تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,101,808 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,208,382 |
عملکرد،کیفیت لاشه و ریختشناسی روده جوجههای گوشتی تغذیهشده با گندم خام یا تخمیرشده با باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 51، شماره 4، اسفند 1399، صفحه 275-283 اصل مقاله (299.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2020.306889.653791 | ||
نویسندگان | ||
فروزان سر رشته دار1؛ مجید متقی طلب* 2؛ علیرضا شناور3؛ حسن درمانی کوهی4 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان،، رشت، ایران | ||
2استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان،، رشت، ایران | ||
3استادیار، مؤسسه تحقیقات بینالمللی تاس ماهیان دریای خزر، رشت، ایران | ||
4دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان،، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور مقایسه گندم معمولی با گندم تخمیرشده با باکتریهای باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم، و تأثیر جایگزینی سطوح مختلف گندم تخمیری با دانه ذرت روی عملکرد، کیفیت لاشه و ریختشناسی ژژنوم در جوجههای گوشتی این مطالعه انجام شد. تعداد 280 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به 7 گروه آزمایشی با 4 تکرار شامل جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا و جیرههای حاوی 20 درصد، 30 درصد و 40 درصد ذرت جایگزین شده با دانه گندم خام (W20، W30 و W40) و یا جیرههای حاوی 20 درصد، 30 درصد و 40 درصد جایگزینی ذرت با گندم تخمیرشده (FW20، FW30 و FW40) تقسیم شدند. نتایج بهدستآمده نشان داد که دانه گندم تخمیری در سطح40 درصد موجب افزایش معنیدار وزن روزانه در دورههای آغازین و رشد شد (05/0≥P). اسید فایتیک در اثر تخمیر، کاهش و مقدار کلسیم و فسفر از لحاظ عددی افزایش یافت. افزایش معنیدار طول پرز در تیمار FW40 در مقایسه با تیمار شاهد مشاهده شد (05/0≥P). همچنین وزن نسبی عضله سینه در تیمار FW40افزایش معنیداری (05/0≥P) را نسبت به تیمارهای FW30، W40 و شاهدنشان داد.بهعنوان نتیجهگیری نهایی، استفاده از سطح 40 درصد دانه گندم تخمیری منجر به بهبود ضریب تبدیل و افزایش درصد گوشت عضله سینه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بافتشناسی روده؛ باسیلوس سوبتیلیس؛ جوجه گوشتی؛ گندم تخمیری؛ لاکتوباسیلوس پلانتاروم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Performance, carcass quality and intestinal morphology of broilers, fed either raw or fermented wheat, with Bacillus subtilis & Lactobacillus plantarum | ||
نویسندگان [English] | ||
Forozan Sarreshtehdar1؛ Majid Mottaghitalab2؛ Alireza Shenavar3؛ Hassan Darmani Kouhi4 | ||
1Former M.Sc. Student, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
2Professor, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
3Assistant Professor, International Sturgeon Research Institute, Rasht, Iran | ||
4Associate Professor, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was performed to compare ordinary wheat with fermented wheat using Bacillus subtilis & Lactobacillus plantarum, and the effect of replacing different levels of fermented wheat with corn grain on performance, carcass quality and jejunom morphology in broilers. A total of 280 broilers (Ross 308) in a completely randomized design wre assigned to 7 experimental groups with 4 replicates . The experimental diets included: control diet based on corn and soybean meal and six other diets containing 20%, 30% and 40% raw wheat grain instead of corn (W40 & W20, W30) or 20%, 30% and 40% fermented wheat instead of corn (FW30 and FW40, FW20). The results showed that fermented wheat grain at the level of 40% caused a significant increase in daily weight in the starter and growth periods (P<0.05). The fermentation process led to a decrease in phytic acid and an increase in the calcium and phosphorus numerically. Villi length in the FW40 treatment was significantly increased compared to that in the control treatment (P<0.05). Breast muscle in the FW40 treatment showed a significant increase (P<0.05), when compared to treatments FW30, W40, and control. In conclusion, the use of 40% of fermented wheat grains improves the feed conversion ratio and increases the percentage of breast muscle meat. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bacillus subtilis, broiler, fermented wheat, intestinal, lactobacillus plantarum, morphology | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 413 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 309 |