تعداد نشریات | 194 |
تعداد شمارهها | 4,922 |
تعداد مقالات | 53,846 |
تعداد مشاهده مقاله | 89,931,293 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 72,744,635 |
تاثیر عصاره آبی بره موم حاصل از روشهای مختلف استخراج به عنوان نگهدارنده طبیعی در شیر خام | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 06 اسفند 1399 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2021.314364.665365 | ||
نویسندگان | ||
سیامک غیبی ![]() | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
2گروه صنایع غذایی و تبدیل پژوهشکده فناوری های شیمیایی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
ویژگیهای شیمیایی ، میکروبی و ارگانولپتیک شیر حاوی عصاره ۶٪ بره موم حاصل از روش های مختلف استخراج (خیساندن، سوکسله، مایکروویو و اولتراسونیک)در طی مدت نگهداری (۱۲ و ۹۶ ساعت در دمای ۳۰ و ۵ درجه سلسیوس) مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین مقدار ترکیبات فنلی کل و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره در روش سوکسله و کمترین آن در خیساندن حاصل شد در حالی که این روش نسبت به مهار رشدمیکروبی در پایان زمان نگهداری به ترتیب در دماهای 5 و 30 درجه سلسیوس نسبت به گروه کنترل، اثر مناسبتری از خود نشان داد. عصاره بره موم حاصل از روشهای مختلف عصارهگیری در اکثر موارد مانع از کاهش pH و افزایش اسیدیته قابل تیتراسیون نسبت به کنترل شد. افزودن عصاره به شیر، ماندگاری نمونهها را نسبت به کنترل در دمای 30 و 5 درجه سلسیوس، در کلیه روشهای استخراج بجز روش سوکسله به ترتیب 3 و24 ساعت افزایش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
بار میکروبی؛ بره موم؛ ترکیبات فنلی کل؛ روشهای استخراج؛ شیر خام | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 57 |