![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,028 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,499,246 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,761,690 |
بررسی عوامل مؤثر بر تجاریسازی تولیدات کشاورزی در نظام بهرهبرداری خانوادگی شهرستان خلخال | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
دوره 55، شماره 2، تیر 1403، صفحه 365-377 اصل مقاله (1.45 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2022.337924.669126 | ||
نویسندگان | ||
خلیل کلانتری* 1؛ سیده زهرا مدنی2؛ حسین شعبانعلی فمی3؛ رسول لوایی آدریانی4 | ||
1گروه مدیریت و توسعه کشاورزی،دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. | ||
2گروه مدیریت و توسعه کشاورزی،دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی تهران ایران | ||
3گروه مدیریت و توسعه کشاورزی،دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران. کرج، ایران | ||
4مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف بررسی سطح تجاریسازی تولیدات کشاورزی نظام بهرهبرداری خانوادگی و عوامل مؤثر بر آن در شهرستان خلخال انجام شده است. دادههای این مطالعه از طریق پرسشنامه و با استفاده از روش نمونهگیری طبقهای تصادفی در میان 368 کشاورز خردهپا در شهرستان خلخال جمعآوری شد. برای ارزیابی سطح تجاریسازی از شاخص تجاریسازی خانوار استفاده شد و عوامل مرتبط با تجاریسازی کشاورزی خردهپا با استفاده از برآورد رگرسیون چندگانه مورد ارزیابی قرار گرفت. بر مبنای نتایج، متوسط شاخص تجاریسازی خانوار برابر 94/39 درصد برآورد شد. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیرهای مستقل شامل تعداد بازارهای در دسترس، عضویت در تعاونی، درآمد غیر کشاورزی، مقدار تولیدات دامی، میزان تولید زراعی و میزان تولید باغی بر تجاریسازی اثر مثبت و معنیداری دارند؛ این در حالی است که متغیرهای سن سرپرست خانوار، هزینههای تولید و فاصله تا بازار بر این متغیر اثر منفی داشتهاند. در مجموع، این مطالعه نشان داد که کشاورزان منطقه خلخال بهطور غالب معیشتگرا هستند. بنابراین، برای افزایش میزان تجاری-سازی کشاورزی خردهپا و تجهیز کشاورزان به مهارتهای بازاریابی و مذاکره، میتوان آموزش کشاورزان جهت گرایش به کشاورزی در قالب یک کسبوکار را بهطور جدی مد نظر قرار داد. | ||
کلیدواژهها | ||
تجاریسازی؛ نظام بهرهبرداری خانوادگی؛ مشارکت در بازار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Study of effective factors on the commercialization of agricultural products in the household farming system of Khalkhal County | ||
نویسندگان [English] | ||
khalil kalantari1؛ seyyede zahra Madani2؛ Hosain ُShababali Fami3؛ Rasool Lavaei Adryani4 | ||
1Professor, Department of Agricultural Management and Development, Faculty of Agricultural Economics and Development, University of Tehran, Tehran, Iran. | ||
2gricultural Development & Management Department ,Agricultural Economic & Development college,Agriculture & Natural Resources Faculty, University of Tehran, Iran | ||
3Department of Agriculture Management and Development, College of Agriculture, University of Tehran. Kraj, Iran. | ||
4Agricultural Planning, Economic and Rural Development Institute, (APERDI), Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The aim of this study was to investigate the level of commercialization of agricultural products the household farming system and the factors affecting it in Khalkhal county. This study was performed from the preliminary data collected using a questionnaire from a stratified random sample of 368 smallholder farmers. The Household Commercialization Index was used to assess the level of commercialization. A multiple regression model was used to estimate the factors associated with small-scale agricultural commercialization. The average household commercialization index is 39.94%. The results of multiple regression showed that the variables that significantly and positively affect commercialization are the number of available markets, membership in cooperatives, non-agricultural income, and amount of livestock production, crop production, and horticultural production. On the other hand, the variables that significantly and negatively affect commercialization are the age of the head of the household, production costs and distance from the market. This study showed that the farmers of this region are mostly subsistence. In order to increase the commercialization of smallholder farmers, special attention is recommended to educate farmers to look at agriculture as a business and equip farmers with marketing and negotiation skills. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Commercialization, Family farming System, Market Participation | ||
مراجع | ||
