تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,108 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,763 |
تاثیر آب مغناطیسیشده در شرایط همزمان تنش خشکی و شوری بر عملکرد کیفی توتفرنگی | ||
تحقیقات آب و خاک ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 مهر 1403 اصل مقاله (1.43 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijswr.2024.380984.669780 | ||
نویسندگان | ||
مجتبی خوشروش* 1؛ مسعود پورغلام آمیجی2؛ رضا نوروز ولاشدی1؛ هادی ئیلاقی3 | ||
1گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زارعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
2گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3آزمایشگاه تحقیقاتی مشترک بینالمللی کشاورزی و ایمنی محصولات کشاورزی، آزمایشگاه کلیدی ژنومیک و اصلاح مولکولی، جیانگسو، چین. | ||
چکیده | ||
با توجه به افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به غذا، توسعه کشاورزی امری ضروری است. بر اساس محدودیت منابع آبی، مدیریت منابع آب در کشاورزی بسیار حائز اهمیت است و باید در تمامی مراحل تولید کشاورزی مورد توجه قرار گیرد. در این پژوهش، آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتور آبیاری در سه سطح (100 درصد FI (I1)، 80 درصد FI (I2) و 60 درصد FI (I3)) و شوری آب در سه سطح (آب چاه (S1)، 20 میلیمولار یا 2/52 دسیزیمنس بر متر کلرید سدیم (S2) و 40 میلیمولار یا 5/06 دسیزیمنس بر متر کلرید سدیم (S3)) در دو حالت غیر مغناطیس (W1) و مغناطیس (W2) آزمایش شد. اثرات سطح آبیاری، شوری و نوع آب آبیاری بر خصوصیات کیفی میوه توتفرنگی شامل پروتئین کل، کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین C و درصد قند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تمامی عوامل در سطح احتمال 1 درصد بر خصوصیات کیفی میوه توتفرنگی تاثیر معنیداری داشتهاند. در بین سطوح مختلف آبیاری، بیشترین میزان پروتئین کل، کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل بهترتیب برابر 5/09، 2/39، 1/05 و 3/44 میلیگرم بر گرم در تیمار 100 درصد آبیاری و در بین سطوح مختلف شوری نیز بهترتیب 5/13، 2/49، 1/11 و 3/61 میلیگرم بر گرم در تیمار آب چاه بهدست آمد. آب مغناطیسی نیز افزایش معنیداری در سطح احتمال 1 درصد بر خصوصیات کیفی میوه توتفرنگی داشت. پیشنهاد میشود که برای کاهش اثرات منفی شوری بر گیاهان، از ترکیبی از آب مغناطیسی و تنظیم سطح آبیاری استفاده شود. این ترکیب ممکن است به کاهش اثرات منفی شوری کمک کرده و در عین حال بهرهوری آب در کشاورزی را افزایش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین؛ تنش توام؛ کلرید سدیم؛ کم آبیاری؛ ویتامین C | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The impact of magnetized water under combined drought and salinity stress conditions on the qualitative performance of strawberries | ||
نویسندگان [English] | ||
Mojtaba Khoshravesh1؛ Masoud Pourgholam-Amiji2؛ Reza Norooz-Valashedi1؛ Hadi Yeilaghi3 | ||
1Department of Water Engineering, Faculty of Agricultural Engineering, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran. | ||
2Department of Irrigation and Reclamation Engineering, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran. | ||
3Joint International Research Laboratory of Agriculture and Agri-Product Safety of the Ministry of Education, Jiangsu Key Laboratory of Crop Genomics and Molecular Breeding, Yangzhou University, Yangzhou, 225009, Jiangsu, China. | ||
چکیده [English] | ||
Given the increasing population and the growing demand for food, the development of agriculture is essential. Due to the limitations of water resources, managing water in agriculture is highly important and should be considered at every stage of agricultural production. This study conducted the experiment in a factorial design within a randomized complete block design with three replications. The irrigation factor was tested at three levels (100% FI (I1), 80% FI (I2), and 60% FI (I3)), and water salinity at three levels (well water (S1), 20 mM or 2.52 dS/m sodium chloride (S2), and 40 mM or 5.06 dS/m sodium chloride (S3)) in two conditions: non-magnetized (W1) and magnetized (W2) water. The effects of irrigation levels, salinity, and the type of irrigation water on the quality characteristics of strawberry fruit, including total protein, chlorophyll a, chlorophyll b, total chlorophyll, total soluble solids, titratable acidity, vitamin C, and sugar content, were examined. The analysis of variance results showed that all factors had a significant impact on the quality characteristics of strawberry fruit at the (p<0.01). Among the different irrigation levels, the highest amounts of total protein, chlorophyll a, chlorophyll b, and total chlorophyll were 5.09, 2.39, 1.05, and 3.44 mg per gram, respectively, in the 100% irrigation treatment, while among the different salinity levels, these values were 5.13, 2.49, 1.11, and 3.61 mg per gram, respectively, in the well water treatment. Magnetized water also had a significant effect at the 1% probability level on the quality characteristics of strawberry fruit. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Combined Stress, Deficit Irrigation, Protein, Sodium Chloride, Vitamin C | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 65 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 34 |