تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,033 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,921 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,767,161 |
استخراج، تخلیص، ویژگیهای ضددیابتی و ضداکسایشی فوکوئیدان حاصل از جلبک قهوهای Sargassum ilicifolium | ||
شیلات | ||
دوره 74، شماره 2، تیر 1400، صفحه 223-234 اصل مقاله (1.18 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2021.319673.1233 | ||
نویسندگان | ||
کیمیا صحراگرد1؛ مهدی طبرسا* 2؛ حسن احمدی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فرآوری آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
2دانشیار گروه فرآوری آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
3دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران | ||
چکیده | ||
در مطالعه حاضر ویژگیهای ضددیابتی و ضداکسایشی فوکوئیدان جلبک قهوهای S. ilicifolium مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، ابتدا رنگدانهها، ترکیبات فنولی و پروتئینهای با وزن مولکولی پایین با اتانول 80 درصد حذف و استخراج فوکوئیدان در آب مقطر در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت انجام شد. پس از بازیابی فوکوئیدان با اتانول70 درصد، تخلیص با استفاده از ستون کروماتوگرافی تبادل آنیونی با ژل DEAE Sepharose FF صورت گرفت. از بین فوکوئیدان خام و فراکسیون های تهیه شده (F1 و F2)، فراکسیون F1 در غلظت 2 میلیگرم در میلیلیتر بیشترین قابلیت مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH (28/81 درصد)، ABTS (68/93 درصد) و کاهندگی آهن (119/0 جذب) را در تمامی آزمونها از خود نشان داد. همچنین، فراکسیون F1 با غلظت 2 میلیگرم در میلیلیتر قابلیت مهارکنندگی آنزیم -α آمیلازی (163/86 درصد) بیشتری را نسبت به دیگر فراکسیونها نشان داد. بهطور کلی، طبق نتایج حاضر، فوکوئیدان جلبک قهوهای S. ilicifolium میتواند به عنوان ترکیب ضداکسایشی و ضددیابتی در غذاهای عملگرا مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
فوکوئیدان؛ جلبک قهوهای؛ Sargassum ilicifolium؛ ضددیابتی؛ ضداکسیدانی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Isolation, purification, anti-diabetic and antioxidant properties of fucoidan from brown seaweed Sargassum ilicifolium | ||
نویسندگان [English] | ||
Kimia Sahragard1؛ Mehdi Tabarsa2؛ Hassan Ahmadi3 | ||
1M.Sc. Student, Department of Seafood Processing, Faculty of Marine Sciences, Tarbiat Modares University, Noor, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Seafood Processing, Faculty of Marine Sciences, Tarbiat Modares University, Noor, Iran | ||
3Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In the present study, anti-diabetic and antioxidant properties of fucoidan in brown seaweed S. ilicifolium were examined. Initially, pigments, phenolic compounds and low-molecular weight proteins were removed using 80% ethanol and then fucoidan extracted by distilled water at 60 °C for 2h. After fucoidan recovery using 70% ethanol, the fractionation of crude fucoidan was performed by anion-exchange chromatography using DEAE Sepharose FF column. Among crude fucoidan and fractions (F1 and F2), F1 fraction exhibited the highest DPPH radical scavenging (81.28%), ABTS radical scavenging (93.68%) and reducing power activities (0.119 Abs) at 2mg/mL. Besides, F1 fraction exerted the greatest ability to inhibit α-amylase activity (86.16%) at 2mg/mL. Overall, the current findings revealed that fucoidan from S. ilicifolium could be utilized in functional foods as anti-diabetic and antioxidant compounds. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Fucoidan, Brown Seaweed, Sargassum ilicifolium, Anti-diabetic, Antioxidant | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 495 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 501 |