تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,005 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,494,205 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,754,948 |
مطالعه تأثیر منابع آلی، معدنی و نانو مس بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی و ایمنی خون، جمعیت میکروبی روده کوچک و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 23، شماره 4، دی 1400، صفحه 561-571 اصل مقاله (1.84 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.308293.623554 | ||
نویسندگان | ||
شکوفه غضنفری* 1؛ محمد احمدپناه2؛ سید داود شریفی1 | ||
1دانشیار، گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
چکیده | ||
تأثیر منابع مختلف مس بر عملکرد رشد، برخی فراسنجه های بیوشیمیایی و ایمنی خون، جمعیت میکروبی روده کوچک و کیفیت گوشت با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار از سن یک تا 42 روزگی بررسی شد. تیمارها شامل تیمار شاهد (جیره بدون مس) و چهار جیره حاوی 16 میلیگرم در کیلوگرم مس از منابع گلایسین مس، سولفات مس، نانوکلات مس و نانوگلایسین مس بودند. نتایج نشان داد استفاده از منابع مختلف مس تأثیری بر عملکرد رشد، برخی فراسنجههای بیوشیمیایی و درصد هتروفیل، لنفوسیت، گلبول سفید، تیتر آنتیبادی علیه بیماری نیوکاسل، کلسترول، تری گلیسرید، ظرفیت نگهداری آب و pH گوشت جوجههای گوشتی نداشت. وزن نسبی دستگاه گوارش در پرندگان تغذیهشده با جیره حاوی گلایسین مس از پرندگان دریافتکننده نانوکلات مس کمتر بود (0/05>P). کل جمعیت میکروبی ایلئوم پرندگان تغذیهشده با جیرههای بدون مس و سولفات مس بیشتر از پرندگان دریافتکننده جیره حاوی گلایسین مس بود (0/01>P). میزان مالوندیآلدهید گوشت پرندگان تغذیهشده با جیرههای حاوی گلایسین مس و نانوگلایسین مس شش روز بعد از نگهداری در یخچال، کمتر از سایر پرندگان بود(0/01>P). براساس نتایج حاصل، استفاده از سطح 16 میلیگرم در کیلوگرم مس از منابع آلی و معدنی و نانو در جیره، تأثیری بر صفات عملکرد رشد، ایمنی و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجههای گوشتی ندارد، اما استفاده از مکملهای گلایسین مس و نانوگلایسین مس در جیره میزان اکسیداسیون گوشت را کاهش میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
جمعیت میکروبی؛ جوجه گوشتی؛ کیفیت گوشت؛ منابع مس؛ نانوذرات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The study on the effect of organic, mineral, and nano-copper sources on performance, blood biochemical and immune parameters, small intestinal microbial population and meat quality of broiler chicken | ||
نویسندگان [English] | ||
shokoufe ghazanfari1؛ mohammad ahmadpanah2؛ seyed davood sharifi1 | ||
1Department of poultry and animal science | ||
2M. Sc. Student, Department of Animal and Poultry Science, College of Aburaihan, University of Tehran, Pakdasht, Tehran-Iran | ||
چکیده [English] | ||
The effects of different sources of copper supplementation on growth performance, some blood biochemical and immune parameters, microbial population of small intestine and meat quality were investigated with using of 240 male broiler chicks in a completely randomized design with 5 treatments and 4 replicates from 1 to 42 days. Treatments consisted of control treatment (basal diet without copper supplement) and four diets containing 16 mg/kg of copper-glycine, copper-sulfate, copper-nanochelate and copper nano-glycinec. The results showed that the use of different sources of copper had no effect on growth performance, some blood biochemical parameters and percentage of heterophil, lymphocyte, white blood cell, antibody titer against Newcastle disease, cholesterol, triglycerides and water holding capacity and pH of meat of broilers. Gastrointestinal relative weight in birds fed with diet containing copper-glycine was lower than the birds receiving copper-nanochelate (P<0.05). The total microbial population of ileum in birds fed diets without copper and copper-sulfate was higher than birds receiving diet containing copper-glycine (P<0.01). Meat malondialdehyde concentration of birds fed with diets containing copper-glycine and copper nano-glycine after 6 day of storage at refrigerator was lower than other birds (P<0.01). According to the results, the use of 16 mg/kg of copper from organic, mineral and nano sources in the diet has no effect on growth performance, immune system and ileal microbiota in broilers, but the use of copper-glycine and copper nano-glycine supplements in the diet reduces the oxidation of meat. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler chicken, Copper sources, Meat quality, Microbial population, Nano particles | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 358 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 356 |