![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,565 |
تعداد مقالات | 70,880 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,084,036 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,299,692 |
اثر تغذیه مولتی آنتی بادی زرده تخم مرغ بر عملکرد رشد، برخی فراسنجه های خونی و کشت میکروبی مدفوع در گوساله های شیرخوار هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 54، شماره 4، آذر 1402، صفحه 351-365 اصل مقاله (1.65 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2023.353724.653929 | ||
نویسندگان | ||
امید بوذری؛ آرمین توحیدی* ؛ مهدی ژندی؛ محمدحسین موذنی زاده | ||
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر بهمنظور ارزیابی اثر مکمل محتوی مولتی آنتیبادی زرده تخممرغ بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونشناسی و کشت مدفوع گوسالههای شیرخوار هلشتاین انجام شد. تعداد 48 رأس گوساله (نر و ماده) بهطور تصادفی به سه گروه اختصاص یافتند و از روز تولد تا 28 روزگی بهصورت انفرادی نگهداری شدند. تیمارها شامل گروه تغذیه شده با مکمل ایمنوپرو (محتوی مولتی آنتیبادی زرده تخممرغ و انواع پروبیوتیک، پری بیوتیک، ویتامینها و الکترولیتها) (IP)، گروه کنترل مثبت محتوی همه اجزای گروه IP بدون مولتی آنتیبادی (+ (C و گروه کنترل منفی بدون دریافت هر مکملی (- (C بود. مصرف خوراک بهصورت روزانه، وزن زنده گوسالهها هر هفت روز، فراسنجههای خونشناسی در روزهای یک، 7، 14، 21 و 28 و فراسنجههای کشت میکروبی مدفوع در روز 28 سنجیده شد. استفاده از مکمل IgY موجب افزایش وزن روزانه، ماده خشک مصرفی و بازده غذایی شد (05/0(P <. رشد اسکلتی (ارتفاع جدوگاه، ارتفاع هیپ، عرض هیپ و دور سینه)، فراسنجههای خونشناسی و فراسنجههای کشت میکروبی مدفوع تحتتأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. استفاده از مکمل محتوی IgY باعث کاهش نمره مدفوع، مدت زمان اسهال و دمای بدن شد (05/0.(P < یافتههای حاضر نشان داد مصرف مولتی آنتیبادیهای زرده تخممرغ علیه میکروبیهای عامل اسهال میتواند سبب بهبود عملکرد رشد و سلامت در گوسالههای شیرخوار هلشتاین میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ ایمونوگلوبولین Y؛ سلامت؛ گوساله شیرخوار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of feeding egg yolk multi- antibodies on growth performance, some blood parameters and feces microbial culture in suckling Holstein calves | ||
نویسندگان [English] | ||
Omid Bouzari؛ Armin Towhidi؛ Mahdi Zhandi؛ Mohammadhosein Moazeni Zadeh | ||
Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
The present study was conducted to evaluate the effect of supplementing egg yolk multi-antibodies against diarrhea pathogens on growth performance, hematological parameters, and feces microbial culture of Holstein suckling calves. 48 calves (male and female) were randomly assigned to three treatments and kept individually from 1 to 28 days of age. The treatments included the group fed with immunopro supplement (containing egg yolk multi-antibody and various probiotics, prebiotics, vitamins, and electrolytes) (IP), the positive control group containing all components of the treatment group without multi-antibody (C+) and the negative control group (C-). Feed intake was recorded every day, body weight and Skeletal growth parameters of calves was recorded every seven days, hematological parameters were measured on day 1 and 28, and feces microbial culture parameters were measured on day 28. The use of IgY supplements increased body weight, daily weight gain, dry matter intake, and feed efficiency (P < 0.05). Skeletal growth parameters (withers height, hip height, hip width, and Heart girth), hematological parameters, and feces microbial culture parameters were not affected by the experimental treatments. The use of IgY supplement decreased feces score, duration of diarrhea, and body temperature (P <0.05). The results suggested that the consumption of IgY against diarrhea pathogen's for up to 28 days promoted the immunity and health of Holstein's suckling calves. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
health, immunity, immunoglobulin Y, suckling calf | ||
مراجع | ||
علیاکبری، فریما، مهدوی، سید امیرحسین، و رحمانی، حمیدرضا. (1397). تولید و بهکارگیری مؤثر آنتیبادی اختصاصی زردهی تخممرغ (IgY) برای مهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. علوم دامی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 49(1)، 63-71.
