تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,959 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,117 |
تاثیر استفاده از پودر و عصاره ریحان بر عملکرد، ویژگیهای لاشه و بیان ژن پروتئین شوک گرمایی در جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 23، شماره 4، دی 1400، صفحه 525-533 اصل مقاله (1.84 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.323807.623620 | ||
نویسندگان | ||
سید حامد موسوی علمداردهی1؛ زربخت انصاری پیرسرائی* 1؛ عیسی دیرنده2؛ محمد کاظمی فرد2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
2دانشیار،، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
چکیده | ||
تاثیر پودر و عصاره ریحان، بر عملکرد و ویژگی های لاشه، بیان نسبی ژن پروتئین شوک گرمایی (HSP70) و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار (هشت قطعه جوجه در هر تکرار)، به مدت 42 روزه بررسی شد. تیمارها شامل: 1- جیره پایه (شاهد)، 2- جیره پایه+ویتامین ث (250 میلی گرم در کیلوگرم دان)، 3- جیره پایه +25 میلی گرم پودر ریحان (درهر کیلوگرم دان)، 4- جیره پایه+50 میلی گرم پودر ریحان (در هر کیلوگرم دان)، 5- استفاده از عصاره ریحان (یک میلی لیتر در هر لیتر آب مصرفی) بود. خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، ویژگی های لاشه، فراسنجههای خونی و بیان نسبی ژن HSP70 در خون اندازه گیری شد. اثر تیمارها بر فراسنجه های خونی و ویژگی های لاشه معنی دار نبود. بیان نسبی ژن HSP70 در خون، در تمام تیمارها نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی داری داشت (0/05>P). بر اساس نتایج حاصل، پودر و عصاره ریحان اثرات منفی تنش گرمایی را در جوجه های گوشتی کاهش می دهد لذا استفاده از آن ها در جیره جوجه های گوشتی برای پیشگیری از تنش گرمایی توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین شوک گرمایی؛ تنش گرمایی؛ جوجه گوشتی؛ ریحان؛ فراسنجههای خونی؛ ویژگیهای لاشه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of using Basil powder and extract on performance, carcass characteristics and heat shock protein gene expression in broiler chickens under heat stress | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyed Hamed Mousavi Alamdardehi1؛ Zarbakht Ansari Pirsaraei1؛ Essa Dirandeh2؛ Mohammad Kazemi Fard2 | ||
1MSc Graduated Student/Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University | ||
2Scientific staff/Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University | ||
چکیده [English] | ||
Effect of Basil powder and extract on yield and carcass characteristics, relative expression of heat shock protein gene (HSP70) and some blood parameters of broiler chickens under heat stress using 160 Ross 308 one-day-old broiler chicks in a completely randomized design with 5 treatments and 4 replications (8 chickens per replication), was evaluated for 42 days. Treatments included: 1- Basic diet (control), 2- Basic diet+ Vitamin C (250 mg per kg of grain), 3- Basic diet + 25 mg of Basil powder (per kg of grain), 4- Basic diet +50 mg of Basil powder (per kg of grain), 5- The use of Basil extract (1 ml/liter water). Feed intake, body weight gain, feed conversion ratio, carcass characteristics, blood parameters and relative expression of HSP70 gene in blood were measured. The effects of treatments on blood parameters and carcass characteristics were not significant. Relative expression of the HSP70 gene in the blood was significantly reduced in all treatments compared to the control (P<0.05). Based on the results, basil powder and extract reduce the negative effects of heat stress in broilers, so their use in broiler diets is recommended to prevent heat stress. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Basil, blood parameters, broiler chicks, carcass characteristics, heat shock protein, heat stress | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 539 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 453 |