تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,762 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,334 |
تاثیر محیطهای کشت حاوی غلظتهای مختلف گلیسرول و گلوکز بر میزان تولید کربوهیدرات، لیپید و پروتئین و فعالیت آنتیاکسیدانی در جلبکهای Scenedesmus و Monoraphidium | ||
شیلات | ||
دوره 74، شماره 3، مهر 1400، صفحه 443-452 اصل مقاله (998.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2021.326090.1264 | ||
نویسندگان | ||
پریچهر حناچی* 1؛ مرضیه مطلب2؛ مصطفی نوروزی3؛ روشنک زرین قلمی2 | ||
1دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران | ||
2کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران | ||
3استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
ریزجلبکها گروهی بسیار متنوع از گیاهان آبزی هستند که امروزه طیف کاربردی گسترده ای در علم فناوری زیستی یافته اند. این فتوسنتز کنندگان میکروسکوپی، علی رغم نقش گسترده ای که در تولید اکسیژن روی کره زمین ایفا میکنند، به دلیل پراکنش و فراوانی بالایی که دارند تقریبا در تمام آبهای روی زمین یافت میشوند. در این پژوهش به منظور بررسی اثر منابع کربن روی ترکیبات بیوشیمیایی از قبیل پروتئینها، کربوهیدراتها و آنتی اکسیدانها از گلوکز و گلیسرول به عنوان منابع کربن آلی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین کربوهیدرات در نمونه ای با ۳گرم/لیتر گلوکز به همراه 5 گرم/لیتر گلیسرول در Monoraphidium و کمترین میزان آن در نمونه کنترل Scenedesmus وجود دارد. کمترین میزان پروتئین مربوط به نمونه حاوی 1 گرم/ لیتر گلوکز در Scenedesmusو بیشترین میزان در نمونه کنترل Monoraphidium به دست آمد. میزان آنتی اکسیدان که از طریق FRAP محاسبه شد، در نمونه کنترل Monoraphidium بالاترین و در نمونه حاوی 3گرم/لیتر گلوکز در Monoraphidium کمترین میزان را داشت. نتایج نشان داد که استفاده از منابع کربن آلی پیچیده یعنی ترکیب گلوکز و گلیسرول، میزان تولید کربوهیدرات را تحریک میکند ولی تولید پروتئین و آنتی اکسیدانها را کاهش خواهد داد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ ریزجلبک؛ گلوکز؛ گلیسرول؛ منابع کربن آلی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of media containing glycerol and glucose on carbohydrates, lipids and protein production and antioxidant activity in Scenedesmus and Monoraphidium | ||
نویسندگان [English] | ||
parichehr hanachi1؛ Marzieh Motalleb2؛ Mostafa Noroozi3؛ Roshanak Zarringhalami2 | ||
1Associate Professor, Biotechnology Department, Faculty of Biological Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran | ||
2M.Sc. Graduated student, Biotechnology Department., Faculty of Biological Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran | ||
3Assistant Professor, Biotechnology Department, Faculty of Biological Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Microalgae are a very diverse group of aquatic plants that have numerous applications in biotechnology today. These microscopic photosynthesizers, have an extensive role in producing oxygen on Earth, they are found in almost all water sources on Earth due to their high dispersion and abundance. In this study, to investigate the effect of carbon sources on biochemical compounds such as proteins, carbohydrates and antioxidants, sources of organic carbon like glucose and glycerol were used. The results showed that most carbohydrates production was in a sample with 3 g / liter of glucose plus 5 g / Liters of glycerol in Monoraphidium and the lowest amount in the control sample of Scenedesmus. The lowest amount of protein was in the sample contains 1 g / liter of glucose in Scenedesmus and the highest amount in the control sample of Monoraphidium. The amount of antioxidants calculated by FRAP, and it was the highest in the control sample of Monoraphidium and the lowest recorded in the sample containing 3 g / liter of glucose in Monoraphidium. The results of this study indicated that the use organic carbon sources such as a combination of glucose and glycerol stimulates the production of carbohydrates but reduces the production of proteins and antioxidants. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant, Microalgae, glucose, glycerol, organic carbon sources | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 319 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 268 |