تعداد نشریات | 158 |
تعداد شمارهها | 6,210 |
تعداد مقالات | 67,468 |
تعداد مشاهده مقاله | 114,032,905 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 88,774,053 |
تاثیر کنجاله سویای عمل آوری شده با اسید سیتریک بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و جمعیت میکروبی در جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 خرداد 1402 اصل مقاله (661.49 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2022.345444.653895 | ||
نویسندگان | ||
معصومه نوروزی1؛ منصور رضایی* 2؛ محمد کاظمی فرد3 | ||
1گروه علوم دامی, دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور مطالعه کنجاله سویای فرآوری شده با اسید سیتریک بر عملکرد رشد، ریختشناسی روده، جمعیت میکروبی روده ، فعالیت آنزیمهای هضمی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین انجام شد. تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 با 6 تیمار و 5 تکرار در یک دوره 42 روزه استفاده شدند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 3 ×2 شامل دو نوع کنجاله سویای خام و فرآوری شده با اسید سیتریک 50/0 درصد و سه سطح احتیاجات پروتئین 100، 95 و 90 درصد بود. نتایج آزمایش نشان داد که کنجاله سویای فرآوری شده سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با کنجاله سویای خام شد (P <0.05). کاهش سطح پروتئین جیره تا 90 درصد احتیاجات، سبب کاهش عملکرد رشد جوجه های گوشتی در مقایسه با سطوح 95 و 100 درصد احتیاجات شد (P <0.05). فرآوری اسیدی کنجاله سویا سبب بهبود قابلیت هضم پروتئین و فعالیت آنزیم های گوارشی پروتئاز و آمیلاز شد (P <0.05). همچنین با کاهش سطح احتیاجات پروتئینی جیره (90 درصد احتیاجات) قابلیت هضم پروتئین و فعالیت آنزیم های گوارشی پروتئاز و آمیلاز کاهش معنی داری را نشان داد (P <0.05). استفاده از کنجاله سویای فرآوری شده با اسید سیتریک در مقایسه با کنجاله سویای خام سبب افزایش عملکرد رشد، جوجه های گوشتی شد. کاهش سطح پروتئین تا 95 درصد احتیاجات در جیره های حاوی کنجاله سویای فرآوری شده با اسید سیتریک 50/0 درصد تاثیر منفی بر عملکرد رشد جوجه های گوشتی نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
پرنده؛ جیره؛ ریخت شناسی روده؛ فرآوری اسیدی؛ فعالیت انزیم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of processed soybean meal on performance, nutrient digestibility and microbial population in broiler chicks fed diets with different levels of protein | ||
نویسندگان [English] | ||
Masomeh Norozi1؛ Mansour Rezaei2؛ Mohammad Kazemi fard3 | ||
1Department of Animal Science, College of Animal Science and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
2Department of Animal Science, College of Animal Science and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
3Department of Animal Science, College of Animal Science and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to evaluate the effects of acid hydrolyzed processing on the nutritional value of soybean meal (SBM) and influence of the acid-hydrolyzed SBM on the growth performance, intestinal morphology, microbial population, digestive enzymes activity, and nutrient digestibility in broiler chicks fed with diets containing different levels of crude protein. A total of 300 one-day-old male broiler chickens were used in a design with 6 treatments and 5 replicates per each during 1 to 42 days of age. This experiment was conducted as a rendomozed completely designed with a 2 × 3 factorial arrangement of treatments including two types of SBM (raw and treated with 0.50% citric acid) and three inclusion rates of crude protein (100, 95 and 90% of requirements). The results showed that acid-treated SBM improved feed conversion ratio in broilers compared with raw-SBM group (P < 0.05). The decrease of protein requirements up to 90% declined growth performance of broilers compared to 95 and 100 % of requirements (P < 0.05). Acid processing of SBM increased digestibility coefficient of crude protein and protease and amylase activity in broiler chickens (P < 0.05). A decrease in protein digestibility and enzyme activity was observed in broilers fed low protein (90 % of the requirements) diet (P < 0.05). It can be concluded that acid processing of SBM improved its nutritional quality. A. In addition, reduction of crure protein requirements up to 95% in diets containing citric acid-treated SBM had no negetave impact on performance in broiler chicks. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Acid processing, bird, diet, enzyme activity, intestinal morphology | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 185 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 46 |