![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,682,078 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,912,027 |
مقایسه تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام علف پشمکی با علوفه یونجه، شبدر سفید و شبدی قرمز با روش کیسه های نایلونی | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 55، شماره 3، مهر 1403، صفحه 451-460 اصل مقاله (905.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2023.345269.653894 | ||
نویسندگان | ||
رضا بایی لاشکی* 1؛ محمد آراد زندیه2 | ||
1گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، شبستر، ایران | ||
2گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی, دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران, تهران, ایران | ||
چکیده | ||
جهت انجام این آزمایش به روش کیسه های نایلونی با 4 تیمار (علف پشمکی، یونجه، شبدر سفید و قرمز) و 3 تکرار انجام شد. از هر گونه ۱۰ گیاه برای اندازه گیری به آزمایشگاه منتقل شدند. از نرم افزار آماری SAS استفاده گردید. میانگین دادهها به وسیله آزمون دانکن در سطح معنیدار پنج درصد آماری مقایسه شدند. نتایج نشان داد که تجزیه پذیری ماده خشک علف پشمکی با یونجه و شبدر سفید و قرمز در تمامی ساعات به جز 96 ساعت پس از تجزیه پذیری با یونجه دارای تفاوت معنی دار است. اما در مورد تجزیه پذیری پروتئین خام در طی ساعات تجزیه پذیری علف پشمکی تا 16ساعت بعد از تجزیه پذیری دارای تفاوت چشمگیری با سایر تیمارها نیست اما با افزایش ساعت تجزیه پذیری دارای تفاوت معنادار می گردد (05/0P<). بخش کند تجزیهشونده پروتئین b و پتانسیل تجزیهپذیری a+b، در بین تیمارهای آزمایشی دارای تفاوت معنیداری میباشند، اما نرخ تجزیهپذیری c در بین تیمارهای آزمایشی دارای تفاوت معنیداری نمیباشد (05/0P<). بخش کند تجزیهشونده، یونجه دارای تفاوت معنیداری با علف پشمکی میباشد. نرخ تجزیهپذیری علف پشمکی با کلیه تیمارها دارای تفاوت معنیداری میباشد (05/0P<). در نرخ عبور 2 درصد، تفاوت مربوط به تیمار یونجه با شبدر سفید و شبدر قرمز میباشد، اما علف پشمکی تفاوتی با سایر تیمارها ندارد. در نرخ عبور 5 درصد و 8 درصد، تفاوت مربوط به تیمار یونجه با سایر تیمارهاست. در سرعتهای عبور مختلف، تجزیهپذیری مؤثر ماده خشک در علف پشمکی دارای تفاوت معنیداری با کلیه تیمارهای آزمایشی میباشد (05/0P<). در نتیجه استفاده از گیاه علف پشمکی به عنوان یک علوفه ی جایگزین برای یونجه و شبدر قابل استفاده در خوراک و جیره ی دام های بزرگ مانند گاو های شیری می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
علف پشمکی؛ تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام؛ روش کیسه های نایلونی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Comparison of ruminal dry matter and crude protein degradability of bromus hay with alfalfa, white clover and red clover hay by in situ method | ||
نویسندگان [English] | ||
Reza Baeelashaki1؛ Mohammad arad Zandieh2 | ||
1Department of Food Control and Hygiene, Faculty of Veterinary, Islamic Azad University, Shabestar branch, Shabestar, Iran | ||
2Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The productivity of Holstein dairy cattle herds is significantly influenced by prevailing climatic conditions. Given the potential variability in climates within a single province, this study aimed to investigate the impact of different climates across the country on the productive characteristics of these herds. The study examined average milk production, fat content, protein content, fat percentage, and protein percentage, analyzing data from 325,040 heifers belonging to 270 herds for the period between 2006 and 2021. The regions of the country were classified into five distinct climates, namely BSh, BSk, BWk, Csa, and Dsa, based on the Köppen classification system, which characterizes climates by varying temperature and humidity levels. The study found that the BWk climate, characterized by cold and dry conditions, exhibited the highest milk production levels despite the unfavorable climatic conditions. This outcome can be attributed to effective herd management practices implemented in cities such as Isfahan, which fall under this climate category. The Dsa climate, characterized