عملکرد، تخمیر شکمبه، قابلیت هضم مواد و فراسنجههای خونی گوسالههای نر هلشتاین | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 22، شماره 4، دی 1399، صفحه 537-547 اصل مقاله (1000.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.296866.623497 | ||
نویسندگان | ||
محمد جواد خلیفه1؛ محسن ساری* 2؛ مهدی دهقان بنادکی3 | ||
1دانشجوی دکتری،گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران | ||
2دانشیار،خوزستان، ملاثانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، گروه علوم دامی | ||
3استاد، گروه مهندسی علوم دام، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران، کرج. | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی اثر افزودن ساکارز به جیره با و بدون نمک کلسیمی اسیدهای چرب روغن ماهی بر عملکرد، قابلیت هضم و تخمیر شکمبهای در گوسالههای نر هلشتاین انجام شد. تعداد 36 راس گوساله با میانگین وزنی 57± 269 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با چینش فاکتوریل 2×2 به مدت 128 روز و با جیرههای آزمایشی شامل 1) کنترل، 2) جیره حاوی 5/2 درصد نمک کلسیمی روغن ماهی، 3) جیره حاوی 5 درصد ساکارز و 4) جیره حاوی 5 درصد ساکارز و 5/2 درصد کلسیمی روغن ماهی تغذیه شدند. افزایش وزن روزانه تحت تاثیر افزودن ساکارز افزایش یافت (p<0/05). برهمکنش ساکارز و روغن ماهی بر ماده خشک مصرفی معنیدار بود (p<0/05)، بدین ترتیب که استفاده از روغن ماهی کاهش ماده خشک مصرفی روزانه را در پی داشت، در حالی که در جیره حاوی ساکارز، افزودن روغن ماهی مصرف خوراک را افزایش داد. هضم پذیری ماده آلی در جیرههای حاوی چربی تمایل به افزایش داشت (p<0/05). افزودن روغن ماهی افزایش غلظت استات را در پی داشت (05/0P=)، در حالی که افزودن ساکارز موجب کاهش غلظت پروپیونات (01/0P=) و افزایش نسبت استات به پروپیونات (04/0P=) در مایع شکمبه شد. تیمارهای حاوی ساکارز pH شکمبه بالاتری نسبت به سایر تیمارها داشتند (p<0/05). افزودن نمک کلسیمی روغن ماهی سبب افزایش غلظت تریگلیسرید و کلسترول پلاسما را افزایش داد(p<0/05). براساس نتایج حاصل افزودن ساکارز به جیره های حاوی نمک کلسیمی روغن ماهی می تواند با تحریک مصرف خوراک افزایش وزن روزانه گوساله های پرواری را بهبود بخشید. | ||
کلیدواژهها | ||
تخمیر شکمبه؛ ساکارز؛ عملکرد رشد گوساله پرواری :نمک کلسیمی روغن ماهی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of sucrose addition with or without calcium salts of fish oil on performance, rumen fermentation and blood metabolites of Holstein steers | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Javad Khalifeh1؛ Mohsen Sari2؛ Mehdi Dehghan banadaky3 | ||
1Department of Animal Science, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Ahvaz, Iran. | ||
2Department of Animal Science, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Ahvaz, Iran. | ||
3faculty member | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to study the effects of inclusion of sucrose with or without calcium salts of fish oil on growth performance, ruminal fermentation and blood metabolites of fattening Holstein steers. Thirty sixth Holstein bull calves (269±57 kg body weight and 7 months of age) were used in a completely randomized design with a 2×2 factorial arrangement for 128 days. Dietary treatments were 1- control, 2- calcium salts of fish oil (Ca-FO) (2.5 % DM), 3- sucrose (SU)(5% DM), 4- SU and Ca-FO. Average daily gain increased with added SU (P<0.05). Diets containing Ca-FO reduced dry matter intake (DMI) and using SU and Ca-FO together increased DMI in this group (P<0.05). A tendency for higher organic matter digestibility obsereved in bulls fed Ca-FO (P>0.05). An increase in ruminal acetate concentration observed using Ca-FO in the diet, although Lower propionate and higher acetate concentrations were observed in rumen fluid of SU provided bulls (P<0.05). Addition of SU increased ruminal fluid pH (P<0.05). Feeding steers with Ca-FO increased plasma concentration of triglyceride and cholesterol (P<0.05). The results of this study showed that replacing corn grain with sucrose could have stimulatory effect on dry matter intake in Ca-FO containing diet, which have positive effects on average daily gain of fattening steers. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ca salts of fish oil, Fattening bulls, growth performance, rumen fermentation, sucrose | ||
مراجع | ||
1. AllenMS (2014) Drives and limits to feed 8. Hall MB (2017) Nitrogen source and | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 242 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 187 |