Awotide, B. A., Karimov, A. A., & Diagne, A. (2016). Agricultural technology adoption, commercialization and smallholder rice farmers’ welfare in rural Nigeria. Agricultural and Food Economics,4(1), 3. Bahadori Ghezeljeh, M., Zarifian, S., Kohestani, H., Kalantari, K. (2018). Identification of Economic and Social Sustainability Indicators of Small-scale Family Farming. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 49(1), 165-177. (In Farsi) Berchin, I. I., Nunes, N. A., de Amorim, W. S., Zimmer, G. A. A., da Silva, F. R., Fornasari, V. H., ... & de Andrade, J. B. S. O. (2019). The contributions of public policies for strengthening family farming and increasing food security: The case of Brazil. Land Use Policy, 82, 573-584. Bugusu, B., Ma, U. L., & Floros, J. O. (2011). Products and their commercialization (pp. 149-170). Wiley-VCH Verlag Gmbh, Weinheim, Germany. Dube,L., and Guveya,E. (2016). Determinants of agriculture commercialization among smallholder farmers in Manicaland and Masvingo Provinces of Zimbabwe. Agricultural Science Research Journal Vol. 6(8): 182 – 190. Fathi Mard. A. (2018). Investigation of barriers to branding of agricultural products (Case study: Khansar honey). Master Thesis, Payame Noor University of Khansar. (In Farsi). Govereh, J., Jayne, T. S., and Nyoro, J. (1999). “Smallholder Commercialization, Interlinked Markets and Food Crop Productivity: Cross-Country Evidence in Eastern and Southern Africa”, paper is published by the Department of Agricultural Economics and the Department of Economics, Michigan State University (MSU). Hailua,G., Manjureb, K., and Aymutc, K.M. (2015). Crop commercialization and smallholder farmers` livelihood in Tigray region, Ethiopia.Journal of Development and Agriculture Economics.314-322. Mahelet, G.F. (2007). Factors affecting commercialization of smallholder farmers in Ethiopia: The case of North Omo Zone, SNNP region. Paper presented at the Fifth International Conference on the Ethiopian Economy, Addis Ababa, and June 7-9. Downloaded from www.eeaecon.org/6th%20Int’l%20Papers%20.htm on 10/5/2015. Mathijs, E., and Noev, N. (2002). Commercialization and subsistence in transition agriculture: Empirical evidence from Albania, Bulgaria and Hungaria and Romania. Paper presented at the 10th EAAE Congress “Exploring diversity in the European Agri-food System” Zaragoza, Spain, August 28-31. (http://ecsocman.edu.ru/images/pubs/2003/11/29/0000135300/088-209-mathijsnoev.pdf). Mmbando, F. E., Wale, E. Z., & Baiyegunhi, L. J. S. (2015). Determinants of smallholder farmers’ participation in maize and pigeonpea markets in Tanzania. Agrekon, 54(1), 96–119. Olwande, J., Mathenge, M. K., et al. (2011). Market participation among poor rural households in Kenya. Tegemeo Institute ofAgricultural Policy and Development. Owusu, O., & İşcan, T. B. (2021). Drivers of farm commercialization in Nigeria and Tanzania. Agricultural Economics, 52(2), 265-299. Oxford dictionary. (2022). Palouj. M, & Lavaei Adaryani, R. (2021).An overview of food security programs, documents and experiences in selected countries. Agricultural Planning, Economic and Rural Development Research Institute (APERDRI), Tehran, Iran. (In Farsi). Randela, R., Gudeta Alemu, Z., & Groenewald, J. A. (2008). Factors enhancing market participation by small-scale cotton farmers. Agrekon, 47(4), 451–469. Sekyi, S., Abu, B. M., & Nkegbe, P. K. (2017). Farm credit access, credit constraint and productivity in Ghana: Empirical evidence from northern Savannah ecological zone. Agricultural Finance Review, 77(4), 446–462. Sekyi, S., Abu, B. M., & Nkegbe, P. K. (2020). Effects of farm credit access on agricultural commercialization in Ghana: Empirical evidence from the northern Savannah ecological zone. African Development Review, 32(2), 150-162. Seyoum, CH., Lemma,T. and Karippai., R.S. (2011). Factors Determining the Degree of Commercialization of Smallholder Agriculture: The Case of Potato Growers in Kombolcha District, East Hararghe, Ethiopia. Journal of Agriculture and Development (JAD), vol. 2, no. 1, pp. 18-36. Addis Ababa: St. Mary's University. Strasberg, PJ., Jayne, TS., Yamano, T., Karanja, D., Straus, J. (1999). Effects of agricultural commercialization on food crop input use and productivity, in Kenya. Michgan State University International Development Working Papers No. 71. Michigan, USA. Tuni, A., Rentizelas, A., & Chipula, G. (2022). Barriers to commercialise produce for smallholder farmers in Malawi: An interpretive structural modelling approach. Journal of Rural Studies, 93, 1-17. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 309 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 231 |