تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,027 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,499,116 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,761,302 |
آثار استفاده از پلیاتیلنگلیکول و بیکربناتسدیم بر بهبود ارزش تغذیهای جیرههای حاوی تانن در جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 52، شماره 3، آذر 1400، صفحه 163-175 اصل مقاله (303.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2021.320859.653818 | ||
نویسندگان | ||
فرزانه محمدی1؛ محمد هوشمند* 2؛ رضا نقی ها2؛ شیما حسینی فر3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج | ||
3گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
چکیده | ||
با هدف بررسی تأثیر استفاده از سطوح مختلف میوه بلوط (صفر یا 20 درصد جیره) و افزودنی خوراکی کاهشدهنده سطح تانن (بدون افزودنی، 10 گرم پلیاتیلنگلیکول در کیلوگرم جیره و 25/0 درصد بیکربناتسدیم در جیره) بر عملکرد، تغییرات بافتی کلیه و کبد جوجههای گوشتی، تعداد 480 قطعه جوجه سویه راس 308 (میانگین وزن 41 گرم و نسبت مساوی نر و ماده) بر پایه طرح کاملاً تصادفی در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 بین 6 تیمار آزمایشی (هر تیمار با 4 تکرار 20 قطعهای) توزیع و به مدت 42 روز پرورش یافتند. نتایج آزمایش نشان داد که کاربرد میوه بلوط بر ضریب تبدیل خوراک کل دوره آزمایش، اثر معنیداری نداشت اما افزایش وزن بدن کل دوره را به طور معنیداری کاهش داد. همچنین، بیکربناتسدیم مقدار افزایش وزن بدن کل را در مقایسه با جیره بدون افزودنی، بهبود داد. تغذیه با میوه بلوط وزن نسبی سنگدان، ایلئوم و روده کور را در 24 روزگی و وزن نسبی دوازدهه و روده کور را در 42 روزگی افزایش داد. در 24 روزگی، تورم سلولی شدیدتری در بافت کبد جوجههای تغذیهشده با میوه بلوط مشاهده شد و در 42 روزگی، تعداد واکوئل چربی در کبد این جوجهها، کمتر بود. تغذیه با میوه بلوط، قطر جسمک کلیوی را افزایش داد. به طور کلی، کاربرد 20 درصد میوه بلوط در جیره، بر ضریب تبدیل خوراک، بافت کبد و کلیه جوجههای گوشتی، اثر معنیداری نداشت اما بهدلیل کاهش معنیدار افزایش وزن کل دوره و شاخص کارآیی تولید، این میزان توصیه نمیشود. کاربرد افزودنیها از این کاهش جلوگیری نکرد. | ||
کلیدواژهها | ||
بیکربناتسدیم؛ پلیاتیلنگلیکول؛ تانن؛ جوجه گوشتی؛ میوه بلوط | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of using polyethylene glycol and sodium bicarbonate to improve the nutritional value of tannin containing diets in broilers | ||
نویسندگان [English] | ||
Farzaneh Mohammadi1؛ Mohammad Houshmand2؛ Reza Naghiha2؛ Shima Hosseinifar3 | ||
1M.Sc. Student, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran | ||
2Associated Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran | ||
3Assistant Professor, Group of Basic Science, Faculty of Veterinary, Shahid Chamran University of Ahwaz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
With the aim of investigation, the effects of oak acorn (OA) (0 or 20 % of diet) and tannin-reducing feed additives (without additive, 10 g polyethylene glycol (PEG)/kg of diet and 0.25 % diet sodium bicarbonate) on performance and liver and kidney tissues of broiler chickens, a total of 480 Ross 308 broiler chicks (average body weight of 41 gram and same male to female ratio) were distributed among 6 experimental treatments (4 replicates of 20 birds) in a 2×3 factorial arrangement and reared for 42 days. The results indicated that application of OA had no significant effect of overall feed conversion ratio, but significantly decreased overall body weight gain. However, sodium bicarbonate improved overall body weight gain, compared to the diet without additive. Feeding birds with OA significantly increased relative weight of gizzard, ileum and caecum at 24 d of age and relative weight of caecum and duodenum at 42 d of age. On d 24, more sever cellular congestion was observed in liver tissue of OA fed birds, but on d 42, the number of liver fat vacuole was less in these birds. Feeding with OA increased diameter of renal corpuscle. In conclusion, dietary inclusion of 20% OA had no significant effects on feed conversion ratio and liver as well as kidney tissue of broilers, but because of significant reduction in overall body weight gain and production efficiency factor, this level is not recommended. However, inclusion of additives did not prevent this reduction. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler, oak acorn, polyethylene glycol, sodium bicarbonate, tannin | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 578 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 400 |