تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,141 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,442 |
اثر عصاره گیاه مارچوبه بر کیفیت منی قوچ عربی طی ذخیرهسازی به حالت مایع در دمای چهار درجه سانتیگراد | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 10، دوره 23، شماره 4، دی 1400، صفحه 583-592 اصل مقاله (2.48 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.325561.623624 | ||
نویسندگان | ||
ابوذر غلامپور1؛ خلیل میرزاده* 2؛ صالح طباطبایی وکیلی2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر عصاره مارچوبه بر کیفیت منی قوچ عربی در زمانهای مختلف ذخیرهسازی به حالت مایع در دمای چهار درجه سانتیگراد بود. اسپرمگیری از 10 راس قوچ نژاد عربی با متوسط سن2/5 سال بهطور هفتگی (هر هفته یکبار) بهمدت شش هفته انجام شد. پس از افزودن سطوح صفر، 1/5، سه و 4/5 درصد عصاره مارچوبه به رقیقکننده منی، فراسنجههای کیفی اسپرم در زمانهای صفر، 24، 48 و 72 ساعت از نگهداری تیمارها به حالت مایع مورد ارزیابی قرار گرفتند. در زمان صفر، زندهمانی اسپرم در رقیقکننده حاوی سه درصد عصاره مارچوبه بیشتر از رقیقکننده حاوی سطوح صفر و 4/5درصد عصاره بود (p<0/05). پس از 24 ساعت ذخیرهسازی منی، فراسنجههای تحرک کل، جنبایی پیشرونده، سلامت غشای پلاسمای اسپرم و زندهمانی اسپرم، در رقیقکننده حاوی1/5 و سه درصد عصاره بالاتر بودند (p<0/05). فراسنجههای کیفی اسپرم در 48 ساعت پس از اسپرمگیری و ذخیرهسازی در رقیقکننده حاوی سه درصد عصاره معنیدار و عملکرد بهتری داشتند (p<0/05). بالاترین میزان سلامت غشایی پلاسمایی، جنبایی پیشرونده و تحرک کل اسپرم در 72 ساعت پس از ذخیرهسازی اسپرم، در رقیقکننده حاوی سه درصد عصاره مشاهده شد (p<0/05). براساس نتایج حاصل در این مطالعه استفاده از عصاره مارچوبه در رقیقکننده به میزان سه درصد کیفیت اسپرم قوچهای عربی پس از شرایط سردسازی را بهبود میبخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسپرم؛ تحرک؛ ذخیرهسازی؛ قوچ عربی؛ مارچوبه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of Asparagus officinalis extract on Arabi ram semen quality during storage in liquid condition at 4 ◦C | ||
نویسندگان [English] | ||
Abuzar gholampour1؛ Khalil Mirzadeh2؛ Saleh TabatabaeiVakili2 | ||
1M.Sc. Student of Animal Physiology, Department of Animal Science, Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan | ||
2Department of Animal Science, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan | ||
چکیده [English] | ||
The study aimed to investigate the effect of asparagus extract on quality semen of Arabian rams at different storage times at a temperature of 4 degrees Celsius. Sperm collection was performed from 10 Arab rams with an average age of 2.5 years per week (once a week) for six weeks. After adding 0, 1.5, 3 and 4.5% asparagus extract to the semen diluent, sperm quality parameters were evaluated at 0, 24, 48, and 72 hours after storage in liquid condition. At zero hour, sperm viability in diluent had 3% asparagus extract was higher than diluent containing 0 and 4.5% extract (P<0.05). After 24 hours of semen storage, the parameters of total motility, progressive motility, plasma membrane integrity and viability were higher in sperm diluent containing 1.5 and 3% of the extract (P<0.05). Qualitative parameters of sperm in 48 hours after sperm collection and storage in diluent contain 3% of extract had significant and better performance (P<0.05). The highest rate of plasma membrane integrity, progressive motility and total sperm motility was observed in diluent containing 3% extract in 72 hours after sperm storage (P<0.05). According to the results of this study, the use of asparagus extract in the diluent at the rate of 3% improves the sperm quality of Arabian rams after cooling conditions. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Arabic ram, Asparagus, Motility, Sperm, Storage | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 488 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 366 |