کرم زاده دهاقانی، امیر، توحیدی، آرمین، ژندی، مهدی، و مژگانی، ناهید. (1399). اثر تغذیه آنتیبادی زرده تخممرغ اختصاصی ساخته شده علیه باکتری اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک K99 بر عملکرد رشد و سلامت گوسالههای شیرخوار هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(4)، 659-688.
رحیمی، شعبان، و اراک، هما. (1394). استفاده از آنتیبادیهای اختصاصی تخممرغ (IgY) در پیشگیری و درمان برخی از بیماریها در انسان و حیوانات. همایش پژوهشهای نوین در علوم دامی.
موسوی، زهرا، ازغندی، مرجان، اسدزاده، سعیده، شهریاری، الهه، کاظمی، وحید، گاراژیان، فواد، کاظمی، امین، و جوادمنش، علی. (1400). تولید ایمونوگلوبولین Y اختصاصی در زرده تخممرغ علیه برخی پاتوژنهای اسهال گوساله. تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 34(1 (پیاپی 130))، 69-75.
Bellingeri, R. V., Picco, N. Y., Alustiza, F. E., Grosso, M. C., & Vivas, A. (2018). Egg yolk antibodies and nanotechnology applied to animal health and production. Berge, A. C. B., Moore, D. A., & Sischo, W. M. (2006). Field trial evaluating the influence of prophylactic and therapeutic antimicrobial administration on antimicrobial resistance of fecal Escherichia coli in dairy calves. Applied and environmental microbiology, 72(6), 3872-3878. Britton, R. A., & Versalovic, J. (2008). Probiotics and gastrointestinal infections. Interdisciplinary perspectives on infectious diseases, 2008. Carlander, D. (2002). Avian IgY antibody: in vitro and in vivo Acta Universitatis Upsaliensis]. Cho, Y. I., & Yoon, K. J. (2014). An overview of calf diarrhea - infectious etiology, diagnosis, and intervention. J Vet Sci, 15(1), 1-17. https://doi.org/10.4142/jvs.2014.15.1.1 Cromwell, G. L. (2002). Why and how antibiotics are used in swine production. Animal biotechnology, 13(1), 7-27. Dibaji, S. M., Seidavi, A., Asadpour, L., & da Silva, F. M. (2014). Effect of a synbiotic on the intestinal microflora of chickens. Journal of Applied Poultry Research, 23(1), 1-6. Duse, A., Waller, K. P., Emanuelson, U., Unnerstad, H. E., Persson, Y., & Bengtsson, B. (2015). Risk factors for antimicrobial resistance in fecal Escherichia coli from preweaned dairy calves. Journal of dairy science, 98(1), 500-516. Glagoleva, T. I., & Medvedev, I. N. (2020). Physiological features of aggregation of the main formed elements of blood in calves at the beginning of early ontogenesis. BIO Web of Conferences, Golbeck, L., Cohrs, I., Scheu, T., & Grünberg, W. (2019). Changes of the erythrocyte phenotype and blood biochemistry in dairy calves during the first ten weeks of age. PeerJ, 7, e7248. https://doi.org/10.7717/peerj.7248 Görgülü, M. (2003). Effect of Probiotic on Growing Performance and Health of Calves Murat Görgülü, " Alicja Siuta, Emine Öngel, Sabri Yurtseven, Hasan Rüştü Kutlu. Pakistan Journal of Biological Science, 6(7), 651-654. Hulbert, L. E., & Moisá, S. J. (2016). Stress, immunity, and the management of calves. Journal of dairy science, 99(4), 3199-3216. Jatkauskas, J., & Vrotniakiene, V. (2010). Effects of probiotic dietary supplementation on diarrhoea patterns, faecal microbiota and performance of early weaned calves. Veterinarni Medicina, 55(10), 494-503. karamzadeh-dehaghani, a., towhidi, A., Zhandi, m., & Mojgani, N. (2020). Effect