by a continental climate with hot and dry summers, demonstrated the third-highest milk production levels and was found to be relatively suitable for livestock rearing, particularly during seasons other than summer. Additionally, the Dsa climate was highly conducive to the growth of fodder for livestock and exhibited the best performance in terms of both the quantity and percentage of fat and protein. Despite having the lowest number of herds among the different climates, the Dsa climate outperformed the other climates in terms of production traits. Moreover, in the period from 2007 to 2021, when increasing economic problems, such as the increase in inflation and currency rates, as well as the removal of livestock input subsidies, made it difficult for livestock farmers to cover the costs of providing animal feed, all regions except Dsa region experienced a decrease in the number of herds. From the findings of this research, it can be concluded that the climatic effect in terms of heat stress for livestock and in terms of the suitability of weather conditions for planting fodder and providing livestock feed can have a decisive effect on the productive traits of livestock. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Grass cotton candy, Dry matter degradation, crude protein degradation, Nylon bag | ||
مراجع | ||
Balde, A. T., Vandersall, J. H., Erdman, R. A. Reeves, J. B. III and Glenn B,. P. (1993). Effect of stage of maturity of alfalfa and orchardgrass on in situ dry matter and crude protein degradability and amino acid composition. Anim. Feed Sci. Technol. 44: 29–43 Danesh Mesgaran, M., Riasi, A. and Stern, M.D. (2004). Chemical composition and in vitro and in situ protein digestibility of some halophytes located in central Iran. Proc. Brit. Soc. Anim. Sci. 242. Duncan, D.B. (1955). Multiple range and multiple F test. Biometrics. 11:1-42. Ferdinand, M. E., and Jung, H. G. (2005). Alfalfa stem tissues: Impact of lignification and cell length on ruminal degradation of large particles. J. Anim. Feed Sci. and Technol., 120:309-321. Hoffman, P.C., Sivert, S.J., Shaver, R.D., Welch, D.A. and Combs, D.K. (1993). In situ Dry Matter, Protein, and fiber Degradation of Perennial Forages. J. of Dairy Sci. 76(9): 2632-2643. Infascelli, F. T., Lella,D. and Piccolo, V. (1995). Dry matter, organic matter and crude protein degradability of high protein feeds in buffaloes and sheep . Zoot .Nutr. Anim. 21:89-94. Malan, P. J. and Rethman, N.F.G. (2003). Selection preference of sheep grazing different Atriplex species, proceeding of 7th International Rangeland Congress, Durban, pp:115-193. Mirzapur.L, (1391). Investigating the degradability of dry matter and crude protein of stem, whole leaf of mistletoe plant compared to alfalfa by in situ method, master's thesis in animal nutrition, Chalos Islamic Azad University. Mohammadzadeh, H. and A. Timuri Yansari. (1389). Comparison of rumen degradability of nutrients of some fodder used in feeding ruminants using nylon bags method, 4th Iran Animal Science Congress. pp. 1700-1703. Nelson, W. F. and Satter, L. D. (1990). Effect of stage of maturity and method of preservation of alfalfa on production by lactating dairy cows. J. Dairy Sci. 73:1800–1811. SAS Institute. (1999). SAS/STAT Users Guide. SAS INC, NC. USA. Seyed Sharifi, R. Hakem Alipour, S. (1389). Cultivation of fodder plants. Mohaghegh Ardabili University Publications. 585 p. Smith, D. (1964). Chemical composition of herbage with advance in maturity of alfalfa, medium red clover, ladino clover and birdsfoot trefoil. Wisconsin Agric. Exp. Stn. Res. Rep. 16. Univ. Wisconsin, Madison. Taghizadeh, A. and Farhomand, P. (1386). Scientific nutrition of cattle. Urmia Academic Jihad Publications. 223 p. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 341 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 193 |