بائوج رضایی, زهرا, دنیایی, عادل, وسدی, الهام. (1401). تاثیر حاد مکمل ال-آرژنین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات قبل، حین و بعد از فعالیت استقامتی در ورزشکاران. , 14(2), 75-86. doi: 10.22059/jsb.2022.334632.1499
زهرا بائوج رضایی; عادل دنیایی; الهام وسدی. "تاثیر حاد مکمل ال-آرژنین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات قبل، حین و بعد از فعالیت استقامتی در ورزشکاران". , 14, 2, 1401, 75-86. doi: 10.22059/jsb.2022.334632.1499
بائوج رضایی, زهرا, دنیایی, عادل, وسدی, الهام. (1401). 'تاثیر حاد مکمل ال-آرژنین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات قبل، حین و بعد از فعالیت استقامتی در ورزشکاران', , 14(2), pp. 75-86. doi: 10.22059/jsb.2022.334632.1499
بائوج رضایی, زهرا, دنیایی, عادل, وسدی, الهام. تاثیر حاد مکمل ال-آرژنین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات قبل، حین و بعد از فعالیت استقامتی در ورزشکاران. , 1401; 14(2): 75-86. doi: 10.22059/jsb.2022.334632.1499
تاثیر حاد مکمل ال-آرژنین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات قبل، حین و بعد از فعالیت استقامتی در ورزشکاران
1گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه صنعتی شاهرود، سمنان، ایران
2گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدۀ تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه صنعتی شاهرود، سمنان، ایران.
3نویسنده مسئول: گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدۀ تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه صنعتی شاهرود، سمنان، ایران.
چکیده
مقدمه: ال-آرژنین اسید آمینهای نیمهضروری است که میتواند بر برخی پاسخهای فیزیولوژیک از جمله سنتز پروتئین، سوختوساز کربوهیدرات و چربی اثر بگذارد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر حاد مکمل ال-آرژنین بر سوختوساز چربی و کربوهیدرات پیش، حین و پس از فعالیت استقامتی در ورزشکاران بود. روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع طرح تکگروهی، بهصورت متقاطع و یکسوکور بود که در فوتبالیستهای 16 تا 20 سالۀ پسر شهر شاهرود انجام گرفت. مدل تحقیق از نوع سریهای زمانی (شامل دو سری زمانی مصرف ال- آرژنین یا دارونما با فاصلۀ دو هفته) با اندازهگیری مکرر بود؛ به این شکل که در روز آزمون پس از تست وزن و قد، اولین مرحلۀ خونگیری انجام گرفت و تست گاز آنالیزور در حالت استراحت انجام گرفت، سپس آزمودنیها شش گرم ال-آرژنین بههمراه 400 میلیلیتر آب یا دارونما مصرف کردند و ۴۵ دقیقه پس از آن دومین مرحلۀ خونگیری انجام گرفت و تست بروس روی تردمیل بهعمل آمد. بلافاصله پس از اتمام آزمون، سومین مرحلۀ خونگیری صورت پذیرفت و پس از 30 دقیقه استراحت، آزمودنیها در آخرین مرحلۀ خونگیری شرکت کردند. دادهها مربوط به نمونههای خون و گازهای تنفسی با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر و با استفاده از آزمون بونفرونی بررسی شدند. یافتهها: مصرف حاد مکمل ال-آرژنین سبب کاهش حداکثر اکسیداسیون چربی، افزایش حداکثر اکسیداسیون کربوهیدرات و نسبت تبادل تنفسی پس از فعالیت ورزشی پیشرونده شد (001/0P=). افزونبر این مصرف حاد مکمل افزایش غلظت گلوکز (001/0P=) و گلیسرول خون (02/0P=) را بههمراه داشت. نتیجهگیری: براساس یافتههای این تحقیق مصرف حاد مکمل ال- آرژنین سبب افزایش عملکرد استقامتی و تغییر در سوختوساز هنگام فعالیت در ورزشکاران شد.
1Department of Sport Physiology, Faculty of Physical Education and sport sciences, Shahrood University of Technology, Semnan, Iran.
2Department of Sport Physiology, Faculty of Physical Education and sport sciences, Shahrood University of Technology, Semnan, Iran.
3Corresponding Author, Department of Sport Physiology,Faculty of Physical Education and sport sciences, Shahrood University of Technology, Semnan, Iran.
چکیده [English]
Introduction: L-arginine is a semi-essential amino acid that can affect some physiological responses, including protein synthesis and carbohydrate and fat metabolism. This study aimed to investigate the acute effect of L-arginine supplementation on fat and carbohydrate metabolism before, during, and after endurance exercise of athletes. Methods: The present study was a single-blind crossover design with one group which were 16 to 20-year-old male football players from Shahrood city. This research was the time series model (including two time series of L-arginine or placebo consumption with an interval of two weeks) with repeated measurements In this way, on the testing day and after measuring the weight and height, the first stage of blood sampling was performed and the gas analyzer test was performed at rest, then the subjects consumed six grams of L-arginine or a placebo along with 400 ml of water. After 45 minutes, the second stage of blood sampling was done and the Bruce test was performed on a treadmill. Immediately after the test, the third stage of blood sampling was done and after 30 minutes of rest, the subjects participated in the last stage of blood sampling. blood samples’ and respiratory gases’ data were analyzed using an analysis of variance with repeated measures andBonferroni correction. Results: Acute consumption of L-arginine supplement decreased maximal fat oxidation and increased maximal carbohydrate oxidation and respiratory exchange ratio after progressive physical activities (P=0.001). In addition, acute L-arginine supplementation increased blood glucose (P=0.001) and glycerol concentrations (P=0.02). Conclusion: Based on the findings of this study, acute consumption of L-arginine supplement lead to an increase in endurance performance and changes in metabolism during exercise in athletes.