
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,229 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,183,515 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,013,312 |
اثر زمان برداشت و روش بستهبندی بر قابلیت انبارمانی میوه دو رقم جدید ’درخشان‘ و ’سهند 97‘ زردآلو | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 مهر 1403 اصل مقاله (708.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2024.374566.2165 | ||
نویسندگان | ||
محمد زرین بال* 1؛ جابر سلیمانی2؛ حسین فتحی1؛ مهری یوسفی1 | ||
1بخش زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، AREEO، تبریز، ایران | ||
2بخش فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
برای کسب درآمد بیشتر از عرضه میوه تازهخوری زردآلو، توجه به زمان برداشت و روش بستهبندی میوهها اهمیت دارد. این پژوهش بمنظور تعیین مناسبترین زمان برداشت و روش بستهبندی میوه زردآلو انجام شد. میوه رقمهای جدید ’درخشان‘ و ’سهند97‘ به همراه رقم تجاری ’اردوباد 90‘ (شاهد) در سه مرحله رسیدگی میوه بر اساس شاخص رنگ پوست (رنگ پوست میوه زمینه سبز با لکههای زرد، زمینه زرد با لکههای سبز و زمینه زرد با لکههای نارنجی) برداشت شدند. میوهها در جعبههای بدون پوشش یا دارای پوشش پلیاتیلنی بستهبندی و در سردخانه با دمای 2+ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد بمدت صفر (شاهد)، 7، 14، 21 و 28 روز نگهداری شدند. ویژگیهای وزن میوه، سفتی بافت، مواد جامد محلول، pH و هدایت الکتریکی عصاره میوه بررسی شدند. مناسبترین زمان برداشت زردآلو، مرحله دوم برداشت (رنگ پوست میوه زمینه زرد با لکههای سبز) بوده و استفاده از پوشش پلیاتیلنی در بستهبندی میوهها قابلیت انبارمانی آنها را افزایش داد، بطوریکه میوه رقمهای ’درخشان‘ و ’اردوباد 90‘ بترتیب تا 14 و 28 روز با کیفیت مناسب در سردخانه قابل نگهداری بودند. میوه رقم ’سهند97‘ انبارمانی بیشتری داشته و زمان برداشت و پوشش بستهبندی لااقل در 28 روز نگهداری در سردخانه بر انبارمانی آن اثر معنیداری نداشتند. با تاخیر در برداشت زردآلو، چروکیدگی پوست، ژلهای شدن گوشت و فساد میوهها در دوره انبارمانی افزایش یافت. همچنین سفتی میوهها کاهش و TSS، pH و Ec عصاره میوهها افزایش یافت. برداشت زردآلو در زمان مناسب و بستهبندی بهینه میوهها قابلیت انبارمانی آنها را افزایش میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
زردآلو؛ زمان برداشت؛ بستهبندی؛ قابلیت انبارمانی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of harvesting time and packing method on the storability of two new apricot cultivars 'Derakhshan' and 'Sahand 97' | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Zarrinbal1؛ Jaber Soleimani2؛ Hossein Fathi1؛ Mehri Yousefi1 | ||
1Crop and Horticultural Science Research Department, East Azerbaijan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tabriz, Iran. | ||
2Agricultural engineering Research Department, East Azerbaijan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tabriz, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
To earn more money from the apricot fruit marketing, consideration of harvesting time and packing method is important. This research was done to determine the best harvesting time and packing method of apricot fruit. Fruits of 'Derakhshan' and 'Sahand 97' cultivars with the commercial cultivar 'Ordoubad 90' (as control), were harvested in three stages of ripening based on the fruit’s skin color index. The first harvest was occurred when fruit’s skin had a predominantly green background with yellowish tinges, second and third harvests were coincided with yellow background with green tinges and yellow-orange background color of fruits. Fruits were packed with polyethylene cover or without it, and were stored at +2 ˚C and 85% RH for 0 (control), 7, 14, 21 and 28 days. Fruit weight, fruit firmness, total soluble solids, pH and electrical conductivity of fruit extract were measured. Optimum harvest time was according to yellow background with green tinges of fruit’s skin and polyethylene packaging prolonged its storage life. Fruits of 'Derakhshan' and 'Ordoubad 90' could be cold-stored with suitable quality for 14 and 28 days, respectively. 'Sahand 97' had a notable storage life and did not show significant differences in harvesting time and packaging method at least for 28 days after storage. By delaying in harvest, shriveling, gel breakdown and decay of fruits increased considerably. Also, fruit firmness reduced and total soluble solids, pH and electrical conductivity of fruit extract raised up remarkably. Apricot fruit harvesting at the right stage with obtimized packaging increases its storage period. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Apricot, Harvesting time, Packaging, Storage life | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 98 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 70 |