تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,486 |
تعداد مقالات | 70,051 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,040,864 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,275,656 |
تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر صفات بیوشیمیایی، عناصر غذایی و عملکردی میوه فیسالیس (Physalis peruviana L.) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
دوره 53، شماره 3، آذر 1401، صفحه 795-806 اصل مقاله (957.21 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2021.327097.1954 | ||
نویسندگان | ||
زهرا گودرزی1؛ عبداله احتشام نیا* 2؛ حسن مومیوند2؛ محمدرضا راجی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
2دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
3استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور مطالعه اثر کودهای مختلف شیمیایی و آلی بر ویژگیهای مورفولوژیکی فیسالیس، آزمایشی بهصورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در گلخانه انجام شد. کرت اصلی شامل کودهای آلی در چهار سطح (شاهد، کود دامی، ورمی کمپوست و ترکیب کود دامی و ورمی کمپوست) و کرت فرعی شامل کودهای مختلف در شش سطح (شاهد، کود شیمیایی NPK،کلات پتاس 28درصد، نانو کلات آهن 15درصد، سوپرهیومیک و نانو کود بیولوژیک بیومیک) بود. نتایج نشان داد بیشترین عملکرد میوه در بوته (29/2 کیلوگرم در هر بوته)، ویتامین ث(53/8 میلی گرم بر گرم وزن تر)، فنل (90/39 میلی گرم گالیک اسید در وزن خشک)و فلاونوئید کل (89/6 میلی گرم کوئرستین در وزن خشک)، خواص آنتی اکسیدانی و مواد جامد محلول (5/16 درجه بریکس) در میوه در تیمار بستر کشت کود دامی + ورمی کمپوست و با کاربرد کود نانو بیولوژیک بیومیک حاصل شد.بیشترین و کمترین غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم اندام هوایی به ترتیب در تیمار بستر کشت ورمی کمپوست+ کود دامی و همراه با نانو کود، کود نانو بیولوژیک بیومیک و تیمار شاهد مشاهده گردید. با توجه به تاثیر مطلوب ورمی کمپوست در بستر کاشت و کودهای بیولوژیک در مقایسه با تیمار شاهد و تیمار کود شیمیایی، میتوان آنها را در برنامههای کشت و تغذیه فیسالیس در نظر گرفت تا علاوه بر حفظ و بهبود صفات مربوط به رشد و عملکرد، محصولی سالم و بدون باقیمانده کودهای شیمیایی را عرضه نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
خواص آنتی اکسیدانی؛ عملکرد میوه؛ فنل و فلاونوئید کل؛ نانو کود بیولوژیک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of organic and chemical fertilizers on biochemical traits, nutritional elements and yield of Physalis fruit (Physalis peruviana L.) | ||
نویسندگان [English] | ||
Zahra Goudarzi1؛ Abdollah Ehteshamnia2؛ Hasan Mumivand2؛ Mohammadreza Raji3 | ||
1M. Sc. Student, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
2Associate Professor, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
3Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In order to study the effect of different chemical and organic fertilizers on the morphological characteristics of physalis an experiment as split plot based on randomized compelet blok design was done in the greenhouse. The main plot includes organic fertilizer at four levels (control, farmyard manure, vermicompost and the combination of farmyard manure and vermicompost) and sub plot included different chemical fertilizers at six levels (control, NPK chemical fertilizer, potash chelate 28%, iron nano chelate 15%, superahyomic and biomass biofertilizer). The results showed that in the culture medium of farmyard manure + vermicompost and with the application of nano-biological biofertilizer, the highest fruit yield per plant (2.29 kg/plant), vitamin C (8.53 mg/g fresh weight), phenol (39.90 mg GA/DW) and total flavonoids (6.89 mg QA/DW), antioxidant properties and soluble solids (16.5 Brix) are obtained in the fruit. The highest and lowest concentrations of nitrogen, phosphorus and potassium of shoots were observed in the treatment of vermicompost + farmyard manure, respectively, along with nano-fertilizer, biofertilizer and control treatments. Considering the favorable effect of vermicompost in the culture medium and biological fertilizers in comparison with the control treatment and chemical fertilizer treatment, it can be considered in the cultivation and feeding programs of physalis in addition to maintaining and improving traits related to growth and yield a healthy product can be offered without chemical fertilizer residues. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant properties, biofertilizer, fruit yield, total phenol | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 348 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 162 |