of oral administration of prepared egg yolk antibodies against enterotoxigenic E. coli K99 on growth and health Performance of Holstein suckling Calves. Animal Production, 22(4), 659-688. https://doi.org/10.22059/jap.2020.291504.623461 Karamzadeh-Dehaghani, A., Towhidi, A., Zhandi, M., Mojgani, N., & Fouladi-Nashta, A. (2021). Combined effect of probiotics and specific immunoglobulin Y directed against Escherichia coli on growth performance, diarrhea incidence, and immune system in calves. Animal, 15(2), 100124. Li, X., Yao, Y., Wang, X., Zhen, Y., Thacker, P. A., Wang, L., Shi, M., Zhao, J., Zong, Y., & Wang, N. (2016). Chicken egg yolk antibodies (IgY) modulate the intestinal mucosal immune response in a mouse model of Salmonella typhimurium infection. International immunopharmacology, 36, 305-314. Liu, B., Wang, C., Huasai, S., Han, A., Zhang, J., He, L., & Aorigele, C. (2022). Compound Probiotics Improve the Diarrhea Rate and Intestinal Microbiota of Newborn Calves. Animals, 12(3), 322. Lorenz, I., Fagan, J., & More, S. J. (2011). Calf health from birth to weaning. II. Management of diarrhoea in pre-weaned calves. Irish veterinary journal, 64(1), 1-6. Low, C. X., Tan, L. T.-H., Ab Mutalib, N.-S., Pusparajah, P., Goh, B.-H., Chan, K.-G., Letchumanan, V., & Lee, L.-H. (2021). Unveiling the impact of antibiotics and alternative methods for animal husbandry: A review. Antibiotics, 10(5), 578. Markowiak, P., & Śliżewska, K. (2018). The role of probiotics, prebiotics and synbiotics in animal nutrition. Gut pathogens, 10(1), 1-20. Mirzaei, M., Khorvash, M., Ghorbani, G., Kazemi-Bonchenari, M., & Ghaffari, M. (2017). Growth performance, feeding behavior, and selected blood metabolites of Holstein dairy calves fed restricted amounts of milk: No interactions between sources of finely ground grain and forage provision. Journal of dairy science, 100(2), 1086-1094. Mousavi, Z., Azghandi, M., Asadzahe, S., Shahriyari, E., Kazemi, V., Garajian, F., Kazemi, A., & Javadmanesh, A. (2021). Production of Specific Immunoglobulin Y in Egg Yolk Against Some Calf Diarrhea Pathogens. Veterinary Researches & Biological Products, 34(1), 69-75. https://doi.org/10.22092/vj.2020.128365.1647 Naylor, J. M. (2009). Neonatal calf diarrhea. Food Animal Practice, 70. Quigley III, J., Drewry, J., Murray, L. M., & Ivey, S. (1997). Body weight gain, feed efficiency, and fecal scores of dairy calves in response to galactosyl-lactose or antibiotics in milk replacers. Journal of dairy science, 80(8), 1751-1754. Riddell, J., Gallegos, A., Harmon, D., & Mcleod, K. (2010). Addition of a Bacillus based probiotic to the diet of preruminant calves: Influence on growth, health, and blood parameters1, 2, 3. Int J Appl ResVet M, 8, 78-85. Shaw, H. J., Innes, E. A., Morrison, L. J., Katzer, F., & Wells, B. (2020). Long-term production effects of clinical cryptosporidiosis in neonatal calves. International journal for parasitology, 50(5), 371-376. Shetawy, A. E., Bassiony, S. M., Abd El-Moniem, U. M., & Al-Marakby, K. M. (2022). EFFICACY OF USING PROBIOTICS CONTAINING Bacillus subtilis AND Bacillus licheniformis SPORES