تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,495 |
تعداد مقالات | 70,192 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,358,543 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,579,200 |
اثر افزودن منابع چربی در شیر بر عملکرد، رشد، سلامتی، فراسنجه های شکمبه ای و خونی گوساله های ماده هلشتاین در ماه اول بعد از تولد | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 23، شماره 2، تیر 1400، صفحه 179-189 اصل مقاله (447.72 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.293595.623477 | ||
نویسندگان | ||
محمد علی آهنگرانی1؛ محمد رضا دهقانی* 2؛ عباسعلی ناصریان3 | ||
1دانشآموخته دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. | ||
3استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر افزودن پودر چربی و روغن دانه کتان در شیر بر عملکرد، رشد، سلامت، فراسنجههای خون و شکمبه بود. به این منظور از 45 راس گوساله شیرخوار (0/5±38 کیلوگرم= میانگین وزن بدن) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه جیره آزمایشی و 15 تکرار، در میانگین دمایی 10 درجه سانتیگراد از سن سهروزگی تا 30 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- کنسانتره شروعکننده پایه و شیر بدون مکمل چربی (شاهد)، 2- کنسانتره شروعکننده پایه بههمراه شیر حاوی پودر چربی(ده گرم در لیتر شیر)، 3- کنسانتره شروعکننده پایه بههمراه شیر حاوی روغن کتان (ده گرم در لیتر شیر) بود. افزایش وزن روزانه در سه تا 30 روزگی و وزن 30 روزگی در تیمار روغن کتان بیشتر از تیمار شاهد بود (p<0/05). گوسالههای تیمار روغن کتان در 30 روزگی ارتفاع لگن بالاتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (p<0/05). غلظت کلسترول خون در تیمار شاهد بالاتر از تیمار روغن کتان و غلظت کورتیزول خون در تیمار روغن کتان از تیمار شاهد کمتر بود (p<0/05). نسبت پروتئین کل به آلبومین در تیمار روغن کتان از تیمار شاهد کمتر بود (p<0/05). فراسنجههای شکمبهای تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از منابع چربی حاوی اسید لینولنیک مانند روغن کتان در ترکیب شیر تأثیر مثبتی بر عملکرد، رشد و سلامت گوسالههای شیرخوار در طول ماه اول زندگی آنها دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب اشباع؛ اسید چرب غیر اشباع؛ افزایش وزن روزانه؛ گوساله شیرخوار؛ مصرف خوراک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of adding sources of fat to milk on performance, growth, health, blood and ruminal parameters of Holstein female dairy calves in the first month after birth | ||
نویسندگان [English] | ||
mohammad ali ahangarani1؛ Mohammadreza Dehghani2؛ abbas ali naserian3 | ||
1student | ||
3animal science, agriculture college ,Mashhad ferdowsi university | ||
چکیده [English] | ||
The aim of this research was to investigate the effect of adding fat powder and flaxseed oil in milk on performance, growth, health, blood and rumen parameters of 45 suckling calves (avarage body weight = 38 ± 0.5 kg) in a compeletly randomized design in 10℃ of average temperature from d 3 to 30 of age in individual boxes. Experimental treatments included: 1- basal starter and milk without fat supplement (control) 2- basal starter and milk with fat powder (10 g/liter of milk) 3- basal starter and milk with flaxseed oil (10 g/liter of milk). Daily weight gain from d 3 to 30 and weight at d 30 were higher in flaxseed oil treatment than control treatment (P ≤ 0.05). Calves fed flaxseed oil treatment had higher hip height than control treatment at d 30 (P ≤ 0.05). Blood cholesterol concentration was higher in control treatment than flaxseed oil treatment and blood cortisol concentration was lower in flaxseed oil treatment than control treatment (P ≤ 0.05). The ratio of total protein to albumin in flaxseed oil treatment was lower than control treatment (P ≤ 0.05). Ruminal parameters were not affected by the experimental treatments. The results of this research indicated that using of fat sources including linolenic acid as flaxseed oil in milk have a positive effect on the performance, growth and health during the first month after birth of dairy calves. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Daily weight gain, dairy calf, feed intake, saturated fatty acid, unsaturated fatty acid | ||
مراجع | ||
Conners W E (2000) Importance of n-3 fatty acids in health and disease. The American Journal of Clinical Nutrition 71:171-175.
Garcia M, Shin JH, Schlaefli A, Greco LF, Maunsell FP, Thatcher WW, Santos JEP and Staples CR (2015) Increasing intake of essential fatty acids from milk replacer benefitsperformance, immune responses, and health of preweaned Holstein calves. Journal of Dairy Science 98: 458-477.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 512 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 343 |