ON PERFORMANCE AND HEALTH OF HOLSTEIN SUCKLING CALVES. Zagazig Journal of Agricultural Research, 49(6), 865-878. https://doi.org/10.21608/zjar.2022.278249 Signorini, M., Soto, L., Zbrun, M., Sequeira, G., Rosmini, M., & Frizzo, L. (2012). Impact of probiotic administration on the health and fecal microbiota of young calves: a meta-analysis of randomized controlled trials of lactic acid bacteria. Research in Veterinary Science, 93(1), 250-258. Sitnik, O., Jawor, P., Kopec, W., Skiba, T., & Stefaniak, T. (2013). Production and characterization of egg yolk antibodies against bovine alimentary tract pathogens. Polish journal of veterinary sciences, 16(2). Smith, G. (2015). Antimicrobial decision making for enteric diseases of cattle. Veterinary Clinics: Food Animal Practice, 31(1), 47-60. Stotz, M. K., Henry, D. D., & Crossland, W. L. (2020). Evaluation of immunoglobulin-Y in place of tylosin phosphate in the diets fed to Holstein Steers and preliminary analysis of liver abscess duration on animal growth performance. Translational Animal Science, 5(1). https://doi.org/10.1093/tas/txaa225 Studds, M. J., Deikun, L. L., Sorter, D. E., Pempek, J. A., & Proudfoot, K. L. (2018). Short communication: The effect of diarrhea and navel inflammation on the lying behavior of veal calves. Journal of dairy science, 101(12), 11251-11255. https://doi.org/https://doi.org/10.3168/jds.2018-15003 System, N. A. H. M. (2007). Dairy 2007: Changes in the U.S. dairy cattle industry, 1991-2007. U.S. Department of Agriculture, Animal and Plant Health Inspection Service, Veterinary Services, National Animal Health Monitoring System. https://books.google.com/books?id=UNgqAQAAMAAJ Szczerbiec, D., Piechocka, J., Głowacki, R., & Torzewska, A. (2022). Organic Acids Secreted by Lactobacillus spp. Isolated from Urine and Their Antimicrobial Activity against Uropathogenic Proteus mirabilis. Molecules, 27(17), 5557. Turner, J., Dritz, S., & Minton, J. (2001). Alternatives to conventional antimicrobials in swine diets. The Professional Animal Scientist, 17(4), 217-226. van Kuijk, S., Kinkead, R., Scoley, G., Morrison, S., & Han, Y. (2021). Effect of immunized egg proteins on the performance and neonatal diarrhoea incidence in newborn calves. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 105(3), 462-469. Vega, C., Bok, M., Chacana, P., Saif, L., Fernandez, F., & Parreño, V. (2011). Egg yolk IgY: protection against rotavirus induced diarrhea and modulatory effect on the systemic and mucosal antibody responses in newborn calves. Veterinary immunology and immunopathology, 142(3-4), 156-169. Vega, C., Bok, M., Saif, L., Fernandez, F., & Parreño, V. (2015). Egg yolk IgY antibodies: A therapeutic intervention against group A rotavirus in calves. Research in Veterinary Science, 103, 1-10. Wani, M. Y., Pandit, A. A., Begum, J., Ahmed, N., & Mir, M. S. (2022). Egg Yolk Antibodies: Production and applications in the diagnosis and treatment of animal diseases-A review: Applications of egg yolk antibodies. Letters In Animal Biology, 2(1), 32-40. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 917 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 389 |